Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 gün önce İşkur sevki ile aldığım raporu defterdarlık kabul etmedi!?

ft.line

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba.
Benimde raporum 25.11.2009 tarihli. %44 ve sürekli ibaresi var.
10.12 2009 tarihinde defterdarlığa vergi indirimi için başvurdum. Beni tekrar hasteneye sevk edeceklerini söylediler. Oysa raporumu devletin diğer resmi kurumu İşkur' un sevkiyle almıştım. Defterdarlığın aradan 15 gün geçmesine rağmen beni tekrar hastaneye sevk etmesi doğru mu?
Zaten hastanenin raporu verme süreçi gel gitlerle, muayenelerle, tahlillerle 35 günü bulmuştu. Öze sektörde çalışıyorum. Bir 35 gün daha işyerimle aramı bozar.

Şimdi benim ne yapmam lazım. Defterdardaki memura ne diyeyim. Başka defterdarlığa mı gideyim.
yardımcı olursanız ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. teşekkürler.

Olmaz öyle şey! İşgüzarlık yapıyor memurlar. Onlara Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın aşağıdaki görüşünü gösterin. Elinizdeki raporu kabul etmek zorundalar. Gerekirse şefe çıkın. Aksi halde Başbakanlık BİMER nezdinde Gelirler İdaresi Başkanlığı'na şikayet edeceğinizi söyleyin.
Özürlü vatandaşların başka kurumların sevki sonucunda kendi adlarına rapor almaları halinde nasıl başvuracaklardır?
Özürlü vatandaşlar diğer kuruluşların (Sağlık İl Müdürlüğünce özürlü kimlik kartı almak için veya SSK. tarafından işe girişlerde) sevki sonucu aldıkları raporlarla (rapor aslı veya noter onaylı) ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili Müdürlüklere başvurabileceklerdir.
Kaynak: gib.gov.tr/index.php?id=1230&no_cache=1&tx_sss_pi1[catid]=129&tx_sss_pi1[qid]=259

bu durumda olan arkadaşlarraporunuz bir fotokopisini çektirip.durumunuzu anlatan bir dilekçe ile GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI SAKATLIK ŞUBESİ İlkadim Cad. 06450 Dikmen/ ANKARA adresine aps ile postalayın .hanği il deftarlıgı kabul etmiyorsa onlar oraya bir talimatlı yazı ile sizin raporu istiyorlar.maliyede sizi arayıp raporun aslını ve diger evrakları istiyor.ve ankaraya gönderiyor.saygılarla

semerkand senin ne dediğini anlmadım.neyi sen yazacaksın

Arkadaşlar, vergi indirim belgesi için defterdarlık kendi sevkini kurum mevzuatınca isteyebilir, bunu talep edebilir, çünkü bunu istemeye hakkı vardır, ama burada esas mesele kurumlar arasında heyet raporları isteme yönünden bir norm birliğinin henüz sağlanamamış olmasıdır.

böyle nbirşey olamaz. Valilik aracılıqı ile gittim ve %56 rapor aldım işe başladım ve bu raporu verdım %56 hiç krpılmadan ankaradan qelen kararda vergi indirinden yararlandıqıma dair kağıtlar geldi. yani qidip rapor almaya gerek yok!

evet arkadaşlar ben bu şekilde yaptım ve ankara kabul etti.siz de neden yapamayacakmısınız ki.benimkinide kabul etmediler,ben bu şekilde yaptım ve oldu.ankaraya raporum gitti hayırlısı ile sonucu bekliyorum.

ft.line herhalde kabul etmez aldıgın raporda çalışıyosun.engellı aylıgı almak için başvuruyon bu durumda emeklı oluyosun onlar senı rapor almak için hastaneye sevk edecek bu durumda çalışamazsın çalısırsan aylıgın kesılır

----------

kendımden bılıyom

Yukarıda Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB)'nın web sitesinden alınan yazıya itibar etmiyorsa memur, onun uydurma olduğunu düşünüyorsa, GİB'lığının yazıda aktardığım link'ine girer ve bakar içerik doğru mudur değil midir diye.

Tekrar merhaba.
OturanBoğa;
Sizin söylediklerinizi ve o kaynak sayfayı gösterdim. Bana İl Deftardarlığının böyle karar aldığını söyledi. Hatta buraya gelen çocukları ve yatalakları bile (sanırım bakım aylığı için) tekrar rapor almaya gönderdiklerini söyledi. Bu cümleler karşısında bir şey söyleyemedim.
semerkand;
Senin yazdığını söylemediler ama o çıktıyıda takmadılar.
hasan tahsin;
Sanırım haklısın. Kurumlar arasında bu tür uygulamalarda norm birliği yok.

Bu arada durumu çalıştığım şirketin muhasebecisine söyledim. Zaten rapor almamı o istemişti. (şirket 50 kişiyi geçmiş) Hastalığımıda biliyordu. Vergi iadesi alabileceğimide o söylemişti. ama 35 gün işi aksatmam iyi karşılanmadı, mimlendik.Bu kadar kısa zamanda tekrar işi aksatmamam için bunu yıllık iznime çıktığım zaman yapmamı istediler. Sıkıldım artık mahçup olmaktan.

gursa;
Senin söylediğin o dilekçeyi göndermeyi düşünüyorum olmadı şubat ayında izne çıkıyorum. O zaman tekrar heyete giricem artık. Veya vazgeçerim.
cx571;
Valilik nasıl aracı oluyor?
teoder;
Engelli aylığı veya malüllük için değil vergi indirimi için başvurdum. Erken emeklide olamıyorumki. Yaklasık 2bine yakın iş günüm var. Geriye daha çok günlerim var.

Sonuçta yılgınlık, mahçupluk, eziyet kaldı bana!

ft.line benim dedigim seni hem iş konusun da yormayacak hemde zaman ve ayrıca da kaybedecegin bir şey yok.bence dene .sadece bir dilekce yazıp aps ile kuruma gondereceksin(gib sakatlık subesı).benım kı kabul edıldı senın kı neden kabul edılmesın.ayrıca arkadaslar gecen hafta kayserıdeydım.orada da malıyeye cıktım bu bölume bakan bayan da bana aynen bu sekıl de yapmam gerektıgını soyledı.ve turkıyenın neresınden alınırsa alınsın.resmı kurum sevkı ıle alınan ve lıstedekı hastanelerın olması yeterlı kabul edıyoruz dedı.

zorlayacagız tabi arkadaslar unutmayın başkası için yapmıyoruz bunları kendimiz için yapıyoruz.çabalarsak sonuclarını da alacagız.zaten kabul etmıyorlar dıyorsun peki kaybedecek neyin var kı dene bakalım.yılmak yok çalışmaya devam arkadaşlar.

Üst Alt