Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den SONRA emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

ultraslan0101

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
14
SGK ya evrakları teslim ettiğiniz andan itibaren adımları DYS Evrak Takip linkinden hangi aşamada olduğnu kontrol edebiliyorsunuz.
DYS: Doküman yönetim sistemi

1 tek benim evrakta mi tık yok 22 ocakta başvuru yaptım işlem sırasında yazıyor başkada bir hareket yok aynı verdiğin gün gibi ben emekli olur yazısı için başvurdum acaba ondan mi

@Mako1453,

Hocam sağlık kurulunda rapor yenilediniz mi? Yenilediyseniz herhangi bir sorun oldumu ? oran konusunda

@Mako1453,

Ben emekli olur yazısı için de demedim çalışma gücü kaybı tespiti için işaretledim formda benim de aynı o taihten beri gelen evrak işlemde yazıyor. gerçekten sıktılar yani. altı üstü hastaneye sevk edicek

@Dertli58,

Ben raporu 22 ocakta yenilettim tek hastalık yüzde 50 yeni 22 ocakta dilekçe verdi işlem sırasında tek yazıyor başka bir hareket olmadı Ankara Sıhhiye

@Mako1453,

Peki rapor yeniletmede oranınız düştü mü? benimde raporum son 6 aylık olmadığı için yeniletip emeklilik başvuru yapmam lazım sgk bana eğitim araştırma hastanesinden randevu al diye önerdi. Sonra raporunla gel dedi.

Son düzenleme:
Raporu yenileme için nasıl bi yol izlediniz ? eski oran kaçtı mesela , hangi hastaneden yenilettiniz? @Mako1453

Son düzenleme:
Ayın 30 unda verdim raporu hala sistemde gelen evrak dosyasına kaldırıldı. Yanında da talep no yazıyor

Raporum yüzde 45 di süresiz şimdi yüzde 50 oldu suresiz devlet hastanesi den aldım

Yeniletmeyi ben de düşündüm de bi ara oranı düşürürler filan diye tırsıyorum

10.4. Engelliliği nedeniyle vergi indiriminden yararlanarak yaşlılık aylığı bağlananlardan, tabitutuldukları kontrol muayenesi nedeniyle yeni engel oranına göre aylığa hak kazanma koşullarını yerinegetiremeyenlerin, yeniden talepte bulunmaları halinde bu talepleri Kanunun 28 inci maddesi kapsamındadeğerlendirilecek ve çalışma gücü kayıp oranı tespiti işlemleri yapılacaktır.

Örnek: 15/01/2004 tarihinde ilk defa sigortalı olarak çalışmaya başlayan ve 4500 prim ödemegün sayısı ve % 85 engel oranı ile 2/4/2020 tarihli tahsis talebine istinaden 1/5/2020 tarihinden itibarenyaşlılık aylığı almakta olan sigortalı, yapılan şikayet nedeniyle 20/1/2025 tarihli bilgilendirme yazısıylaen yakın farklı bir sağlık kuruluşuna sevk edilmiştir. 20/4/2025 tarihi itibariyle kontrol muayenesioluşturulan sigortalının aylığı kontrol muayenesini takip eden ödeme dönemi itibariyle (21/4/2025)kesilmiştir.Sevk sonucu temin edilen 14/7/2025 tarihli rapor ile engel oranı % 55 olarak tespit edilensigortalının, yeni engel oranına göre tahsis talep tarihi itibarıyla 20 yıl sigortalılık süresi bulunmamasınedeniyle aylığa hak kazanma koşulunu sağlamadığı anlaşıldığından kesilen aylığına ilişkin işlemyapılmayacaktır.Bu sigortalının yeniden talepte bulunması halinde bu talebi Kanunun 28 inci maddesikapsamında değerlendirilecek ve çalışma gücü kayıp oranı tespit işlemleri yapılacaktır."

Emekli olup rapor yenileyecekler sevk kağıdını emekli oldukları SGK müdürlükten mi yoksa en yakın SGK şubesinden alabilir mi?

Sevki SGK yapmadan biz Şehir hastanesinden randevu alsak SGK kabul ediyor mu şehir hastanelerini ?

@ultraslan0101, SGK ya gitmeden 3 gün oncesinden randevu alın araştırma hastanesi olsun kontrolü olan bir arkadaşımız bu şekilde yaptı 1 ay once

@ayerik,

bunu neden yapacaksınız , yeni engelli raporu ne işinize yarayacak... Kontrol muayenesi talebi içinmi

@mehmet-41,

Ankara Etlik Şehir Hastanesi bir eğitim araştırma hastanesidir yazıyordu MHRS de sanırım kabul ederler dimi ? yarın gidip sevk belgesi mi talep edeceğim ozaman?

Buradan bu gidişle meslek sahibi olup çıkacağız. "Engelli emekliliği işlemleri yapılır" diye bir ofis açabiliriz... 😀

@ultraslan0101,

Ben devlet hastanesinden aldım Sonra yönetmeni bekledim yönetmeni 7 Şubat'ta çıktı Tabii bu zamana kadar her hafta bir haftadır kaydırdım aksi gibi 10 Şubat'a çakıştı. Mecbur önce SSK'ya gittim sevk alarak Doğruca Devlet Hastanesi'ne gittim işlemlerimi hallettim Tabii 8 tane doktora girdim Raporum dedim yeni olmasına rağmen heyete diye söylediler O şekilde sıfırdan rapor aldım farklı bir sonuç beklemiyorum çünkü 2 rapor arasında 30 günlük bir süre var zaten kontrol bile etmiyorlar Doktor vermiş diyorlar aynısını yazdılar Hayırlısı artık Beklemedeyim

Arkadaşlar ben %40 süresiz engelliyim SGK girisim 2005 prim günüm 4247 şimdi bu yeni yasayla artık emekli olamıyor muyum normalde 4400 günü tamamlayınca emekli olacaktım,yeni yasayla tekrar mi muayene olmam gerek birisi aydınlatırsa çok sevinirim moralim çok bozuk

@ozgur3005,
Prim günün ve çalışma süren tutuyor. Ama çok Zor olursun gibi. Yüzde 40 tek hastalık ise bir ihtimal olabilirsin. Bunun için bir eğitim ve araştırma hastanesinden sağlık kurulu randevusu alıyorsun. Son 3 gün Kala sana en yakın Sgkye gidiyorsun. Onlar hastaneye sevk ediyorlar. Hastanede olup olmayacağın belli oluyor...

@ucuncubahar, kardeşim eyv ancak liste o kadar uzun ki anlayamadım benim tansiyon şeker ve ankilozan spondolit ile boyun fitiklarim var buna istinaden %40 süresiz verildi ayrıca tansiyon ve nabız düşmesine bağlı ablasyon oldum kalbim yavaşlıyor pil takilacakti ablasyon yaptılar ama onun için heyete girmedim kurulda pil takilana kadar sureliye döner dediler bende sık sık rapor işkencesi cekmeyeyim diye ona kurula girmedim

Üst Alt