Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 yıllık polis memuruyum. Malulen emekliliğe dair sorularım var..?

gih

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar solunum sistemlerinden D dilimi rapor verdiler sgk da 2 gün önce bana bir yazı gönderdi
1)adi malul olduğuna
2)emniyet hizmetleri sınıfında çalışamayacağına
3)genel idari hizmetler sınıfında çalışabileceğine karar verilmiştir

diyor

şimdi ben gih olmayı seçsem 1-2 yıl çalışmayı denesem çalışamazisem emekli olmak istesem malulen emekli olabilir miyim

aslında bende öyle düşünüyorum devrem

bence çalışışın fırsatınız varken hemen emekli olursunuz sivil hayatta başarılar dilerm

vahap
öncelikle hemen bir engelli raporu al ve vergi indirimine müracat et,gih sınıfında çalışmaya devam et,senin alacağın rapor maliye sağlık kurulunda onaylandıktan sonra vergi indirimi kazanacaksın, senin çalışmışlığın fazla zaten.
bu raporun onaylandıktan sonra ister çalışmaya devam edersin, istersen erken emeklilikten faydalanırsın.erken emeklilikten faydalanmak malulen emekli olmaktan iyidir.
neden dersen, malulen emekli olursan bir daha hiç bir işte çalışamazsın, çalışırsan emekli maaşın kesilir.
erken emeklilikten faydalanırsan eğer ileride canın çalışmak isterse çalışabilirsin emekli maaşın kesilmez.
memurlar nettede sana bu yönde cevap verdim.

Sonradan özürlü olanlar

b-) Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulu’nca çalışma gücündeki kayıp oranının;

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,

b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480, gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.

çok sağol kardeşte benim çalışacak hiç halim yok eşim öğretmen o çalışsın artık kendi evimizde var şükür

O halde hemen emekli olun ve dinlenmenize bakın... Hayırlı olsun şimdiden emekliliğiniz :)

slm arkadaşlar kafama takılan bir kaç soru var yardımcı olabilirseniz sevinirim

1999 yılında polis olarak göreve başladım
2013 kasım ayındada rahatsızlığım yüzünden sınıf değiştirdim gih sınıfına aktarıldım
askerliğimi de meslekten önce uzun dönem yaptım vede ücretini ödeyerek hizmet yılıma saydırdım
3 yıl 7 ay da yıpranmam var

ayrıyeten vergi dairesine vergi indirimi için müracaat ettim onlar da beni heyete gönderdi heyetten % 79 oran aldım

raporumu şimdi ankaraya gönderdiler şayet onaylanıp gelirse raporum erken yaşlılık emeklisi olabilir miyim
veya 1-2 yıl daha çalışıp daha sonra bu sürekli olan raporumla müracaat etsem emekli olabilir miyim

bir de emekli oldum diyelim daha sonra oranım düşerse tekrar memurluğa mı dönerim yoksa ortada mı kalırım

cevaplarınız için şimdiden tşkler

yokmu bir cevap arkadaşlar

Adi mallüllük hakkı kazanmışsın istediğin an dilekçeni verip emekli olabilirsin. Ya da çalışmak istiyorsan çalışabilirsin daha sonra istediğin bir anda emekli olabilirsin. Neden erken emekli olmak için uğraşıyorsun ? Bildiğim kadarıyla maaş hesaplama sistemi aynı. Yine de SGK ya sor tabi.

Ayrıca memurlarda emekli olduktan sonra geriye dönüşü düzenleyen bir kanun yok. Kontrol muayenesi felan da yok. Emekli olduktan sonra memuriyete istesende dönemezsin, emekli olarak maaş almaya devam edersin.

