Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

BSK değerlendirmesi ne kadar sürer sence. Biraz fazla üstüne geldim🤠idare et sen oldun birazdaha hakimsin konuya👍
max. 3 ay'a bulur ara ara kontrol et dys de geldiğin an ya onay yada red cevabı alacaksın sonra red gelirse ysk itiraz edeceksin itiraz dilekçesi sgk memurlar kağıt veriyor onu doldurup memure vereceksin.

@bayy
Çıraklık zamanı bir ustam vardı, devletin tarlasına domates ekersen *** salatalık biter derdi, kalp pili bile tek başına hafif iş gücü kaybı bu gün ve primle olman lazımdı EYT den nedne yararlanamadın ?

@magicka
Net bilgim yok ama 999 genellikle ara karar yada red veriyorlar artık senin çıkarsa ara yada emeklilik daha iyi anlarız hep dosyaları ben bakıyorum fadece ara karar 999 yazıyor yada red diyor tam doğruluğunu bilmiyorum kesin bilgim yok

@sabi88,
Bir arkadaşın onaylanmıştı 115.01 yazıyordu ama onaylandı imzalandı yerdeki dosyada olması lazım

@Beylikduzu,

Ustan çok doğru söylemiş. (devletin tarlasına domates ekersen *** salatalık biter)

EYT yararlanamıyor olmamın sebebi ise Bağkurlu olmam
son 7 yıla (2.520 gün) bakılarak emekli olacağı kurum/statü belirleniyor
.

@bayy selam kardeşim gelmiş geçmiş olsun.

Red gelmesi çok üzücü ve can sıkıcı bir durum ama üzerine gitmekten başka yapacak birşey de yok maalesef. Bende bugün ilk başvuruda bulunduğum sgm ye giderek itiraz dilekçemi doldurup teslim ettim. Bsk nin verdiği kararı Ysk nında incelemesinde fayda var zaman zaman Ysk Bsk nın verdiği kararı bozup mağdurun lehine sonuçlandığı durumlar da oluyormuş aldığım bilgi bu düşük ihtimalde olsa bu şekilde. Ysk dan da red gelirse o zaman mahkeme süreci başlatılması daha mantıklı. Sana önerimde itiraz etmen yönünde olur. İtiraz süreci de ilk başvuru yaptığın SGM ye red cevabı aldığın evrakla gidip orada verilecek olan itiaz dilekçesini doldurman yeterli.

@İstanblue34,

Önerin için teşekkür ederim.

Red sonucu hepimiz için üzücü. 15 ay bekledim; gerçekten çok uzun bir süreçti.

İtiraz hakkını kullanan herkese hayırlısı olsun.
Şunu bilmek gerekiyor: SGK sanki emekli edebilmek için ölüm döşeğinde olmamızı bekliyormuş gibi davranıyor.

Üst Alt