Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 yılım dolacağı için kazanacağım izin günlerini istifa edince kaybeder miyim?

mesafe4272

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak.Ben özel sektörde 2 yıl 9 aydır çalışıyorum.Kullanmadığım izin süresi 22 gün.VE Mayıs da da 3 yılım dolacak ve 15 gun daha kazanacgım.Ama meb e atandım.ŞİMDİ istifa edeceğim ve çıkışımı nisan ortası gıbı aldıgımı düşünürsek bu Mayıs da hak edeceğim 15 günü hakedemiyormuyum veya bir kısmını hak edebiliyor muyum.Bu kullanmadığım izinlerin parasını alacağım bu işyerinden o yüzden benım ıcın önemli.Yardımlarınızı bekliyorum.>teşekkürler

Düz memur olunca özeldeki izinler kamuda işlemiyor. Yani kullanamıyorsunuz. Memurlukta bir yılı doldurduktan sonra izin hakkınız olur. İlk 10 yıla kadar 20 gün sonrasında 30 gündür. Kullanılmayan izinler bir defalığına sonraki yıla devreder. Bir de mazeret, ölüm ve evlilik izni gibi istisnalar var.

Yanlış anladınız kamudaki izin süresinden bahetmedim.Özel sektördeki 3.yılımın dolmasına 1 ay kala çıkacağım için o bir ay yüzünden normalde hakedeceğim 15 günlük izin süremin bir kısmını hakedebilecekmiyim veya hiç hakedemeyecekmiyim.biliyorsunuz kullanılmayan izinleri parası ödeniyor

Özür dilerim o zaman. Süre dolmadıysa pek anlayışlı davranacaklarını sanmıyorum. Ama bu tabi sizin şirket yöneticileri ile aranızın iyi olmasına da bağlıdır. Yine de tecrübeli arkadaşlar daha doğru bilgi vereceklerdir.
Bir de şu var , atanmanız hemen yapılmayacak en az bir ay daha sürer sanırım . Ben zamanında sağlık bakanlığını kazandığımı öğrendikten iki ay sonra işe başlayabildim.
Tabii şimdiden haberleri olmalı şirketin. Süresini bilmediğim bir bildirim süresi hakları var.

evet 6 hafta öğrendim ancak salı gunu kuruma gıdecegım bakalım orda bellı olacak ama çalıştıgım yer ıhbar suresı kullandırmıyor bakalım 6 hafta uzun bır surec çalışmak istemeyen bırını 6 hafta kım tutmak ıster zaten D

Elemana ihtiyaçları varsa tutarlar bence. Hayırlı olsun işiniz.

kullanmadıgın izinin parasını alabiliyormusun bende ikinci yılım dolmadan ayrılacagım için bendede aynı sıkıntı var bilen arkadaşlar yazarlarsa sevinirim

Kendiniz ayrıldığınızda böyle bir hakkınız yok,işveren isterse ihbar süresinden dolayı borçlu bile çıkarır sizi.
İzin mizin demeyin sessizce çıkışınızı alın derim.

Üst Alt