Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%15 ortopedik raporum var aynı zamanda ilik kanseriyim. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

M@hmut

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
%15 ortopedik raporum var aynı zamanda ilik kanseriyim kanser hastalığından alacağım rapor ile ötv indiriminden yararlanabilirmiyim teşekkürler

M@hmut

Öncelikle geçmiş olsun

Ötv indirim alman için engel oranın 90% üzeri olması gerek yada ortopedik engelin olması gerekli (senin ortopedik engelin varsa zaten alabilirsin ama Engelli ehliyetin varmı ?
15% ortopedik rapor demişsin .Ortopedik engelin nedir ?
Saglık raporununda diger oranlar nedir ? Raporun sürelimi? süreklimi ?
Kanser hastalıgın tedavi devam ediyorsa 80% (genelde süreli veriliyor)
Eger tedavi bitmişsse 20% oran veriliyor (süresiz)

Bu bilgileride verebilrisen yardımcı olmaya çalışalım,tekrar geçmiş olsun

Ortopedik engelin nedir onu yaz ona göre cevap yazalım çünkü her ortopedik engelli araç alamıyor şartları var

İş kazası sonucu dirsek parçalandı kolumda kısmi işgörmezlilik var

Geçirmiş olduğum iş kazası sonucu sağ kol dirseğim parçalandı ameliyat sonrası kolumu kısmi kullanabiliyorum bu ayın 10. Gibi d hastahanesi sağlık kuruluna başvurduk yapılan incelemeler sonucu %15 karar kıldılar haklardan yararlanma ile ilgili açıklama kısmınada özel tertibatlı araç kullanmasına gerek yoktur yazmışlar benim b ehliyetim var ve manuel vitetes kullanmakta ciddi anlamda zorlanıyorum ama bununla ilgili ne bir soru sordular Nede bir inceleme yaptılar....
Ben başvuruyu yaparken doldurduğum formda kanser hastalığımı belirtmemişim bunun eklenmesi için itiraz etmem gerekiyormuş
Raporum süresiz. Engelli ehliyetim yok. B ehliyetim var. Raprumda sadece ortopedik%15 oran var nöroloji ve fizik tedavi kısmında 0 yazıyor İlik nakli oldum fakat hastalık tekrarladı tedavim devam ediyor. Benim merak ettiğim bu rapora ilik hastalığımıda eklemeleri durumunda indirimden yararlanabilirmiyim ve manuel vites kullanamadığım halde tertibata veya otomatik vitese gerek olmadığı ibaresinin değiştirme durumu nedir teşekkür ederim

@arizona

%90 oran altında ki engelli raporlarında aracın hareket ettirici aksamlardan en az birini kullanamaman gerekiyor. Engelinizin değerlendirmesini kurul yapar kanımca burada ki fikirlere aldanıp hayale kapılmayın boş umut olur sizinle hemen hemen aynı sorunu ben yaşıyorum ben alamadım

M@hmut
Geçmiş olsun .
Aldıgın rapora göre maalesef yararlanamazsın.Yeniden rapor alabilirsin .Ama bu yeni alacagın raporda aynı oranlı çıkabilir.
Doktorların senin manuel vites araba kullanamadıgın konusunda ikna olmaları gerekecek. Rahatsızlıgının ve engelinin manuel vites araba kullanmana engel olması gerekiyor

Tedavisi biten kanser hastalarına verilen oran %40

2015 yılında hastalığım devam ederken ilk aldığım raporda %80 , 2018 yılında tedavi bittigi zaman 2. rapor aldığımda %20 vermişlerdi.

arizona

Geçmiş olsun özürlülük oranları 2019 da güncellendi kanser hastalıklarına verilen oranlar yükseltildi.Remisyonda sanırım senin hastalığın tekipde güncel tablodan baka bilirsin.%20 den fazla oran verilir büyük ihtimalle

Üst Alt