Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@Manemm
Anladım hocam teşekkür ederim.

Benim de aynı yerde 10 Nisan da dosya kaldırıldı yaninda dosya işlemde yazıyor
Hala bekliyoruz bakalım bu hafta SGK ya gönderilerse sukretmeliyiz

@Manemm
Merhaba benim başıma geldi açıkca yazayım. Eski yasaya göre 3 martta emekli olacaktım süresiz %67 raporum vardı kanun değişince sil baştan sağlık kurulu durum bildirir raporu aldım oranda yazıyordu hatta üstünde tek hastalıktan yine %40 oranım vardı. Ankara kocatepe sgk ya gitti evraklarım dilerseniz bakın ek1 listede hematoloji bölümünün altında F7 ITP hastalığım. Ama RED geldi iş gücü kaybı tespit edilememiştir diye. Yani bunu neye göre yapıyorlar bilemiyorum itiraz edicem birkaç güne ama umudum gitti işte. İş yerim sgk ile görüşünce sgk diyormuş ki ek1 listesinde olsa bile tek başına işini halledemeyecek işe gidemeyecek çalışamayacak düzeyde hastalık bakıyoruz.

Yani ozaman ek1 neden var ve buna nasıl karar veriyorsunuz? İşte bilemiyorum itirazdan olumlu bir şey çıkar mı

@Bertolocci,
Teşekkür ederim... Bana da öyle geliyor :) Bu süreyi Cimer veya farklı bölümlere mail atarak azaltmaya çalışacağım...

@Osman19,
Malulen emekli etmişler gözün aydın.
Orda apaçıkca yazmışlar daha neyi anlamadın,sonuç maluliyet diyor.
Senin yapacağın en yakın sgk'ya gidip tahsis talep belgesini doldurup vermek.

@hanifeaydin,
Herkese süreli veriyorlar zaten iki yılda bir kontrol muayenesi.

@AsLi35,
Senin başvurun malulen olmasın,engelli emeklilik başvurusu yaptığından eminmisin.
Malulense ret gelmesi normal,engelli emeklilikte hadi ortayı geçtim,en kötü hafif düzeyde etmeliydiler.
Başvurunu tekrar kontrol et,şayet malulense vakit kaybetmeden durum bildirir raporunda gitmişken engelli emeklilik başvurusu yap.

Günaydın arkadaşlar. Dün sevki gerceklestirip rapor almaya başladım. Ancak SGK listesinde VALGUS olmasına rağmen ortopedi Dr valgus oranı yok diyor. Öneriniz varmı nasıl ikna edebilirim doktoru. Bugün devam edecek işlemler. Acil cevaplarsaniz sevinirim. Güzel güler dilerim

@AsLi35, bence bu karar verme yetkileri varmi bu mevzuatta ben göremedim sizde bakın itirazınızda bunuda belirtin evet cok şaşırdım cok sınır bozucu ne demek listede var olsunda emekli olamıyorsun , örneğin ;?İsitme engelli birey olarak duymuyorum ama butun işleri yaparım diye emekli edilmeyecekmiyim saçma şeyleri doğuruyor olaylar bunun izahı olmalı

@strazyevsk,
Önce SGM yani SGK müdürlüğüne gidip iş çıkış evrağı alıp iş yerine götüreceksin iş yerindeki evrakları SGK götürüyor daha sonra size tazminat verecek ve sonra iş yerine anlaşma yapacaksın giriş çıkış eğer çalışmak isteyip istemediğine göre o size kalmış. tabi işyeri emekli çalışma izin veriyorsa bu kadar yani.

@AsLi35
öncellikler şunları dikkat edelim
1-sgk ilk işe giriş tarihi (başlangıç)
2-prim günü kaç?
3-rapor oranın kaçtır? süreli veya süreksiz?
4-yıl olarak doldurdun mu? (örnek %40 - 49 arası 2008 önce 4100 gün tutuyor mu?

Bunları hepsi tutuyorsa malulen değil normal 28/5 emekli olabilirsiniz. ret verme ihtimali yoktur.

Son düzenleme:
@Bertolocci,
%44 Kalp yetmezliği hastalığı +Aort Protez +Kapakçık hastalığı ama hepsi tek hastalık olarak görünüyor.

@Freedomm,
hayırlı olsun tebrik ederim. Bundan sonra başvuracaklar için çalışma gücü raporunuzu kimlik bilgilerinizi gizleyerek paylaşmanız mümkün mü?

@Freedomm,

benim dys kayıtlarım sizinle aynı durumda ama hala bilgi gelmedi ssk cvp vermıyor baska öğrenebileceğim bir ekran varmı
size hayırlı olsun inşallah

Arkadaşlar merhaba,

Bende ki durum da bu şekilde umarım olumlu sonuçlanır.
Varide NoVaride TarihiKonusuİlgili BirimEvrak Tipiİşlem TarihiAçıklama
21/01/2025ÖDENEK TALEPLERİİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET 4 (SİGORTALI İŞLEMLERİ EK5 EK6 EK9 K.İBS 4A MALULİYET)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış21/01/2025 1:56 PMKURUL ÜST YAZI
21/01/2025Tespit - (
)
İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET 4 (SİGORTALI İŞLEMLERİ EK5 EK6 EK9 K.İBS 4A MALULİYET)Giden Evrak Kayıtlı21/01/2025 2:52 PMKURUL ÜST YAZI
********21/01/2025Tespit - (
)
İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış06/02/2025 9:06 AMTc Kimlik no

