Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 kasım 2011 ve sonrası.. [O an]

Kptnwlf

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Selamün aleyküm ...

17 haziran 2011 Liseden mezun olmuş, istediği fakülteyi kazanamamış ve kazanmak için dershaneye yazılmıştım. Takvim yaprakları 15 Kasım 2011 'i gösterdiği gün, yine sabah dershaneye gitmiştim. 16:00 dershaneden ayrıldım. 16:45 oturduğumuz apartmanların önünde arkadaşlarımla beraber muhabbet ederken, apartmanlarımıza yeni taşınmış olan şahsın üzerimize ateş etmesi sonucunda BEN ve Arkadaşım vurulduk. ( ŞAHIS ŞİZOFRENMİŞ )
Yere düşer düşmez her yerim karıncalanmıştı ve titriyordu sanki. Burnumun sol tarafından ve boğazımdan yaralanmıştım. Boğazımdan giren MİSKET saçması OMİRİLİĞİME gelmiş. Önce Bafra devlet hast. oradan SAMSUN OMÜ TIP FAKULTESİNE kaldırıldım. Arkadaşım orada vefat etmişti :(
7 Saatlik ameliyat sonrası gözlerimi YOĞUN BAKIM servisinde açtım. 1 Hafta Yoğun bakımda yattım. Boğazımdan giren Misket saçması yemek borusunu, soluk borusunu keserek, akciğerin yarısını söndürerek, omiriliğe... bu yüzden akciğer tedavisi için 3 Hafta GÖĞÜS CERRAHİSİ'nde yattım. Sonra da 7 HAFTA FİZİK TEDAVİDE yattım. İlk başlarda sadece sağ kolumu hareket ettirebiliyordum. Sonra Fizik tedavi gördükçe iyileşmeye başladım. Hastaneden taburcu oldum. Fakat Yoğun Bakımda Arka taraflarım BASI YARASI olmuştu. Evde pansumanlara devam ettik ama geçmedi. Hatta daha kötüsü oldu, yatmaktan yanlarım da yara oldu.
Sonra yine SAMSUN OMÜ TIP FAKULTESİ PLASTİK CERRAHİSİ'nde neredeyse 3 Ay tedavi gördüm; 4 AMELİYAT OLDUM, ve bu süreçte sürekli YÜZ'ÜSTÜ yattım :( . Tedavi bittiğinde yaralarım tamamen iyileşmişti. 2 Temmuz 2012'de İSTANBUL'a gittim. 2 Ay İstanbulda fizik tedavi için hastane aradım. Her yer hastane fakat benim için, hastalığım için en iyisini arıyorduk ve her doktordan farklı bir sistem öğreniyorduk.
2 Ay sonra BAHÇELİEVLER İSTANBUL FİZİK TEDAVİ REHBLTSYON EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİNE yattım. 3 AY Fizik Tedavi gördüm. Sonra SAMSUN/BAFRA'ya geri dönmek zorunda kaldım. HASTANE sürecim böyle geçti.
Bafraya geldiğimde ÖMSS 2. Tercihlerimi yaptım ve şuan Mezun olduğum okulda, yani kendi okulumda MEMUR'um ALLAH'A ŞÜKÜR.

BEN T3-T4 ATEŞLİ SİLAH YARALANMASI SONUCU GÖĞSÜMDEN AŞAĞISINI HİSSETMİYORUM. Çok şeyler atlattım. Tıp yönünden yürümemin zor olduğunu biliyorum ama BU DÜNYANIN SAHİBİ, YARADANIMIZA İNANCIM SONSUZ OLDUĞU İÇİN; MUTLUYUM, UMUTLUYUM. BİZİ BİZDEN BAŞKASI ZOR ANLIYOR. ENGELLİ ARKADAŞLARIMLA SOHBET ETMEYİ SEVİYORUM. TÜRKİYE'NİN ÇEŞİTLİ YERLERİNDEN DOSTLAR, ARKADAŞLAR EDİNMEK İSTİYORUM. ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN. ALLAH'A EMANET OLUN.

