Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 yılda emekli olabilmek için rapor alacağım. Oranlar düşürülüyor mu?

delfina

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
15 yılda emekli olabilmek için alacağım yeni raporda oranlar düşürülmeye devam ediyor mu? İşitme kayıplıyım ve daha önceki müracaatlarım hep düşürülerek sakatlık indiriminden faydalanmam engellendi.İşyerimde 1.derece sakat kadrosundayım ama elimde Defterdarlıktan aldığım yazı olmadığı için 15 yılda emekli olamayacağım görülmekte.Bu hafta tekrar müracaat ediyorum,raporum %40 çıksa alabilir miyim?Maliye anlayışsıızlıklara devam ediyor mu?

Sevgiyle,
Delfina

Hayatın Ritmini Bilgi ile Duyalım... - Blogcu

Evet maalesef oran düşürmeler artarak devam ediyor. Ama denemeden bilinmez tabii.
Gidip hastaneden olabildiğince yüksek oranda rapor alın, sonra rapor defterdarlık aracılığıyla Ankara'ya gönderilsin... Ankara o rapora bakıp %40 ve üzeri işgücü kaybı oranı tespit ederse, o zaman erken emekli olabilirsiniz.

Geçtiğimiz hafta rapor işlerim için uğraştım, % 50 heyet raporu aldım.umarım bu oranı Maliye düşürmez...

tşk

1.derece sakat oranı ile neyi kast etmek istediniz?

Sadece İşitme engelli olup 1. derece sakat oranı alabilen bir tek siz olmalısınız. Yada bir yerde yanlışlık olmalı %50 işgücü kaybı (heyet raporu değil işgücü kaybı olmalı) ile ancak 3. derece sakat oranına girebilirsiniz.

meopius, 1.derece sakat kadrosunda olduğum işyerimden bildirildi bunu ben de bilmiyordum...evet %50 iş gücü kaybı oranım...ama odyo testimde %90 işitme kaybı çıktı.her ikisi farklı olmalı...%50 ye rağmen maliye daha düşürür mü oranımı? umarım bu kez vergi indiriminden faydalanabilirim...

syg
delfina,

http://isitmekaybi.blogcu.com/

Maliye başvurumdan 6 ay sonra sonucu bildirdi,hiçbir değişiklik olmadan raporumu kabul etmiş. % 50 oranla ,3.dereceden vergi indiriminden faydalanıyorum artık..

Bu konuyu hatırlatan İlker arkadaşıma teşekkür ediyorum...

Herkese sağlık dolu günler...

Üst Alt