Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

14 yıllık memurum. Kalp krizi geçirdim ve anjiyo oldum. Haklarım nedir?

dantaryen35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sayın hocam 14 yıllık memurum 3 yıl once kalp krizi gecirdim anjiyo oldum ve ilac kullanıyorum ozel hastaneden heyet raporum var.bu rahatsızlıgımdan dolayı sahip oldugum haklar nelerdir bilgi verirseniz cok memnun olurum. saygılar...

Sayın arkadaşım.

Kalp krizi geçirmiş olduğunuz için % 10 ile % 100 arasında değişen bir özür oranı alabilirsiniz. Bu oran kalbinizin mevcut durumuna göre belirlenmektedir. (Kalp yetmezliği olması, ekoda EF değerinin kaç olduğu, darlığın devam edip etmediği, göğüs ağrısı olup olmadığı vs. gibi) Sadece kriz geçirmiş olmanız ve ilaç kullanmanızla bir değerlendirme yapılamaz.

Eğer % 40 veya üstü özürlü sağlık kurulu raporu almaya hak kazanırsanız çeşitli oranlarda vergi muafiyetinden, erken emekliliğe kadar muhtelif hakların bazılarından yararlanabilirsiniz. En doğrusu durumunuzu sizi takip eden doktorunuza sormaktır.

Üst Alt