çok geçmiş olsun arkada0şım yaa :(
verilmiş sadakan varmış genede Allah şifanı versin

çok geçmiş olsun cenabı allah hepimizin yardımcısı olsun çokda karamsar olma tıp gelişiyor dünya gelişiyor belki ilerde bi umut olur allah şifanı versin

Amin inşaallah. Allah ümmeti müslümanın yardımcısı olsun. Allah acil şifalar versin, hayatımızı kolaylaştırsın inşaallah.

Yeni taşındığını söylemişsiniz, 'pisi pisine' derler ya sizinkide öyle olmuş... Bundan sonrası için hayırlı insanlarla karşılaştırır inş Rabbim sizi... Çok geçmiş olsun...

hangi ara okudunuz yazımı, chat yaparken :D :D dualarınız için teşekkür ederim.. amin İNŞaALLAH.

çok geçmiş olsun yasin arkadaş..

benmanolya;

T3 - T4 Omirilik seviyesi parçalandı.. Yani doğal olarak sinirleri kesti.. MİSKET(kurşun) tam omiriliğin ortasında kaldı. En son paragrafta yazmıştım aslında; ben t3-t4 ateşli silah yaralanması sonucu göğsümden aşağısını hissetmiyorum.

Evet ben yeni yeni anlamaya calisiyorum abim yogun bakimda hala sanirim bu t leri hastane cikisi ogrenicegiz

öncelilkle çok geçmiş olsun bende trafik kazası geçirdim ve sol kolumu kullanamıyorum seni duygularını anlayabiliyorum çok zor bi durum gerçekten sohbet etmek istersen cevabını bekliyorum

teşekkür ederim.. her zaman sohbet etmek isterim.

benmanolya;
allah acil şifa versin abinize.. Yoğun bakım çok kötü bir yer.. Iyi bilirim.. Allah yardımcısı olsun, sabırlar versin cümlemize.

sezer28;
TEŞEKKÜR EDERİM. ALLAH ŞİFA VERSİN HEPİMİZE İNŞaALLAH. TABİ Kİ.. SOHBET ETMEK İSTERİM.

hatice75;
Amin Teşekkür ederim. ALLAH CÜMLEMİZE ŞİFALAR VERSİN İNŞaALLAH.

Kötü bi şansızlık olmuş ama herşeye rağmen yaşamak güzeldir.Çok geçmiş olsun. Allah yardımcın olsun inşallah.

Bundan sonrasında daha güzel günler olur umarım.. :)

Görelim Mevlam ne eyler ne eylerse güzel eyler ALLAH hepimize sınava dayanma sabrı nasip etsin insanlara da bu sınava saygı duyulması gerektiğini anlaması için şuur nasip etsin inşallah

Polly;
Şans diye bir şey varsa eğer.. ben çok şansızım.. ama bir yandan da şanslıyım. Öncelikle Müslümanım, Türküm, Mükemmel bir ailem var ve bence engelliliğin de güzel yanları olabiliyor :)

ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.. GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ ELBETTE BİR GÜN.. YA BUGÜN YA YARIN.. İSYAN ETMEDİĞİMİZ VE İNANCIMIZI KAYBETMEDİĞİMİZ SÜRECE... KESİN GÖRECEĞİZ.

biber;
ALLAH CÜMLEMİZE ŞİFA VERSİN İNŞaALLAH.. :)

mami23082;
Ne güzel yazmışsın güzel dost. ALLAH RAZI OLSUN. yazdıklarına diyecek tek şey var ki: AMİN İNŞaALLAH :)

çok geçmiş olsun .....rabbim size bize tüm hastalara şifa versin....

ALLAH RAZI OLSUN.. AMİN İNŞaALLAH. :)

acaba havalı yatak vb. bişey kullansaydınız o yaralar oluşur muydu diye düşğndüm.

