Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@BnymnYldz, elimde var belgem açıklamada durum bildirim yazıyor kardeş %19 dr ne yaptığını bilmiyor ki yeni çıkan yasada puan yazmiyorlar ama ben mayısta aldım yazmışlar

@esra777, Aynı şeyi yazıyorsun farkındaysan tamam sana oran yazmışlar herkes anladı.

Doktor bilmiyordur engelli oranı olarak yazmıştır. O yazılan 3 parmak ampute engel oranı. Çalışma gücü kaybına göre bir anlamı yok zaten boşuna yazmış.

Anlatmak istediğimiz farklı şey isterse doktor o rapora %100 yazsın farketmez.

Başvuru yapan kişi yazılan bu oranla emekli olurum diye düşünmemeli.

@Beylikduzu, zeynebin dediği doğru olabilir hocam arkadaşımın durum bildirir raporunda iç hastalıklrı nefrolojiden iki böbreğinde %65 engellli olduğu belirtilmiş belki prosedür değişti son dönemde raporu gzümle gördüm sürecini beraber yürütüyoruz

@Hkn38, @Beylikduzu, raporda oran yazıyor. zaten @BnymnYldz, güzel açıklamış.

raporda yazan oranı ise şöyle öğrendim, durum bildirir raporunu engelli raporuna çevirebilir miyim diye sorduğumda bankodaki bayan sisteme girdi ve o zaman söyledi "zaten size 20% verilmiş engelli raporu bir işinize yaramaz" dedi. bu şekilde öğrenmiş oldum.

ancak forumda gördüğüm kadarıyla listede olup 40% ve üzeri rapor alanlar bile emekli olamıyor veya süreci uzatıyorlar dolayısı ile benim kendimle alakalı pek bir umudum yok. ancak yine de şans yüzüme gülerse buraya mutlaka yazarım.

tüm engellilere hayatlarında kolaylık dilerim.

@BnymnYldz @OturanBoğa

"Danıştay ÖTV’siz araç alımında on yıllık sürenin geçmişe dönük olarak uygulanması iptal etti"

konu başlıklı kanunu emsal alsak , ve bende yargıtaya başvuru yapsam engelli emeklilik yeni kanunla alakalı itiraz etsem herkese emsal oluşturur diye düşünüyorum. Çünkü benim durumum daha vahim emeklilik için 3 5 ayı 1 2 yılı kalan arkadaşlara göre... ben 2 yıldır emekliliği hak etmeme rağmen çalışmaya devam ettim emekli olmayıp,kurumum emekli çalıştırmıyor diye . nasılsa emeklilik cepte dedik yanıldık...
yani demem o ki ; nasıl yargıtay bu ötv olayı için kanunlar geriye dönük yürütülemez kazanılmış hak geri alınamaz kararı vermişse bize de umut doğar diye düşündüm...
Ama böyle bireysel başvuru nasıl yapılır danıştaya nerden başlamak lazım dilekçe dosyalar vs hazırlamayı da bilmek lazım , ne yapabiliriz ?

Doğuştan beri az görme ve göz bozukluğu hastalığım mevcut. SGK'nın listesine baktım, benim hastalığım listede varmış. Listede şöyle geçiyor.

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

0.1 ve altında olanlar

Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

0.1 üzeri - 0.16 (0.16 dahil) arasında olanlar

Mevcut hastalığım:

Göz Keskinliği
Sol göz: 0.10
Sağ göz: 0.10

Sizce hastalığım listede yer almasına rağmen, prim ve yıl tamamsa emekli olma şansım var mıdır? Benim asıl endişem, hastalığın listede olsa bile, red gelmesidir. Ya da emekli olma şansım nedir?

Üst Alt