Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 yıllık bağkur'luyum. Rapor oranım düşürüldü. Ne zaman emekli olurum?

harun_40

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben kroner by pass hastasıyım 4 damarım değişti
2003 bakuru malulen emeklilik için baş vurdum ret geldi bakuru mahkemeye verdim üniversite hastanesinden bu raporları aldım kalp %60 piskiyatriden %50 hipertansiyondan %10 bu şekilde bir raporum vardı
tekrar 2007 mahkemeye verdim adli tıpa gönderdi onlar da sağlam raporu verdi
ben temyize gönderdim bozdu tekrar gazi üniversite hastanesinden orda hastalıkları devam ediyo diye rapor verdi
bakur maluluk genel müdürlüğü raporumu baltalamış %60 ın altına düşürmüş

nasıl bi yol izlemeliyim?

1963 lüyüm 15 yılık bakurluyum 2007 den bu yana yatırmıyom. mahkemeden önce borcum yok 12 sene yatırmışlığım var.
11/04/1995 bakura girişim en son 2007 mahkemeye verince pirimleri yatırmadım 70 gün de 2009'da siğortalı çalıştım

cevaplarsanız yardımcı olursanız sevinirim

Sayın harun-40.malülen emeklilik değilde vergi indirimli erken emeklilik metodunu deneyin en az %40 engelli raporu alarak vergi indirimine hak kazanır ve emekli olursunuz.siz uzun yolu seçmişsiniz hiç gerek yok. %82 İLE VERGİ İNDİRİMİ ALIRSINIZ.

yeni özürlülük ölçütü sınıflandırmasına göre (%60+%50+%10 ) balthazard formülü ile hesaplarsak tam %82 yapar. %60 ın altına düşmesi imkansız,

cevaplar için tşk cahilik başa bela (%60+%50+%10 )bu oranı numune heyetinden 68,5 olarak çıktı iş kaybı var dediler 12 nisanda mahkeme var ne kadara düşürdüler belli olur kırk felansa vergi indirimine baş vuruz artık

60+50+40 3 rahatsızlık baltaya fonksiyon kaybı nedir ?...

D-Bağ-Kur’lu özürlüler de artık erken emekli olabiliyor
Bağ-Kur (4/B) sigortalılarından özürlü-engelli olduğu için SSK’lılar gibi erken emekli olamayanlara da artık 5510 sayılı Kanun ile ilk defa erken emeklilik hakkı getirildi. Uygulamaya göre, ilk defa sigortalı olduğu tarihten önce malûl (yüzde 60 ve fazlası) olduğu için malullük aylığı bağlanmayanlar, çalışma gücü kaybı yüzde 40 ila yüzde 59 arasında olanlar 1 Ekim 2008 tarihinden sonra tahsis talebinde bulunmaları durumunda aşağıdaki şartlarda 4/b sigortalılığı kapsamına konulan özürlü emekliliğinden aşağıdaki tablodaki şartlarla yararlanabilecekler.

bagkur.PNG

burda yazanlar benim için geçerli değilmi aydınlatırmısınız benim üzerime borç ve icra içinde bir iş yerim var bakurdan yinede vergi indirimi ala bilirmiyim bakura giriş 1995 2007 kadar yatırdım 2007 den sonra yatıramadım şu anda 17000tl borcum var bu şartlarda vergi indirimi ala bilirmiyim çok bilgisizim avukatım hiç vergi indirim al demedi bu sitede okudum öğrendim ben kara cahilimde avukatda benden kötü aydınlatın lütfen

Harun bey, vergi indirimi almanıza gerek yok. Şu anda sgk'Nın onayladığı rapor oranı kaç? Alabileceğiniz orana göre 5510 sayılı yasanın 28. maddesi kapsamında yukarıdaki tabloda yer alan emeklilik şartlarından yararlanabilirsiniz.

Yani, malulen emeklilik için değil, erken Yaşlılık emekliliği için başvuru yapacaksınız Bağkur'a.

bügün mahkeme emekliliği ret vermiş dosya kapanmış avukat rapor oranımı söylemedi şansımız olsa genç yaşta hastalık çekmek

Harun bey, yukarıda da yazdım, malulen emekliliğinizin reddedilmesi önemli değil. Siz 28. madde kapsamında emeklilik için başvurmalısınız...

slm benim rapor oranım kaç verdi baltazar bilemiyorum hiç 3 aydır bir inşatde amelelik yapıyorum siğortam yatıyor bu seferde bel fıtığı oldum p. tesi amaliyat olacam ne kadar çalışmaya uğraşsamda olmuyor beden çürük bakurda kabul etmiyor ben nasıl ve ne şartlarda emekli olurum 55 yaşınımı beklemem lağzım tansiyon var kolesterol hastayım ama sağlam sayılıyorum avukata elli sordum rapor oranını bir cevapalamadı benim yapa bilecem bir şey varsa ayrıntılıca bir yol haritası cizin nerelere gitmem gerekiyo yoksa 55yaşımımı beklemem gerekiyo yardımcı olun cevap yazanlara teşekürler :confused:

Bağkur'a 28. madde kapsamında emekli olmak için başvuru yapacaksınız, onlar sizi hastaneye sevk edecek. Alacağınız %40 ve üzeri rapor size -yukarıdaki tablodaki gibi- erken emeklilik hakkı sağlayacak

slm bakur kaydını durdurdum mektup geldi 19.005,78 borcunuzu birzay içinde anlaşmalı bankaya ödeyiniz diyor en son 2007 de yatırmıştım ben aşağı yukarı 5senelik borcumödemesem bakur kayıdım silinirmi ve ödeme imkanımda yok erken emeklilikte imkansız görünüyor ölmeyince emekli olamak

%40 ve üzeri rapor alabileceğinizi düşünüyorsanız, banka kredisi ile emekliliği işletebilirsiniz diye düşünüyorum. Özellikle Ziraat bankası'Nın bu tür durumlar için daha kolay kredi verdiğini duymuştum.

Slm beni aydinlatirmisiniz bakura otuz milyar borcumvar en son 400 ssk calismisligim var bu arada surekli engelli raporu aldim kart cikardim vergi.indirimine bas vurdum engelime %81 ilimizdeki hastaneden aldim emekli olmak icin ne yapmaliyim bakura nasil basvuruyum borc nasil haledir 12 yil yatirdim Engelli kartinda surekli yaziyo %81 vergi indirimi gelmedende emekli olurmuyum

almış olduğun raporu defterdarlığa vereceksin borcun içinde ziraat bankasına uğra durumunu anlat ordan krediyle belki halledersin başka yolu yok bağkura borcun olduğu sürece emekli olamassın

Daha önce de belirttiğim gibi, siz bağkur statüsünde emekli olacaiınız için vergi indirimi ile hiç bir işiniz olmayacak. 5510 sayılı yasanın 28. maddesi kapsamında erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksınız. Yalnız, unutmayın, bağkur'a olan borcunuzu ödemeden emekli edilmezsiniz. Borcu ödediğinizde tüm şartlar emeklilik için uygun görünüyor.

Üst Alt