çok sağol kardeş cevabın için arkadaşın birisi erken yaşlılık emeklisi ol demiş çünkü emekli olunca ufak tefek iş çevirebilirmişiz< ama malulen emeklilikte maaşın kesiliyor ondan erken yaşlılık emekli olmak istiyorum

gih emekli oldunmu ? bende 8 yıllık polis memuruyum psikiyatri den d dilimi rapor verdiler hiç çalışasım yok bana da adi malullük gelir mi emekli maaşı ne kadar alabilirim

Çok eski bir konu ama sormak istediğim bazı bilgiler var sevinirim eğer cevaplarsanız.
geçen mart ayında malül oldugumu polislik yapamayacağımı isteğim halinde GİH snıfında çalışacagımı belirten belgede ben seçimimi Gih sınıfında Çalışmaktan yana kullandım.
Şimdi o zamanki sağlıklı karar veremediğimi belirten dilekçemle emekli Polis yani Adi malülen emekliliği isteyebilirmiyim?
Ayrıca MAAŞ ne kadar olur bilgisi olan varmı?
Şu an ben Adi malülen mi bu hizmet sınıfında çalışıyorum? Eğer adi malül oldugumu belirten o evrakta haklarım varsa nelerdir?

çalık ın şu ibaresini merak ettim ben de.
Ayrıca memurlarda emekli olduktan sonra geriye dönüşü düzenleyen bir kanun yok. Kontrol muayenesi felan da yok. Emekli olduktan sonra memuriyete istesende dönemezsin, emekli olarak maaş almaya devam edersin.
bu kesin mi?. beni emekli olduktan sonra bi daha yormaları korkutuyor.

beyoğlubey bana özelden mesaj atarmısın.Bu hususta bir kaç araştırmam var.bilgi paylaşımında bulunalım

Emekli maasiniz nekadar maulen ? Solunum.yolu tam teshis neydi

Ben de psikiatriden D dllimi memurum gih memuruyum çalışacak durumda değilim aslında emekli olmak istiyorum en son bipolar teşhisi kondu ancak korkuyorum kontrol muayenesi yapıp maaşımı keserler diye emekli olamıyorum 11 yıllık memurum ne yapacağımı bilemez haldeyim.

sokrates

Şu an zaten malulen emekliliği hak etmişsin @sokrates. Anladığım kadarıyla benim gibi kontrol muayenesine takılıyorsun? Biraz daha dişini sıkıp erken emeklilikten faydalan ve birde sgk dan görüş talep et bimer dende yazabilirsin. Galiba 5434 sayılı kanuna tabisin. Ona göre bir dilekçe yaz her yıl kontrol muayenesi olup olmayacağını sor.

psikotik inan kime güveneceğimi şaşırdım bu sistem nasıl bir sistem tamam birkaç sene sabredeyim erken emeklilik için ancak onda da kontrol oluyor bildiğim kadarıyla ya insanlar doktorların kölesi mi ne biçim bir iş bu iyi valla ben 15 sene primle emekli olayım sen bana kontrol koy o zaman baştan sıkı tutsunlar hak eden olsun emekli bıktım gerçekten bıktım hangi kanuna tabiiyim bilmiyorum 2010 yılında sivil memur oldum 2006 lıyım mesleğe başlangıç.

Erken emekli olmayı o kadar çok isterdim ki neyse sağol takip ederim.

2008 yılından önce calısmaya baslayanlar 5434 sayılı kanuna tabii dir ve kontrol muayenesi yoktur.sgk sordum arastırdım sonuc bu.

utkueda nette araştırıyorum hiç böyle bir şey bulamadım en iyisi ben de sgk ya gidip sorayım .

sokrates kardesim ben defalarca bimer cimer vasıtasıyla sorular sordum yazılı cevap verdiler yetmedi ankaraya gittim masraf yaptım sorularıma cevap buldum burdada paylastım.sorularına cevap arıyorsan sgk ya dilekce yaz git arastır.kardesim.yazıyoruz inanmıyorsunuz ne yapalım .bilemedim.

Selamlar; D raporu sonrası Gih yada malulen emekli ol yazısının gelmesi kaç ay sürüyor? Malulen emekliliği seçersek bunun onaylanması kaç ay sürer? Bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler.

Üst Alt