Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
14 yıllık tip 1 diyabet hastasıyım. Yüzde kaç rapor alabilirim?
14 yıldır tip 1 diyabet hastasıyım... sağ ve sol gözüm diyabetten dolayı 3 derece bozuk haftada mutlaka bir defada şekerim düşüyor hipoğlisemi ye giriyorum... sizce yüzde kaç rapor alabilirim..?????
tip 1 diyabet olan ve vücudada zarar vermiş ise saglık raporu %40 direk alırsın. yani şeker göze,böbreklere,karacigere,ayaklara vurmuş ise ... ilaç raporundada tip 1 diyabet olarak ta geçmesi gerekiyor.. şekerin 200 ün altında tutulamıyorsa.
yani gözden dolayıda alabilirim tip 1 diyabet hastaları genelde %30 alıyorlarmöış forumda okudum çogu bundan şikayetçi acaba bende bu duruma düşermiyim diyorum ..
1- Diabetes mellitus
a-Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus: % 20
b-Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus: % 30
c-Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus: % 40
işin özü %40 alabilmek için C şıkkına ilaveten geriye dönük kan şekeri seviyesi yüksek çıkması gerekiyor. komplikasyon yani şeker hastalıgı vücuda zarar vermiş olması gerekiyor.
deejayamt;
Ben % 30 diyabetten ve % 10 hipertansiyondan aldım.. Eğer diyabetten dolayı komplikasyon oluşmuş ve 200 mg altına düşmüyorsa (tahlil ile tespit edilmesi gerekiyor) % 40 direk alırsın.. % 40 da yetiyor zaten..
%30 rapor aldım işkurdaki yetkili başka bir hastaneye yönlerdirdi.. ne yapmalıyım
ben özürlü raporu çıkarmak için kaymakamlığa başvurdum beni devlet hastanesine gönderdiler. orada da maaş için rapor istemediğimi çalışmak için rapor çıkarmak istediğimi söyledim. fakat heyetteki doktorlar okadar makinalaşmışlarki benim yüzüme bile bakmadan 0 verdiler oysa tahlil sonuçları hep yüksek çıktı fakat ben hem diabet hastasıyım hem gözlerimde problem var hemde noröpatim var ama adamlar tamam tamam deyip gönderdiler.... işkur 0 ile bişey yapamayız dediler ama seni tıp fakültesine göndereceğim dedi bide orda şansını dene dediler.. ben ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun %40 olmadan işkurda bi işe yaramıyor bişey yapamıyorum..ve tıp fakültesine gidebilirmiyim çünkü 30 luk raporum sonucu dün aldım..
yukarıda ertuğrul01 arkadaşımızın aktardığı oranlara göre % 40 ve üzeri rapor almanız gerekiyorken bunun altında bir oran verilmişse, il sağlık müdürlüğüne giderek rapor oranına itiraz edin. Ya da işkur sevk ederse başka hastaneye, oraya gidip yeni rapor alın.