Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1400 gün primim var. Malulen emekli olabilir miyim?
Uygar2727 Malulen emekli olabilmeniz için 10 yıl hizmet süresi ve 1800 gün prim yatırmış olmanız,ayrıca Sgk sağlık kurulu trafından,maluliyet gerektirecek hastalıklar listesinden,hastalığınız bulunması şarttır.Böbrek nakli malulen emeklilik kriterleri arasında bulunmakta.Fakat prim gününüz eksik.Ayrıca İlk Sigortalı olduğunuz tarihten bu yana,10 yıllık bir süre geçmiş olması gerek.Şayet 10 yıl hizmet süreniz tamamlanmışsa,eksik olan 400 günü,askerlik yaptıysanız şayet borçlanarak,bayansanız doğum borçlanması yaparak tamamlayabilirsiniz.Öte yandan başkasının yardımına muhtaç,bakımını tek başına kendisi yapamayanlar 5 yıl hizmet süresi ile emekli olabilmekteler.Ama bu şekilde olupta malul sayılan, maaşını sadece hayattayken alabilir.Vefatından sonra mirascıları(Eş-çocuk vs)Bu maaşı alamazlar ve kapanır.
İnşaat sektöründe muteahittin yanında çalış veya yaptıysam askerlik ode derim sgk 10 yıl başlangıç 1800 gün prim istiyor.hem rahatsız hem çalışmak zor.senin durumunda olan kim varsa Allah yardım etsin sayın arkadaşim
12.07.2011 ssk girişim ve 1430 primim var hem böbrek nakli hastasıyım hem fmf(ailevi Akdeniz Ateşi) ve askerlik yapmadım fmf hastalığından dolayı böbrek naklini 2 yıl önce oldum hastane bana suan nakilden dolayi %70 rapor veriyor ve ben bundan baya bi süre önce yeni 18 yaşından sonra babanın üzerinden sigortadan düşüyor olmam gerekirken hastane bana hala babamın üzerinden ssk li olmam için bi rapor vermişti günü bitti o raporun ama hala duruyo 1800 gün primi tamamlarSam malulen emekli olabilirmiyim askeriyesinin vermiş olduğu raporda duruyor
Uygar2727 Malulen emekli olmak için 10 yıl hizmet süresi ve 1800 gün prim şartı aranmakta.12.07.2011 de ilk Ssk hizmetin başladığına göre,12.07.2021 tarihinde 10 yıl hizmet süresi şartın tamamlanmış olur.Böbrek nakli olduğun için hastalık yönünden, malulen emeklilik şartların oluşmuş,fakat hizmet yılı ve prim şartlarını henüz tamamlayamamışsın.Bir önemli not daha ekleyeyim,şayet sigorta primlerin 18 yaşın altında iken yatmışsa,yani çıraklık vs ise,bu çalışmalar prim süresine dahil edilmez.18 yaşını tamamladığın süreden itibaren primlerin sayılır.
Uygar2727
İlk sigorta tarihinizden önce böbrekı yetmezliğiniz varsa ve diyalize giriyorsanız sigorta başlangıcından önce zaten malül durumda olmanız sebebiyle melulen emekli olamazsınız.
Başgedikli
5 yıl 1800 günle malulen emekli olanların vefatı durumunda maaşının geride kalanlara bağlanmayıp kapatılacağı konusunda emin misiniz?. Ben o kural değişti olarak biliyorum.