24/02/2025Talep No:
İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Giden Evrak Kayıtlı25/02/2025 9:28 AMTc Kimlik no
24/02/2025Talep No:
İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ
Gelen Evrak Kayıtlı25/02/2025 11:56 AMTc Kimlik no
24/02/2025Talep No:
İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET 4 (SİGORTALI İŞLEMLERİ EK5 EK6 EK9 K.İBS 4A MALULİYET)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış12/03/2025 2:17 PMARA KARAR YAZISI
19/03/2025SKR Düzenlenmesi (Maluliyet Tespiti)İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET 4 (SİGORTALI İŞLEMLERİ EK5 EK6 EK9 K.İBS 4A MALULİYET)Giden Evrak Kayıtlı19/03/2025 2:19 PMAd Soyad
09/04/2025Tespit - (Ad Soyad )İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET 4 (SİGORTALI İŞLEMLERİ EK5 EK6 EK9 K.İBS 4A MALULİYET)Giden Evrak Kayıtlı09/04/2025 1:42 PMKURUL ÜST YAZI
09/04/2025Tespit - ( Ad Soyad )İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Gelen Evrak İşlemdeKURUL ÜST YAZI

Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip Ekranı © 2016​

Süreç aslında çok açık ama surekli bir bürokrasi engeline takılıyorum. Raporum %54 28 Ocak 2025 basvuru tarihi 05.02.2025 ara karar 17.02.2005 te çıkmış ama bu durumu öğrenmem tam 1 ay 18.03.2025 cimere yazıp öğrenebildim. Sonra ara karar hadi baştan başla randevu 27.03.2025 rapor ayni gün yazıldı ama dr imzaları 10 gunde tamamladı. Şuan hastane sgk gönderdik diyor ama sgk bize gelmedi diyor hadi burda da 1 ay kaybettik. Tek dr orani medulaya %50 olarak girildi ek1 de var ama ilk raporda ikna olmayan sgk kurulu 2. Raporda ikna olacak mı? 3 aydır takip ederken daha çok hasta oldum. Sgk tel acmiyo oldu açıyor bizi niye arıyorsunuz 170 arayın diyor 170 bizim takip ettiğimiz dys ekranını görüyor. Delirmemek elde değil.

SGK takip sayfasından bakınca 'evrak iade ve kayıt dışı istihdamla mücadele servisi " bu ne demektir?

@Manemm
Merhaba benim başıma geldi açıkca yazayım. Eski yasaya göre 3 martta emekli olacaktım süresiz %67 raporum vardı kanun değişince sil baştan sağlık kurulu durum bildirir raporu aldım oranda yazıyordu hatta üstünde tek hastalıktan yine %40 oranım vardı. Ankara kocatepe sgk ya gitti evraklarım dilerseniz bakın ek1 listede hematoloji bölümünün altında F7 ITP hastalığım. Ama RED geldi iş gücü kaybı tespit edilememiştir diye. Yani bunu neye göre yapıyorlar bilemiyorum itiraz edicem birkaç güne ama umudum gitti işte. İş yerim sgk ile görüşünce sgk diyormuş ki ek1 listesinde olsa bile tek başına işini halledemeyecek işe gidemeyecek çalışamayacak düzeyde hastalık bakıyoruz.

Yani ozaman ek1 neden var ve buna nasıl karar veriyorsunuz? İşte bilemiyorum itirazdan olumlu bir şey çıkar mı
çok üzücü bir durum bence hakkını mahkemede ara bir avukata danış dava aç mahkeme seni haklı bulacaktır..

Varide NoVaride TarihiKonusuİlgili BirimEvrak Tipiİşlem TarihiAçıklama
**********04/02/2025SKR Düzenlenmesi (Maluliyet Tespiti)KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ-2 (4/B BAĞKUR GEBZE SGM )Giden Evrak Kayıtlı04/02/2025 3:28 PMMALULİYET SEVK İŞLEMİ
**********04/02/2025MALULİYET BAŞVURUKOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ-2 (4/B BAĞKUR GEBZE SGM )Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış05/02/2025 3:11 PMİŞLEM YAPILMIŞTIR.
**********26/03/2025Tespit - ( İlhan ÖCAL )KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ-1 (4/A GEBZE SGM )Giden Evrak Kayıtlı26/03/2025 11:56 AMİLHAN ÖCAL HK
**********27/03/2025İlhan ÖCAL Hk.KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ GEBZE SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİGelen Evrak Kayıtlı27/03/2025 1:15 PM
**********27/03/2025İlhan ÖCAL Hk.KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ-1 (4/A GEBZE SGM )Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış27/03/2025 2:10 PMİŞLEMİ YAPILDI
**********28/03/2025Tespit - ( İlhan ÖCAL )KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ-1 (4/A GEBZE SGM )Giden Evrak Kayıtlı28/03/2025 10:32 AMASKERLİK SAĞLIK RAPORU KURULA SEVK
**********28/03/2025Tespit - ( İlhan ÖCAL )KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KOCAELİ S.G.İ.M.SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİGelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış28/03/2025 1:35 PMTalep No :
**********26/03/2025Tespit - ( İlhan ÖCAL )KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KOCAELİ S.G.İ.M.SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİGelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış28/03/2025 1:35 PMTalep No : ********** EKSİK EVRAK
**********27/03/2025İlhan ÖCAL Hk.KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ-2 (4/B BAĞKUR GEBZE SGM )Gelen Evrak İade Edilmiş27/03/2025 11:08 AM

Bende de durum bu şekilde hala bekliyoruz.

Üst Alt