Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 yıl sigortalılığı bulunan abimin malulen emekliliği..?

ehmet61

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba benim abim 15 yil ssk var askerlikden curuk raporu var yuzde 40 bir baska hastaneden de yuzde 50 raporu var bipolar affektif bozukluk diye ve iş ve ic kaybi oldugu kanaatine varilmiştir tanisi var bir hafta once ssk gittim ve hstaneye sevk verdi yanliz hastanedeki doktor un karari iş gorur verdi benim ne yapmam lazim. nasil mamulen emekli olabilir bir (dogusdan rahatsiz) 15 yaşindan beri ilac kullaniyo

Abiniz malulen emeklilik yerine vergi indirimiyle emekli olmayı deneyebilir
Bunun için 1 günlüğüne ssk lı bir işe girmek yeterli
İşyerinden çalıştığına dair alacağı belge,nüfus cüzdanı,hastaneden aldığı rapor ve 1 resimle başvuru yapabilir
Vergi indirimi onaylanırsa erken emeklilik hakkı kazanmış olur.

Eyüp kardeş;
arkadaşın ilk sigorta tarihini ve prim gün sayısını bilmiyoruz ve sadece 15 yıl sigorta süresi mevcut.
Verdiği oranlarla vergi indirimi alsa da 3.dereceden olacaktır.
Bu durumda ''vergi indirimi onaylandığında emekliliğe hak kazanırsınız'' demek ne derece doğru?
Ağustos 1991 öncesi sigorta başlangıcı 15 yıl 3600 günle emekli olurken biliyorsunuz sonraki tarihlerde kademeli geçiş var.

normal sartlarda 15gun sayisi 3.963
doldurmus gorunuyo ama bir turlu emekli yapamiyoruz peki vergi indirimi icin nereye basvuracagiz yada vergi indirimi alirsak kesin emekli yapabilirmiyiz. saygilarimla

Ufuk bey,
Ben erken emeklilik hakkı kazanırsınız dedim
Hemen emekli olabilirsiniz demedim :)
15 yılllık sigortalı ise maksimum 18 yılda emekli olur zaten
Tabi sigorta prim günleri tamamsa

sigorta başlangıcı
doğum tarihi
nedir acaba

29.09.1981 tarihli 98 girisi var 2000 den duzenli odemesi var hemen hemen

Bu durumda
3.dereceden vergi indirimi alırsanız,
18 Yıl 4.080 günle emeklilik hakkı elde edersiniz.
Abinizin sigortası 18 yaşından küçük başladığı için sigorta başlangıcı 29.09.1999 olarak alınır
29.09.2017 yılında emekliliği hakeder.

Üst Alt