Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
14 yıl 5 ay memurluk yaptım, 461 gün de SSK'm var. Emekliliğim nasıl olacak?
31.07.1995 yılında memur olarak göreve başladım.
göreve başladığımda her hangi bir özür raporum yoktu. 01.05.2011 tarihinde memurluktan çıkarıldım. askerliğimi memur iken yaptım ama borçlanmadım. yani memuriyette 14 yıl 5 ay hizmetim var.
memuriyetten çıkarıldıktan sonra 461 gün ssk primim var.
12.11.2015 tarihinde tarafıma %50 özürlü raporu verildi. şu anda ssk lı çalışmaya devam ediyorum. raporumu henüz vergi dairesine vergi indirimi dilekçesi vermedim.
ne şekilde ve nasıl emekli olabilirim. bilgisi olan varsa cevaplarsa memnun olurum.
Temel kural, son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik işlemleri de o statüde gerçekleşir. Yani sizin ssk primleriniz 1261 olmalı ki ssk statüsünde emekli olabilesiniz.
Not: Reporunuza karşılık defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirimi elde etmeniz şart.
[/FONT]14 yıl 1 ay memuriyetim var. daha sonrasında 495 ssk primim var. ruhsal engelli olduğum için iş bulamıyorum. yani bu saatten sonra prim ödemem mümkün değil. toplamda 5700 gün primim var ama emekli sandığı %50 vergi indiriminden yararlanır durumda olmama rağmen emeklilik talebimi reddetti. sebep; şu anda emekli sandığı iştirakçisi olmamam. ssk da 1261 prim istiyor. böyle bir durumda dava açmaktan başka çarem kalmadı. davayı açsam kazanır mıyım acaba.
selocan78 Cevap: Evet doğrudur kardeşim, Emekli Sandığı’nda çalıştıktan sonra SSK’dan emekli olmak istediğimde son 3,5 seneyi SSK primi olarak ödemeniz gerekiyor.
Memuriyetten ayrıldıktan sonra 495 gün olan ssk primlerini 3,5 yıla tamamladığında SSK'dan emekli olabilirsin.
Çalışılmamış olan günlerin ileriye doğru borçlanması'da olmadığından, 495 gün olan ssk primlerini çalışarak 3,5 yıla tamamlamalısın.
Önerim, bir şekilde çalışan statüsünde sigortalı olmanız ve 770 günü ssk statüsünde primleri tamamlamanız. Ya da dava ile bu iş çözülebiliyor mu, bilmiyorum... Önerisi olan var mı arkadaşlar?
bu arkadasın emekliklik mevzusu bana göre olabiliyorsa memurluktan olsun derim benim 5800 günüm vardı bana ssk dan geçen sene 870 tl maas cıktı olmadım ekpss den memur olarak atandım.3 yıl sonra emekli olsanm endüsük memur emekli maası 1600 falan onun üzerinden bağlanacak diye düsünüyorum memurlar net emekli maası hesaplama bölümü var bi bakın
1806 o sistem emeklilik hesabında geçmiş hizmeti memur olarak hesaplıyor.. keşke dediğin gibi olsa tamam ssk özele göre az değil ama en düşük memur emeklisi 1700 kadar maaş ta verilmiyor.. misal benim 9 yıl ssk 6 yıl memur hizmetim var tahminen 1200-1300 emekli maaşı alırım..
paranoya inşallah.. ssk+emekli sandığı hizmet birleştirmesi sonucu emekli olanların taban 1700 aldıklarından emin değilim sanırım forumda da örneği yok..
en düşük emekli sandığı emekli maaşı-1700 tl.(1699,27 t.)bunn altında olmaz.eğer emekli sandığı giriş1 ekim 2008 den önce ise.sonra olanlar ssk gibi hesaplanıyor emekli sandığı olsa bile.
Arkadaşlar bende emekli sandığı iştirakçi sı olarak 7 yıl çalıştım bağkur 4a derken malulen emekli talebinde bulundugum taktirde SGK beni 1800 gün ve 10 yıl sigortalı lık süresinden emekli yapmazmi şuanda 4 A lı olarak çalışıyorum 200 günüm var ...
Selocan gerekçe şu an hali hazırda emekli sandığı iştirakçisi olmaman mı? 5510 sayılı kanunun geçici 4 . maddesini incele yüzde 50 raporun varsa ve emekli sandığında çalışıyor olsaydın galiba sana 16 yıl hizmet yetecekti. Gerekirse askerliği emekli sandığından borçlan çünkü o ara emekli sandığı iştirakçisiydin. Benim bildiğim emeklilikte son 3.5 yıla bakılıyor. ve sen emekli sandığından emekli olma hakkına sahipsin eğer raporun kabul görürse.. bir şekilde 16 yıla tamamla ssk ve askerlik borçlanmasıyla.. sonuçta burda toplam hizmet önemli. Sonra da tekrar başvur.. ama asla ssk lı süren 1260 günü geçmesin ve ssk dan emekli olma maaş 500 tl civarı farkeder. Bu başvurun reddedilirse de dava aç.