Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@senli,

İlk raporu sanırım 2015 veya 14. Bana süreli vermişlerdi sürekli yenileyip duruyorum 2 yılda bir. Benimde 40. İlaç içmediğimde nöbetler oluyor ayda 2-3 kez

@furkan t1 hangi hastanede heyete gireceksin,birbirimizle iletişim halinde olalım ikimizde epilepsi hastasıyız süreç nasıl ilerleyecek bakalım,doktorların epilepsi için bakış açıları nedir,benim en korktuğum raporum düşer diye stresteyim.

@caan006,

Malulen Emeklilik: Çalışma gücünün en az %60'ını kaybetmeye dayanır. Malul kişi tekrar sigortalı olarak çalışmaya başlarsa, emekli maaşı kesilir. Çünkü maluliyet aylığı, kişinin çalışamayacak durumda olmasına istinaden bağlanır

Malulen emekli birinin tekrar çalışmaya başlaması halinde, kural olarak malullük aylığı kesilir.
Ancak, kişinin sigortalılık başlangıç tarihine ve hangi statüde (4/a - SSK, 4/b - Bağ-Kur, 4/c - Emekli Sandığı) çalışmaya başladığına göre kesilir
Genel ve Önemli Kurallar:
5510 Sayılı Kanun Kapsamında Çalışma: Malullük aylığı alan kişi, 5510 sayılı Kanun kapsamında (yani Türkiye'de sigortalı olarak) veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaya başlarsa aylığı kesilir.

Merhaba ,
çalışma iş güce kaybı için raporu SGK ya vereli 1 hafta oldu DYS sisteminde şu an Alan Evrak Geçmisinde : S***** K******* D**** Evrak Havale Edildi- yazıyor.
ne anlama geldiğini bilen var mıdır ?

“Emeklilik Servisi 3 (4B-MYÖ)”
“Malulluk Aylığı” klasörüne kaldırılmış
“Evrak iade edildi - 4B”

Dosyam bu aşamaya geldi. 2024/05 tarihinde yaptığım malulen emeklilik başvurusu iki kez reddedilmesine rağmen, mahkeme yoluna gitmek ile yeniden sevk alıp devam etmek arasında çok kararsız kalmıştım. En sonunda, ikinci red sonrasında yeniden sevk almayı tercih ettim, çünkü durumum gerçekten çok ağırlaştı.

Detaylı muayenemi İstanbul Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yaptı. Sadece bir hafta içinde bu kadar ilerleme olması, önceki doktorların işini yeterince iyi yapmadığını gösteriyor. Neyse ki bu kez doktorlar oldukça ilgili ve dikkatliydi.

Anladığım kadarıyla, SGK çok ciddi rahatsızlık içeren dosyaları öncelikli olarak değerlendiriyor; aksi halde bir haftada bu kadar ilerleme olması mümkün değil.

@serkanmalkoc,

Doğru hocam maalesef. Bizzat ben yaşadım. Ağır seviyeden verdiler. 2008 öncesi girişli olduğum halde çalışamıyorum. Hatta o kadar katı ki bir gün dahi SGK prim ödemesi görürse sistem emeklilik otomatik iptal oluyor dediler.

@samedo99,
Ben 2006 girişliyim bana izin vermediler karara itiraz ettim bakalım evrak YSK ya gitti 16.700 le nasıl gecinicez abi benim iş yerinden aldığım kiraya gidiyor zaten kafayı yemiş bunlar ben hastalığı yaşadığında yuruyemezken malulen emekli etmediler şimdi iyileştim hafif veya orta gelir beklerken ağır düzey çıktı şaka gibi 😄

@murat086754,
Kardeşim selamlar daha yolun çok başındasın onların çoğu iç yazışmalar benimki 9 ay sürdü halen daha karar gelmeyenler var herkes de en az bir kere ara karar çıkarıyorlar onun içinde sureç uzuyor ve tabi ki hastaneler de yavaş gönderiyor evraklarını o yüzden tamamen sabır işi bu iş

@DutchvanderLinde,
Bana da ağır geldi iyileştikten sonra hemde 😄 valla itiraz ettim bakalım YSK ya gitti evrak biraz şans varsa tekrar hastaneye yollarlar beni kafasına göre red göndermez..abi yıllardır çalışıyorum görüyorsun 20 senelik prim var neden malulen emekli yaparsın ki sürekli prim yatmaya devam ediyor şaka gibi ülkede yaşıyoruz yemin ederim 😄

@dado84 cevap için teşekkür ederim. :)valla aslın çok yolun başında da sayılmam %50 vergi indirimi ile mağdur edildim. en son çıkan raporum %73 tek hastalık gözden inşallah hayırlısı olur herkes için

merhaba, red kararı alıp itiraz edenlerden "itiraz yazısı örneği" alabilir miyim? ben de itiraz edeceğim, 2 gün önce red geldi.

