Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

14 yaşındayım. Sırtımda biraz kamburluk var. Egzersizle düzelir mi?

BrsCroos

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben 14 yaşındayım. Son 3 senedir PC başında oturduğum için kamburluk oluştu. Herkeste var mı bilmiyorum ama iki kolumu karşıya doğru uzattığımda belimde bir eğrilik oluyor.(Normalden biraz fazla.) Lordoz gibi bir boşluk var ama dizlerimi düzeltince düzenliyor. Arkadan baktığımda bir belimin bir tarafının boşluğu daha fazla. Ve son olarakta yandan bakıldığında göğsüm biraz daha önde duruyor. En kısa sürede doktora gidicem. Siz ne önerir siniz ? Ve bendeki skolyoz lordoz ve kifoz egzersizle düzeltilebilir mi ?

geçmiş olsun.masa başında eğri oturmak vs yanlış duruş bozukluklarından oluşan skolyoz eğrilik tabiiki egzersizle düzelir hangi egzersizle dersen YÜZME YÜZME YÜZME yaşın çok genç. daha yeni kemikler oluşumunu tamamlamadığı için skolyozun düzelmen çok çabuk olacaktır ve dik durmaya özen göstermelisin. havuzda denizde devamlı yüzmelisin.çok çabuk sonuç alacaksın.İzmir gibi bir yerde yaşıyorsun hemen başlamalısın

Peki şunu yapma 2 katına çıkar, artar dediğimiz şeyler var mı ?

Yüzme. Belediyenin yüzme kursları. Var onlara git bendede kifoz var sırt yüzdükte geçiyor ama 2-3 ay bırakınca eski haline dönüyo

mutlaka ciddiye al.su an korkulucak bi durum yok .yasin cok az .tabi duzelir, ama ciddiye al.spor mutlaka yap arkadaslar soylediyi gibi.agirlik asla kaldirma.bi de en iyisi doktora git bence.doktor daha iyi bilir.korse soyler belki.fizik tedavisi.yani kisaca bi sey olmaz diyib gecme lutfen .ben cok pismanim zamaninda ciddiye almadigim icin.

Üst Alt