Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 yıl 3600 primle kıdem tazminatımı alıp işten çıkabilir miyim?

sezerer

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba normal engelli olmayan bir kişi 1999 ve öncesi 3600 günle 15.yılında
kıdem tazminatını alıp işten kendi isteğiyle ayrı la biliyor peki engelli olarak çalıştığımız için bi işyerinden kendi isteğimizle ayrildigimizda aynı sistem mi 3600 gün ve 15 yıl suremi

şirket değiştirmek istiyorum.

selam arkadaşlar ben 11 yıldır özel sağlık sektöründe çaılşıyorum 2014 yılından beride vergi indirimi alıyorum %53 raporum var maaşı yğksek bir farika buldum ve oraya gitmek istiyorum tabiki 11 yıllık tazminatıma bakmak istemiyorum 11 yıllık çalıştıgım sağlık sektöründe asğari ücret alıyorum gireceğim yerde ücret yüksek ben yeni yere geçersem şimdi 20 yıl ve 4400 günüm yanarmı şuan 16 yıllıkım ve 4500 günüm var yardımcı olurmusunuz napabilirim.

sezerer

Merhaba,Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik şartlarınız anladığım kadarıyla 20 SGK hizmet yılı ve 4.400 SGK prim günüdür.

Bu şartları nerede doldurduğunuz bir önemi yoktur.Yani sizin emeklilik şartlarınızı ister 1 işyerinde çalışarak ister sayısız iş yeri değiştirerek gerçekleştirebilirsiniz.Önemli olan SGK hizmet yılı ve SGK prim günlerini tamamlamış olmanızdır.

Hakkınızda hayırlısı olsun İnşAllah.

Saygılar.

sezerer

15 yıl 3600 gün için sgk ya gidip kıdeme esas yazı alırsanız iş yerinizden tazminat alıp ayrılabilirsiniz.

Sardonyx35
Cevap için teşekkür ederim Ama girişim 2006 ve isyerinde 10 yıl 5 aydır çalışıyorum.
Bilgi Hazinedir
Tesekkur ederim cevap için. Önemli olanda bu konuydu ve şimdi sadece kıdemim yanacak gibi

@Bilgi Hazinedir

engelliler için kıdem hakkı yoktur demi yakın zamanda sgk ya gidicem ve 16 yıllık çalışma ile 4521 gün prim ile kıdem hak edebiliyoröuyum 2006 girişli onu ögrenicem

yakın zamanda kıdem tazminatı alıp işten ayrılan 2008 öncesi varmı arkadaşlar.

Merhaba,
özel sektör, kamu memurlu, kamu işçi statüsü olarak hangisini soruyorsunuz tazminatlar farklı.

sezerer

Merhaba, çalışan her arkadaşımızın engelli veya normal çalışan ayrımı olmaksızın kendi isteği dışında işyerinden ayrılırsa (yüz kızartıcı,bazı suçlar hariç) kıdem tazminatını hakeder.

Yani belirtiğimiz yol ile her arkadaşımız kıdem tazminatı hak eder.

Sizin yazınızda belirtiğiniz üzere istifa ederek daha yüksek olan bir maaş ile yeni bir işyerine geçeceksiniz.Yani siz istifa edeceğiniz için kıdem tazminatı alma hakkın sahip değilsiniz.

İlk yazınızda belirtiğiniz 1999 Eylül ayından önce ilk işe giriş tarihi olan arkadaşlarımızın 15 SGK hizmet yılı ve 3.600 SGK prim günü olmaları durumunda SGK emeklilik servisinden kıdem tazminatı alabilir yazısı aldıklarında evet istina olarak bu belge ile işten kendi istekleri ile ayrılarak kıdem tazminatını alabilir.

Ancak sizin SGK ilk işe girişiniz 1999 Eylül ayından sonra olduğunu tahmin ediyorum.Bu sebeple sizin SGK kurumundan kıdem tazminatı yazısı alabilmeniz için 25 SGK hizmet yılı ve 4.500 SGK prim günü veya sadece 7.000 SGK prim günü(Yaklaşık 20 yıl) şartlarını karşılamanız gerekir.

Sizin kıdem tazminatı alabilir yazısı hakkınız için SGK prim gününüz 4.500 günle tamam olmasına karşın 25 SGK hizmet yılı şartı için beyanınıza göre daha 9 yılınız var.Yada 7.000 SGK prim gününe tamamlamanıza yaklaşık hiç durmadan çalışabilirseniz 7 yıla daha ihtiyacınız vardır.

Yine bu sebeplede kıdem tazminatı alıp kendi isteğinizle işten ayrılma hakkınızı kullanamamaktasınız.

Saygılar.

Not Bilgi;

• 08/09/1999 tarihinden önce ilk sigortalılığı başlamış kişiler için 3600 prim günü ve 15 yıl sigortalılık şartı,

• 08/09/1999 tarihi ile 30.04.2008 tarihleri arasında ilk sigortalılığı başlamış kişiler için, sigorta yılı dikkate alınmaksızın 7000 prim günü ya da 4500 prim günü ve 25 yıl sigortalılık şartı,

• 05.2008 tarihi ve sonrasında ilk sigortalılığı başlamış kişiler için, 5400 prim günü ve 25 yıl sigortalılık şartı sağlandığında kıdem tazminatı hak edilerek işten ayrılmak mümkündür. Önemli olan bir şart da bahsedilen tarihlerden önce kişinin 18 yaşını doldurmuş olmasıdır.

Saygılar.

Üst Alt