@dado84,
Biliyorum hocam senin süreci. Yazışmıştık geçenlerde buradan. Umarım itirazın kabul olur. Ben çok konuştum ettim sordum soruşturdum ama benim rahatsızlık doğuştan olmadığından, askerlik falan yaptığımdan ve tabi yürüme aktivitesini büyük ölçüde kaybettiğimden pek itirazıma olumlu cevap vermezlermiş. SGK girişi olduğunda sağlıklıymışsın diyorlar. Oysa ki genetik bir rahatsızlık ama kime neyi ispatlayabiliyorsun bu memlekette. Şurada ne kadar ömür kaldı belli değil o yüzden sil baştan da uğraşıp tekrar aylarca beklemek istemedim. Çalışmakta da zorlanıyordum açıkçası son dönemlerde. O yüzden beni çok etkilemedi ama sağlığı kısmen iyi, eli ayağı çalışacak kadar tutan ve 2008 öncesi girişli bir engelli için ağır düzeyden emeklilik üzücü olur. Herkes hakkında hayırlısı olsun.

@senli,
Bende Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevkimi istedim. Ve o hastanede hallettim. Yalnız çok sıra olduğu için bazı bölümler için iki üç ay sonrasına randevu veriyorlar. Siz randevu alacağınız bölümdeki sekreterlerden rica edin, uygunsa sizi öne alabilirler. Allah yardımcınız olsun.

@Sançar1,
Eğer ayrı hastalıktan ötürü %60 aldıysanız oran düşer. Çünkü Durum Bildirir Raporu tek hastalığı baz alıyor. Hangi hastalık en fazla orana sahipse onu baz alıyor.

@ebrutsn,
Merhabalar,
DYS'ye baktığınızda Gelen Evrak, Giden Evrak yazan yerlerde ONAY yazarsa raporunuz onaylanmış demektir. Ben bu yazıyı gördüğüm tarihten bir gün sonra SGK tarafından aranıp raporumun onaylandığını söylediler.

@DutchvanderLinde,
Bilgi için teşekkür ederim fakat benim bildiğim şu, Malulen emekli edilenler çalışamaz diye biliyorum. Son zamanlarda emekli ettikleri kişileri acaba malulen mi ediyorlar buna bakmak lazım. Ki sigortalı olmadan önce malulluk var ise seni malulen edemez. Malulluk kanunu da net şekilde bunu yazıyor. Eğer dediğim gibi sigortalı olmadan önce malul ise SGK hatalı emeklilik yapıyordur. Buna da dava açmak gerekir diye düşünüyorum. Bilen arkadaşlar aydınlatır hukuki konuyu.

@serkanmalkoc,
Yok işte benim sigortalı olmadan önce herhangi bir rahatsızlığım yoktu. 2015 yılında başladı hastalığım. Buna dayanarak malül gibi değerlendirdiler. Ağır seviyede karar verilen kişinin hastalığı/sakatlığı sigortalılık öncesinde de var mı yok mu ona da bakıyorlar kısaca. O yüzden zaten ağır seviye verme ihtimalleri olduğunda kişilerden askerlik terhis ya da muaf belgelerini istiyorlar. Amaç doğuştan mı değil mi onu yakalayabilmeleri.

Öte yandan tabi yani bu yasanın böyle vatandaşın aleyhine değiştirilip emekliliği zorlaştırmaları başta olmak üzere ötv konuları gibi bir ton konu var dava açılabilecek ama engelli vatandaşın ne gücü kaldı ne dermanı ne parası. Maalesef istedikleri gibi at koşturuyorlar. Kimi kime dava edeceğiz o da var zaten.

Bana pek dokunmadı çünkü zaten belirttiğim gibi çalışmak artık zor geliyordu. Çalışmama engel olmasalardı da muhtemelen yakın vadede bırakmak zorunda kalacaktım iş hayatını. Ama çalışabilecek seviyede bir engelli olsaydım üç kuruş emekli maaşı için kabul etmezdim tabi. Sizin olsun der çalışmaya devam ederdim. Daha fazla kazanıyordum sonuçta.

Üst Alt