O AN'ımı okuduysanız; Her şey çok çabuk gelişti. Ailem ve ben ilk defa böyle şeyler yaşadık. Havalı yatak ve diğer kullandıklarım hiç birinden haberimiz yoktu. Yoğun bakımda 1 hafta kaldım ve hemen yara oluştu. Çok hızlı biriydim. Ve futbolcu olduğumdan ve sürekli spor yaptığımdan.. Olaydan sonra çok hızlı bir şekilde KASLARIM eridi. Bu yüzden Yara çabuk oluştu. Yaralar oluştuktan sonra HAVALI YATAĞIN ne işe yaradığını öğrendik. Yaralar beni, tedavi sürecimi çok etkiledi maalesef.

kardeşim yaa...Çok üzüldüm ama sonra senin bu hayatta baglılıgını,inancını Öncedende bılıyordum,görunce Çok mutlu oldum..rabbım şükrümüzü,inancımızı hıc bır zaman kaybettırmesın ınsallah....

Seni tanıyor olmaktan çok mutluyum. Dilerim Rabbim herşeyi gönlünce eder. Duaların yüreğini öyle temiz tutmuşki sen çok özel bir insansın biliyorsun dimi :eek:

Dualarınıza AMİN İNŞaALLAH diyorum ve ben de sizleri tanımaktan dolayı çok mutluyum.
Her zaman edeceğimiz Dua'lardan biri de ALLAH'ım (C.C) bizleri HAYIRLI insanlarla, Hayırlı şeylerle karşılaştır İNŞaALLAH, HAYIRLI işler, HAYIRLI aşlar, HAYIRLI EŞ'ler nasip et İNŞaALLAH. Bu DUA 'lar önemli :) Ve DUA ederken şunu unutmayalım ki; önce ailemize, akrabalarımıza, çevremize, arkadaşlarımıza, dostlarımıza DUA edelim... Kişi ayırt etmeden.. yani kötü gördüğün veya sevmedin akraban, tanıdığın vs vs.. onlara da DUA edelim ki ALLAH yardımcıları olsun; akıllansınlar, iyi birey olsunlar, kötülüklerden biran'önce kurtulsunlar vs vs... bize dua etmek düşer. ALLAH hiç bir iyiliği karşılıksız bırakmadığı gibi, hiç bir kötülüğü de karşılıksız bırakmaz.
Celal kardeşim, dualarına AMİN İNŞaALLAH diyorum. ALLAH (c.c) bizi tekrar bir araya getirir de şöyle güzel bir sohbet ederiz, Boğaza nazır :cool:
Denizwill, ne yalan söyleyeyim ben de senin için öyle düşünüyorum. Ama çok özel değil, sadece özel :eek: :p :cool: şaka bir yana BİZ hepimiz ÖZEL'iz :eek:
Melek gibi Ayşegül abla :eek: ALLAH(c.c) cümlemize kolaylık versin, yar ve yardımcısı olsun.

Güzelliğine güvenme bir sivilce yeter malına güvenme bir kıvılcım yeter...Nedense o an hikayesini okurken bu sözü yine yeniden anımsadım.Hayatta benim başıma şu da gelmez denmiyor.Kimimiz doğuştan kimimiz yavaş yavaş kimimizde birden engelli oluyoruz.Önemli olan bu yeni durumla barışmak beraber yaşamayı öğrenmek.Bunuda gayet güzel başarmış gibisiniz.Ömür boyu mutlu olmanız dileğimle.

minerva;

Bu sözü severim. İyi ki hatırlattınız yine yeniden :) Bulunduğu duruma çok çabuk alışan kişilerin ALLAH'A İNANCI ileri seviyededir. Ben de inancımın verdiği kuvvetle bulunduğum duruma alıştım. Çok kötü günler geçirdim, ama benden kötülerini düşündüm ve kötü günler geçti. Şimdi ise; zorlandığım zamanlarda, o kötü günlerimi hatırlayarak zorluklarla başa çıkmaya çalışıyorum. HAMDOLSUN.

ALLAH(c.c) Hepimizin YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞaALLAH.

Üst Alt