Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 yaşında FA (Friedreich Ataksisi) hastası olduğumu öğrendim. [O an]

memo-e

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
merhaba ben Mehmethan 31 yaşındayım 15 yaşında FA olduğumu öğrendim
yani 16 yıldır FA hastasıyım
aslında küçük yaşlarda da denge sorunum olduğunu hatırlıyorum..
ben şuan çok kilo aldım 95 üzeriyim bayadır tartılmadım
gözlerimde odaklanma sorunu oluyor,
sol kulağımda çınlama var doktor. iyi duyuyor ama konuşmaları algılayamıyorsun dedi
konuşmamda da bozulma var iyice yavaşladı
Okumamada sorun oluyor bir cümleyi 3-4 kere okuyum bazen
hiç spor yapmadım, sigara içiyordum 5 yıl oldu bırakalı
Günde 8-10 saat pc başındayım pc oyunları ile zaman geçiriyorum
Lise sonda yavaş yavaş tutunma ihtiyacı duymaya başladım okulda sağ olsun arkadaşımın koluna gırıp
Merdivenleri çıkıyordum
25 yaşıma kadar mahallede ki bi arkadaşım sayesinde devamlı dışarıdaydım
bozuk yürüyordum yalpalaya, yalpalaya ama yine de her yere gıdı yordum
son 5-6 yıldır evdeyim ve dediğim gibi pc başındayım
banyo ve wc ihtiyacımı annem sayesinde hallediyorum
en büyük yardımcım Annem ve kız kardeşim Allah razı olsun
akıl yönünden hiç bi sorun yok sadece gülme sorun mu bilmem
devamlı gülüyorum herb*ka derler ya aynen öyle

bunları yazma amacım FA hastalarını tanıya bilmek daha büyük insanların nasıl olduklarını öğrenmek
kısacası meraktan :))

:D:eek:bu yastan sonra tedavi yada ötenazi bekliyorum :D:eek::)

sevgiler saygılara
Allah neşenizi bozmasın

Geçmiş olsun kardeşim ötenaziyi anlamadım çünkü bizim lugatımızdaöle bişey yok bize yakışmaz allah şifanı versin bu mübarek günde herşey istediğin gibi olur işallah

Memo memoo, sen de hiç ölmeyi isteyen bi adam gözü yok, yazdıklarından öyle anladım..:) Espri olarak alıyorum ben de o lafını..:) Hayat öyle ya da böyle devam ediyor, neden, niye, niçin diye çok fazla kurup kurcalamamak lazım aslında, amaa işte insanın elinde değil kafaya takmamak.. Yinedeeeee boşveeeeer gül geç...:) Ne yapalım yaw bizim ve bizler gibilerinde talihi böyleymiş yapacak bişi yok.. Ama inşallaah birgün tedavisi mümkün olmayan bi tek hastalık bile kalmaz.. İnşallaah diyorum inşallaah..:)

Çok geçmiş olsun, derdi verende rabbim, tedavisini verende rabbim inş. derdini verdiği gibi dermanınıda verir en kısa zamanda kardeşim.

Kimin başına ne zaman ne geleceği belli olmuyor. Yaşama sevincinizi ve azminizi kaybetmemeniz dileğiyle. Herşey gönlünüzce olsun...

Çok geçmiş olsun, ben bazı şeyleri örn. yürümek, koşmak, top oynamak vs. yada ötenazi istiyorum gibi kelimeleri isyan olarak değilde istediğini yada kendi istediğimi söylemek gibi düşünüyorum.
Eger yanlışsam Mevlam beni bağışlasın, af etsin... inş.

kardeşim öncelikle çok geçmiş olsun benimde çoğu özelliğim seninle aynı ama ben sca lıyım babam sağolsun kendisi emekli yılın 6 ayı memleketteyim köydeyim bir üç tekerlekli motorum var onlarda benim ayaklarım gidemediğim bir organizasyon yok düğün festival mevlit hatta cami fln eğer imkanın varsa sende böle yap büyükşehirde kafesimdeki muhabbet kuşundan farksızım ama memlekette hürüm birde sürekli şükret

Üst Alt