Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Mayıs'da C5 fracture / c5 omurilik kırığı oldu. Bizi neler bekliyor?

serhatsafkan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selamlar,hayırlı ramazanlar

15 mayısta kardeşim kaza geçirdi c5 tuzla buz oldu. Platin köprü takıldı. Ardından bir süre sonra platin vidası yerinden çıktığı için yeniden ameliyat oldu. Surecte yaşanacak olumsuzluklara önlemler almaya çalıştık. Şişme yatak microelektrik aleti Vs.

Ne kadar dikkat etsekte kuyruk sokumunun orda yatak yarasi oluştu. Boyunda sıkıntı olduğu icinde sağa sola ceviremedigimiz için oldu.

Şuan sağ kolda omuz hizası hariç bilek ve el dışında güçlendi hareket ettirebiliyor. Hergün elimizden geldikçe hareket ettiriyoruz yağla masaj yapıyoruz.

Siteyi olaydan itibaren takipliyorum. Doktorların inatla 2 yıla belkide daha erken yuruyebileceklerini söylemeleri bir yandan umutlandirirken bir yandan da omurilik yapısını araştırmalarımın neticesinde bakarak durumun sonucunu söylemek mümkün olmadığınıda biliyorum. Umarım yanılırım abisi olarak.

Şuan sol ayağınin ayak parmaklarında ufakta olsa hareket mevcut.
Bir de kafama takılan hastanedeki doktorun ağrıların olmasının iyi olduğu ve iyileşme ihtimalinin oldukça yuksek olduğunun belirtisi dedi.ancak sitede 10 yıla aşkın bu ağrıları çekenler mevcut. Kafam çok karışık arkadaşlar.

Bana önerileriniz nelerdir ?

Daha cok yenisiniz , sabır ve azimle umudunuzu yitirmeden devam etmelisiniz ilk 2 sene cok önemli . Ve en önemlisi yara yapmamaya cok fazla ozen gostermeniz. Barikat kremler var içeriği gümüş du sanırım katkılı olan, biz babamı hiç sağa sola çevirmeden o kremlerle Allaha şukur yara etmedik üzerinden geçtiği için hatırlayamadm adını

Çinko icerikli kremlerle etrafını siliyoruz.teşekkür ederim

C seviyesindki kırıklar diğer seviyelere göre daha çabuk iyileşiyor. Egzersizleri kesinlikle aksatmayın. Yatak yarasını önlemek için maksimum 4 saatte bir pozisyon değiştirin. Kesin iyileşip iyileşmeyeceği omurilikteki zedelenmenin ne derecede olduğuna bağlı. Doktorunuza ASİA A mı yada B mi dye sorabilirsiniz. ASİA A tam kesi seviyesi iyileşmesi çok zor imkansız gibi bişey tabi Allah'tan umut kesilmez. Allah yardımcınız olsun.

serhatsafkan

Ayak parmaklarında az da olsa kontrollü hareket varsa, umutlu olmak için nedeniniz de var demektir! :) Henüz çok çok çok erken bir dönemdesiniz. Bol bol klasik fizik tedaviye devam. Kişi kendi başına yapabileceği her her her her şeyi kendisi yapmalı. Asla tembel olmamalı. Her şeyin bugünden iyi olacağından eminim.

Bu arada yatak yarası olmamalı, mesane enfeksiyonundan kaçınılmalı, mutlaka doğru sandalyede doğru pozisyonda oturulmalı, ille de dışarı çıkılmalı ve hasta psiolojisinden kurtulunmalı.

Üstadım yazılarınla herkese yardımcı oluyorsun bu nedenle öncelikle teşekkür ederim. Yatak yarasi kuyruk sokumunda var iyileşiyor. 60 gündur hastanelerdeyiz gördüğüm şu hastane hicbirsey yapmıyor yapamıyor. Günlük 20 dk masaj 20 dk elektrik 20 dk tansiyon için t table denilen dikme bu kadar onun dışında hep kişi serbest. Bu nedenle kardeşim için hastane yakınında ev tutup malzemeleri alıp daha detaylı oda hazırlayıp eve cikarmayı düşünüyorum. En azından ev ortamı çok daha motive edicektir diye umuyorum. Tabiki bunun yanı sıra hergün hastaneye gelip hastanede yatarken yaptiklari herşeyi yaptıracağız. Zaten servis alıp geri bırakıyor. Böyle daha iyi olacağını düşünuyorum sen ne diyorsun Bülent abi bu konu hakkında ?@oturanBoğa

serhatsafkan
kısmen doğru bısey
evde tedavıye oda ayırmak ve ortam oluşturmak doğru fakat egzersizle fızık tedvıyı karıştırmayın.uzman bı fzyoterapist şart.
yinede çok yenısınız benc yerınız fızık tedavi hastaneleri.
çok çalışırsak çabuk ıyılesırız mantığıda doğru değil. yurtdışında da tedavı programları gunde 3 saatten fazla değil bildiğim

Dediginiz gibi aceleci davranıyoruz ancak 1 yıl içindeki çabaların önemli olduğunu bildiğimiz için vakit kaybetmek istemiyoruz. Bakalım 1 2 ay daha bekleyip çıkış verdiklerinde devam edeceğiz

c7 kırığı olan biri olarak önerim yukarıdaki tavsiyelere uyun merak etmeyin vakit kaybetmemiş olursunuz.
iyileşme olursa gelişme olur. yoksa siz ağzınızla kuş tutsanız maalesef. işte o yüzden hasta her yapabildiğini kendi yapmalı. bir an önce eski hayatına yapabildiği kadar geri dönmeli nasıl olur demeyin olduğu kadar geri dönecek fizik tedavi egzersiz ve hayat hep beraber ilerleyecek. eğer ilerlemezse işte o zaman vakit kaybetmiş olursunuz. Allah şifa versin.

Evet uzun süre sonra kardeşimle beraber yazıyorum.Son güncel hali;
kollarını kullanabiliyor ancak parmaklarda hareket yok.
Ayaklarını kalçadan hafifte olsa ileri geri oynatabiliyor.His kaybı dokunduğumuzu ayaklarına kadar hissediyor ancak sıcak soğuk ve acı hissi kalp hizasından aşağıda yok. Her gün elektrikli bisiklet ile 3 saat bisiklet sürüyor. Kardeşim, eve çıkmanın daha iyi olduğunu ve daha iyi hissettirdiğini söylüyor . Bir psikolojik danışman olarak maneviyata yönelmelerini tavsiye ediyor.

Üst Alt