Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%15 rapor aldım, itiraz edeceğim. Ne yapmalıyım? Başka şehirden alabilir miyim?

bymavi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

benim sol ayağım spastik bilekten yukarı doğru çekemiyorum bilekte incelme var ve güç kaybı büyük derecede.
Omuriliğim kırıldı 12 platin var ve aşırı sekerek yürüyorum bana %15 gibi saçma sapan bi derece verildi bugün!
Ben bunun itirazını yapıcam. Asıl sorum ben il dışında mesela Erzurumda başvurmak için ne yapmalıyım?

Saygılarımla...

Benim arkadaşım da böle bir durumla karşılasdı.kendisi 20 yıldır tip1 diyabet ayrıca göz dibi kanaması var şekerden kör kalcak üstüne birde sag ayagı kırıldı platin takıldı sendeleye sendeleye gitti ve bi ton ugrasdırdılar 1.hastane raporu geri çevirdi döndü rapor 2. girdiginde askeri hast attılar orda aynı testlerden gecdim ve %30 verildi.yani bu yeni sistemi bende anlamadım.tip 1 olup %60 alan bi cok insan biliorum ben.Sansmı diyim ne diyim:))itiraz etsende aynı degişmio kesilen sonuc neyse odur.insallah gönlünüzce olur hersey

Sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzerinde rapor verilmesi gerekiyor idiyse ve/fakat hastane buna rağmen düşük oran vermişse, il sağlık müdürlüğüne gidip rapora itiraz edebilirsiniz. Sizi başka bir hastaneye sevk ederler...

Bu rapora itiraz etmeyip, dilediğiniz şehirde başka bir hastaneye yeniden rapor için başvuru yapabilirsiniz. Yalnız, başka şehirden alacağınız rapor raporu kullanmak istediğiniz işlem için geçerli olur mu, onu bilemiyorum.
Raporu ne için kullanacaksınız? Bir kurum sevkiyle mi rapor alıyorsunuz?

Acil yardım!

Selamlar arkadaşlar.. İk olarak konu fazlalığı oluşturduğum için özür dilerim. Ben 1999 yılında 9 saat enkaz altında kaldım ve sol bacağımda sıkışmadan dolayı güç kaybı oluştu kısacası kangren olmaktan son anda kurtuldum. 2009 yılındada trafik kazası geçirdim omuriliğim kırıldı 14 platin var şu anda ve bunlar ömürük platinler. Bundan 2 ay öncesine kadar sgk ya özürlülük maaşı için başvurdum ve sonuç %31.2 olarak geldi. Maaşımın ne kadar olucağını bilmiyorum sağlıktan belki yararlanıcam onuda tam olarak bilmiyorum. Ortalama aylık gelirim ve ne gibi haklardan yararlanabileceğim konuarda yardımlarınızı bekliyorum. Son olarak ben Devlet hastanelerinden geçen yıllardada aldığım %15 ve ikincisinde düşen %7 oranına itirazda bulunsam bu sağlık bakanlığı onaylı raporumun devlet hastahanesindeki raporlara olumlu olarak yansıma durumu olabilir mi? Çok teşekkür ederim, saygılar...

Hayati, kişilerin sakat statüsünde sayılabilmeleri için % 40 ve üzeri raporlu olmaları gerek. Eğer raporun % 31.2 ise, sakat statüsünde kabul edilmez ve o bağlamda haklardan yararlanamazsın.

Sen şu anda nereden maaş bekliyorsun?

Ben şu anda sgk sürekli mamluliyet maaşı bağlama durumu var ordan haber bekliyorum. Ayrıca Sağlıktanda yararlanma durumum olabiiyormuş. Sgk memuru bu şekilde konuştu benimle.

Hayati, 2022 maaşından mı bahsediyorlar kardeşim?

Aynen öyle 2022 ama bana sağladığı şartlar maaş ve sağlıktan yararlanma sanırım. Ama varsa bana başka bir getirisi lütfen bilginizi benimle payaşın gerçekten buna ihtiyacım var. Çok teşekkür ederim.

Ayrıca ben bu devlet hastanelerinden hiçbirşey anlamadım. Belki hiç kimse inanmaz Allah şahidim olsun bi adamla tanıştım heyet karşısına çıkmadan BURSA devlşet hastahanesinde iki ayağında varis olduğundan %60 rapor vermişler!!!!! Bu nasıl bir adalet ya benim omuriliğim kırıldı sol bacağıma sinirsel felç vurdu bana %15 verdiler yazık değilmi! Ben yaşadığım devletten utanıyorum! Ne sağlanan bir imkan nede manevi bir yardım hiç birşey yok!!! Benim ülkemde kısacası ADALE denen bir kavram yok!!

Üst Alt