Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1403 gün Bağkur primi ile annem nasıl emekli olur?

Polat34

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
Annem 53 yaşında aileme yardım etmesem bi gelirleri yok.Annemin daha önceden bağkur primi vardı biraz ama daha sonra ödemediler.Şimdi bu borçlar affoldumu?
toplu para yatırsak emekli olurmu annem? Ne kadar bağkur borcu çıkar? Annemin engeli yok. 4 çocuk var en küçük 19 yaşında ve hepsi evli sayılır(ayrılanda var) bu yaşta indirim yapar mı? Nasıl emekli yapabilirim annemi ?

Doğum tarihi: 10.11.1961

Hizmet Türü Mecburi Sigortalılık
Başlangıç Tarihi:05.02.1991
Terk Tarihi :28.12.1994
Hizmet Süresi :3 yıl 10 ay 23 gün

Borcu varsa zaten odemeden emekli olamaz,odeyip 1 cocuk icin de dogum borclanmasi yaparsa olur diye hesap etmistim ben emeklilik sitesinden hesaplayip. Ancak borcu ve dogum borclanmasi ne kadar olur fikrim yok. Kuruma basvur bilgi almak icin istersen.

ne yapim yarın önce nereye gideyim
nasıl bir yol izlemem lazım

En yakın sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz.

Yalnız, borçların affı denen şey ortada tahakkuk eden bir borcun olması halinde geçerli. Yani anneniz 94'de terk etti ve o günden bu yana bağkur'la bir ilgisi kalmamışsa, ortada borç ve dolayısıyla da bir borçlanarak emeklilikte avantaj sağlama olanağı da yok demektir.

Ama doğum borçlanması ile gününü tamamlayabiliyorsa, onu bilemem.

Not: sakatlık mevzuat dışında bilgim yok. Onun için net bir yanıt veremiyorum

Cumhurbaşkanı açıklamış bağkur borcu olanlara halk bankasından kredi çektirip emekli edeceklermiş
Uygulama ne zaman hayata geçer bilemem
Belki annem emekli olabilir o zaman
Bülent abi TC numarasını özelden sana atacam bir bakarsan sevinirim

İlk önce bağkura müracaat edin ne kadar borcunuz var hesaplama yaptırın bu borcu ödedikten sonra emekli olabilir mi? Hesaplama yapalım

Bağkur yapılandırma ve emeklilik

Daha önce yazmıştım ama o Zaman süre geçmişti şimdi yeniden gündeme geldi tekrar sorma mecburiyeti doğdu.
Annem 53 yaşında aileme yardım etmesem bi gelirleri yok.Annemin daha önceden bağkur primi vardı biraz ama daha sonra ödemediler.Şimdi bu borçlar affoldumu?
toplu para yatırsak emekli olurmu annem? Ne kadar bağkur borcu çıkar? Annemin engeli yok. 4 çocuk var en küçük 19 yaşında ve hepsi evli sayılır(ayrılanda var) bu yaşta indirim yapar mı? Nasıl emekli yapabilirim annemi ?

Doğum tarihi: 10.11.1961

Hizmet Türü Mecburi Sigortalılık
Başlangıç Tarihi:05.02.1991
Terk Tarihi :28.12.1994
Hizmet Süresi :3 yıl 10 ay 23 gün

Cumhurbaşkanı kredi çekerek borçlar ödenip emekli olabilir denmiş ama annem bağkura gittiğinde sadece geçmiş bir yıl ödeniyor demişler
Nasıl çözeceğiz bu konuyu bilenlerden yardım bekliyorum

Üst Alt