Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 yıl ve 3600 primi tamamladım. Kıdem tazminatımı alıp işten ayrılabilir miyim?

Konular
25
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba,

Arkadaşlar ilk sigorta yılım 1998
%60 vergi indirimim var.17 yıllık sigorta süresini ve primi tamamladığımda erken emekli olabiliyorum.
Şuanda primim dolmuş durumda.sigortalılık süresini doldurmaya çalışıyorum emeklilik için.
Fakat şuanda çalıştığım kurumdan kendi isteğimle ayrılacağım.

15 yıllık sigorta süresi ve 3600 günden fazla sigorta primim var.

işten kendi isteğimle ayrılarak kıdem tazminatı alabilir miyim?

Syg

sgk'dan 15 yıl 3600 gün tamamlandığına dair yazı alarak işyerinize vererek kıdem tazminatınızı alabilirsiniz

kıdem tazminatı hk

Arkadaşlar

şuanda özel bir şirkette 4 yıldır çalışıyorum

toplam sigortalılık sürem 15 yıl, prim gün sayım ise 4000 gündür.erken emekliliğime ise 1 yıl kaldı.
sgk kurumundan 15 yıl 3600 gün primi dolduğu,kıdem tazminatı almaya hak kazanmıştır ibareli yazı aldım kuruma verdim.

çalıştığım iş yeri bana bununla ilgili yargıtayda bir dava olduğunu söyleyerek işyerimin hukuk bürosundan uygunluk aldıktan sonra ödeme yapılabilir diye bilgi verdi.

bu kıdem tazminatıyla ilgili şuanda bir dava var mıdır .çalıştığım yer sgk müdürlüğünün yazısı olmasına rağmen ödeme yapmayabilir mi

yargıtayda davanın sürmüş olması hiç bir şey ifade etmez ...

şuan mevcut kanun yargıtay kararı çıkmadığı sürece devam eder, sizin dilekçe verdiğiniz tarihteki kanun hükmü geçerlidir ...

Lijan bilgi için teşekkür ederim.

peki ben yasal olarak kıdem tazminatı almaya hak kazanmış durumda mıyım ? erken emeklilik için günümü doldurdum.17 yılın dolmasını çalışmayarak bekleyeceğim.

kıdem tazminatı almaya hak kazanmış durumdasınız ...
işyeriniz vermek istemediği için öteliyor sanırsam ...

Vermek zorunda kardeşim bizim şirket çatır çatır ödüyor 15 yıl 3600 günü doldurup ayrılanların parasını daha dün 3 kişiye ödeme yaptım.

Mevcut yasalar çerçevesinde kıdem tazminatına hak kazanmış durumdasınız,devam eden bir dava olması aksini göstermez.
Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam o davanın özünde 15 yıl 3600 yasasına muhalefet değil,bu şekilde tazminatını aldıktan sonra başka bir işe girip çalışılması konusu vardı.

Üst Alt