Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 yıllık sigortam var. Kaç sene daha ödeme yapıp emekli olabilirim?

secom

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
s.a arkadaşlar 48 oranında yeni engelli raporum var nerelere başvuru yapmam gerek nelerden faydalanabiliyoruz ve 15 yıllık sigortam var kaç sene daha ödeme yapıp malulen emekli olabiliriz size zahmet bilgilindirirseniz çok sevinirim

@secom

öncelikle erken emeklilik başka şey malülen emeklilik başka şeydir. siz engelliğinizden dolayı erken emekli olabilirsiniz.malülen emekli olamazsınız.

onun hesabı içinde ilk işe giriş tarihinizi ve statünüzü (ssk-bağkur-emekli sandığı) yazmanız gerekli. yazarsanız size yardımcı olurum.

mevcut raporunuzla bir çok engelli haklarından faydalanabilirsiniz. haklarınızın neler olduğunu sitede arama yaparak öğrenebilirsiniz.

2003 ağustos ssk açılışım var ogünden bugüne ödeniyor

secom
sigorta girilşiniz 05.08.2003 tarıhınden once ıse 19 yıl sigortalılık suresı sonra ise 20 yıl sigortalılık suresı gerekmektedır
prim kısmını fazlasıyla doldurmussunuz aslına bakarsanız su an ıtıbarı ıle gununuzu bekleyıp emeklı olabılırsınız ama oncelıgınız bu asamada
önceliğiniz vergi indirimine basvurmak olmalıkı gununuz geldıgınızde dırek emeklı olabılınız
hakalrınız konusundada http://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/yayinlar/engellilerrehberi2017.pdf

adresinden gereklı tum haklarınızı ögrenebilirsiniz
kolay gelsın

geçen yıl engelli raporu aldım primin doldu ve geçti yatırmam gerekirmi yardım lütfen

s.a arkadaşlar
bana geçen sene engelli raporu verdiler %48 ve benim şu an 5300 günüm var 2023 te maaşa bağlanacaksın dediler
sigortayı fazla yatırmanın emekliklikte bir etkisi varmı.
ve %48 raporulu biri kaç lira maaş alıyor bilgilendirirseniz mutlu olurum...

secom

Emeklilik zamanınızı kısaltmaz. Yani süreye bir etkisi olmaz fazla primin.

Eğer bundan sonra sigorta priminiz yüksekten yatmayacaksa (minimum 4000 tl) sigortalı olmanızın bir anlamı yok. Olası emekli maaşınıza değil katkısı, zararı olur zira.

Hocam ben 2003 sgk girişliyim sonrasında 11 yıla yakın bağkur ödedim sonra tekrar sgk ya geçtim totalde 15 yılı aşkın yani 5300 güne yakın sigorta ödemişliğim var demek istediğim ben engelli emeklilik için 4500 gün istenilen süreyi doldurdum geçti bile normalde 2023 te maaşa bağlanıcam şu zamanın şartlarına göre nekadar maaş verecekler.ve sigorta falza yatmasının ilerde maaşa bağlandığında bir etkisi varmı yoksa yalandan yere her ay sigorta ödemenin bir anlamı varmı teşekkürler...

@OturanBoğa

abim teşekkür ederim bilgi için gereksiz yere her ay sigorta ödemenin anlamı yok demekki.şu anki şartlara göre maaş nekadar veriyorlar bilginiz varmı.

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun

@OturanBoğa

abim kafamı duman etti bu sgk.gittim gününüz tmm dolmuş hatta fazlanız var dediler maaşla ilgili bilgi vermiyorlar.dedim sigorta ödemeye devam etsem 2023 te maaş alırken bir faydası olurmu dedim azda olsa olur tabiki dedi ordaki memur.yetkili sgk çalışanına sordum boşa yatırma etkisi yok dedi.170 sgk yı telefonla aradım fazla yatırırsanız fazla maaş alırsınız dedi birbirlerinden haberimi yok hangisi doğru yanşlış artık çözemedim valla.sgk nın maaş hesaplama yerine bilgileri giriyorum 736 tl çıkıyor komik rakam benim bildiğim 1000 liranın altında maaş olmicaktı ? bu ALİ TEZEL bey ile görüş dediler adama mail attım oda saolsun binliradan aşağı sana bilgi vermio tabi bu ofisine gidersen 4 binlaraya kadar çıkıyor :) Allah rızası için net bilgi nasıl alırız saygılarımla....

secom
Emekli olmayıp prim ödemeye devam etmenin emekli maaşına etkisi standart değildir, bu üzerinden prim ödeyeceğiniz kazanç tutarına göre değişir.
Emekli maaşına etkisi yönünden prime esas kazanç tutarı, prim gün sayısından daha önemlidir. Siz asgari ücret ya da ona yakın bir rakam üzerinden prim ödediğiniz sürece 10 yıl fazla da ödeseniz emekli maaşınıza olumlu bir etkisi olmaz.
En az 4.000 - 5.000 TL üzerinden prim yatırırsanız ancak o zaman emekli maaşınızda reel bir yükselmeden söz edilebilir.

ufuk abi zaten agari ücretten yatırıo standart iş yerleri bildiğiniz gibi.ozaman daha yatırmanın faydası olmicaksa boşuna 5 yıl daha dünya para ödemenin anlamı yok doğrumudur. 48 oranına göre 5450 günüm var maaş 1000 liranın altında olurmu bilgin varmı...

Üst Alt