Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci
@gözkul Kardeşim emekliliğiniz onaylandıktan sonra sana işten çıkışını yap gel,emeklilik işlemlerini başlatalım derler zaten.
Önemli olan emekliliğinin onaylanması.
Ben sürece 2025 5 eylülde başladım
İki aya yakın sevk yazısı bekledim gelmeyince sgy,a gittim başvurudan iki hafta sonra geleydiniz evrakı elden alırdınız dediler oysaki sorduğumda tebligat eve gelir demişlerdi neyse süreç devam ediyo çarşamba sgk,ya tekrar gittim dosyam pazrtesi heyete sunulmuş bakalım heybeden ne çıkacak
@marto1, valla ustam o birimde ciddi yoğunluk var hatta benim ilk başvuru yaptığım binada sıramatikten ne zaman sıra alsam önümde 50 60 kişi oluyor geçen çarşamba gittim yine aynı telefona bakmıyolar yoğunluktan ama 170ten talep oluşturunca cevap geliyo
Ben de Ara karar çıktı bu kadar ahlaksız bir kurum yok madem ara karar çıkaracaktın pislikler aralıkta niye çıkmadın eksik evrak var deyip 5 AYIMI YEDİN arada onuda çıkarsaydın niye mayıs aynı beklediniz liakatsızlar tembeller amaç niyet belli o çok açık...
Şikayet ediyoruz da kes kopyala hazır cevap MALTEPE SGK asla sorgulanmıyor özerk bir karar mekanizma var verilen kararlar kesinlikle birbirini tutmuyor değerlendirmeler farklı oluyor Liakat yok
el'e ait ince beceri kaba beceri yaparken zorlanıyor mu?engele ait ilk bulgu ve günlük işlerde etkisin detaylı anemmez isteniyor esasında bu bazı doktorlar ahlaksız şerefsiz önde gideni tembeller para yiyiciler bunları zaten ben yalvar yakar yazmalarını istedim hiçbiri yazmadı özellikle prof süleyman yalçın şehir hast kadıköy göstepedeki sgk bunu cevapları istiyor elimdeki bulgular fazlasıyla var 20 tane rapor ve tetkit var yok yazmadı 2 cümle yazdı kestirdi attı iplemedi kibir abidesi doktorlar yüzümüze bile bakmıyor boşu boşuna 9 ay gitti şimdi ara karar ile başka bir hastanede tek hekim FTR istemişler onu çıkarcam 1 ay da randevu kovalasam 1 ayda onlar gönderse sgk ya en az 5 ay sgk da beklerim zamanımı çaldılar ama şikayet edecek bir yer yok yazıyoruz sallamıyorlar....
Hayatımda en önemli bir kelime var Liakat ne kadar önemli bir şey...
Ben tabi tüm haklarımı kovalayacağım önce ara karar ile uğraşayım ordan gelecek cevaba göre red yersem ankara ysk itiraz ederim ordan da red yersem hukuk yolu açılr zaten aym karar verme mekanizmasıda yok adamlarda liakat yok burda çoğumuz 2 sene kanser hastaları kalp hastaları duyma ve görme engellileri mahvettiler insanların hayatının içine ettiler ama 38-45 yaşında EYT emeklililerini oy için besliyorlar
Slm arkadaşlar benimde yaş 55/97 girisliyim ödenmiş 5400 günüm var ankasiyete bozukluğu panik ataklarım var yaklaşık 12 yıldır çeşitli ilaçlar kullanıyorum tanilar unipolar depresyon ve sonrasi ankasiyete bozukluğu hala ilaç tedavilerim devam ediyor şu an durumum aynı ataklar hala devam ediyor enerji düşüklüğü dikkat eksikliği görüş alanım dar araç kullanırken bile çok zorlanıyorum rapor için doktora sordum onu heyet karar verir dedi sizce başvurmalıyım
@Mehmet 5555, valla ustam hastane yatışların ilaç kullanım raporların varsa başvuru hakkın var. Emeklilik için başvurim diyosan zaten 1 yıldan az kalmış değmez
bağlı bulunduğum sigorta müdürlüğü bugün mail olarak dönüş yaptı emekliliğim onaylanmış tarafıma tebligat gönderilecekmiş ondan sonra işlemeleri başlatacabileceğimi söylediler.
