Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 senem dolduğunda işyerimden haklarımı alıp ayrılabilir miyim?

nurıs2

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Ben daha bu gun üyeniz oldum size bir sey sormak istiyorum.

Ben 15/05/2000 tarihinde özel bir sirkette (% 40 raporlu vergi indirimim var.) calısmaya basladım ve halen bu sırkette 15 senedir calısıyorum.
15/05/2015 tarihinde 15 senem dolacak. Bu yuzden işyerinden ayrılacagım.Fakat işten ayrılırken butun haklarımı tazmınatımı alıp cıkabılecek mıyım
su ankı kanun benıde kapsıyormu konu ıle ilgili yardımlarınızı rıca ederım.

saygılarımla,

benim bildiğin %40 raporla 19 yılda emekli olunuyor sen nasıl emekli oluyorsun

Ben emeklilikten bahsetmiyorum ben onu biliyorum 2018 de baglanacak emekli maasım ben sadece işten kendi istegım ile ayrılırsam 15 senelık iş tazmınatımı alabılırmıyım bunu ögrenmek ıstıyorum.

Saygılarımla,

Nurdan;
15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün primin varsa bulunduğun ilin SGK müdürlüğüne giderek iş yerinden ayrılacağını ve Kıdem tazminatın alabilir yazısnı almak istediğini söyle dilekçe verirsin yazıyı bir kaç gün içinde verirler.
bu yazı ile işyerinden istifa ederek tazminatını alabilrsin.

Zaten tazminat verileceğini SGK yazıda belirtiyor. Eylül 1999 dan önce işe girenler için 15 yıl 3600 gün şartı var.

1999 dan sonraki sgk girişliler 7000 gün prim sahibi olması lazım

Üst Alt