Bedensel olarak engelliyim sağ ayağım ampute burdan bilgi alışverişi yaptığımız tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
@cfylmaz, çok teşekkür ederim. 30 Nisanda iş yerim emeklilik ile çıkışımı yaptı. e devlet üzerinden emeklilik başvurusu yaptım sonrasın iş yerim tekrar emekli olarak girişimi yaptı. şu an sürecin sgk tarafında sonuçlanmasını bekliyorum ilettiğin gibi mayısa kalsaydı başvuru haziran itibariyle bağlanmış olacaktı.
@iz35mir, inşallah hayırlısıyla güzel bir şekilde sonuçlanır. Heyet süreci biraz uzun sürüyor. Hastane kurulundan sonra bir de sgk sağlık kuruluna gidiyor yaklaşık 1 ay kadarda onun sonuçlanması sürüyor ne yazık ki. Şehir hastanesi ve tepecikte hem poliklinik süreleri hem heyet toplanma zamanı uzun sürüyor ben alsancak devletten almıştım daha önceki raporlarımı çok hızlı ilerlemişti orada. prim gün ve yıl şartlarını da sağlamış olacaksanız o tarihe kadar sonrasında direkt işlemlerinizi başlatabilirsiniz iş yeriniz ile görüşerek. aynı ay içerisinde işlem yapılması önemli. ayın son günleri olabilir çünkü başvuru tarihinden itibaren bir sonraki ayın ilk günü itibariyle hesaplanmaya başlıyormuş bende bunu sonradan öğrenmiştim
@trablons, hafif iş gücü kaybı olarak değerlendirildiğim için malülen emekli olmuyorum normal yaşlılık aylığı şeklinde bağlanıyor ancak ağır iş gücü kaybı olarak sonuç çıksaydı malüllen emeklilik verilebilirdi bu durumda ilettiğin gibi çalışmaya devam etmem durumunda aylık alamazdım.
@strazyevsk, Evet hafif ve orta iş gücü kaybında çalışabiliyorsun ancak ağır iş gücü kaybında malül olarak değerlendiriliyor ve çalıştığın zaman emekli aylığın kesiliyor. 2008 ekim öncesi girişli olanlar için geçerli olması lazım. 2008 ekim sonrası girişlerin tamamında emeklilik durumunda tekrar çalışılırsa maaş kesiliyor
merhaba arkadaşlar dün itibari ile öğrendim benimki de ret geldi eve tebligat gelmeden işyerinden arayıp kep ile düştüklerini söylediler itiraz et dediler bişey değişmeyecek ama itiraz edelim itiraz etmeden önce ameliyat raporlarını felan götürmemde faydası olurmu başka hangi evrakları götürebilirim tecrübeli arkadaşlar destek olursa sevinirim
Bende dün heyete girdim , artık SGK dan süreci takip edeceğiz.
Ortopedik rahatsızlığım var , 2024 de raporu yenilemistim.%58 süresiz.
Yüzeysel baktı , röntgen çekmedi. Söyledim gerek yok, zaten raporun çok eski değil dedi. Mevcut raporumu aldı ve aynısını yazdı. Bakalim ne dönüş yapacaklar.
bana da ysk dan ikinci ret geldi 2025 ocak 15 den önce 2027 eylül emekliydim şimdi 2038 eylül oldu anayasa mahkemesinin bizleri tekrar gelir idaresiyle ve eskı kanunla buluşturması dileğiyle..
@alpay24, vergi indirim iptal edilmeseydi 2026 haziranda emekliydim bu yeni çıkan yasayı teklif edenin, hazırlayanların, onaya sunanların, ellerini kaldırıp kabul edenlerin, resmi sürece kadar ilerletenlerin hepsi bizden beter olsunlar ALLAH a havale ediyorum...
@Hopee3466, hiç inanma onlara ret vermek için ellerinden geleni yapıyorlar hepsi sitemde mevcut deyip salıyorlar seni sonuç ret....
@Murtiz_77, temennimiz o yönde ama 2028 seçimleri gelmeden ne kadar bekletirlerse onlar için iyi olur eyt yi çıkardılar olan engelli kardeşlerime oldu 3-5 engelli gözlerine geldi
@eser27, valla üç aşağı beş yukarı hepimiz aynı durumdayız ben formaliteyi tamamlak için itirazda buluncam red gelicek ama sonrası iş mahkemesi
Bu arada anayasa mahkemesi kararı bizim lehimize gelir geçmişe yönelik aleyhte yasa çıkardılar tabi normal şartlarda anormal şartlarda var