Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1500 prim günüm, %63 raporum var. Malulen emekli olabilir miyim?

asilhan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar arkadaşlar malullük konusunda bilgiye ihtiyacım var.
Ben 09.01.1965 tarihinde doğdum ve sigorta ilk giriş tarihim 01.10.1982.En son 2012 yılında şoför olarak çalışırken gözlerimden dolayı işten ayrıldım ve iki yıl boyunca çeşitli ameliyatlara girdim.
Doktorlar sevkini iste rapor yazalım dediler ama benim 1500 gün sigortam olduğu için maluliyet için sevkimi alamadım.
Çalışamadığım içinde 2022 sayılı yardım almak amacı ile kaymakamlık sevk verdi ve araştırma hastanesinde heyet raporu aldım.
Rapor sonucunda % 63 göz ve % 4 kulaktan olmak üzere toplamda % 64 engelli raporu aldım.Şimdi askerliğimi borçlanarak sevkimi isteyeceğim;
1) sizce bu rapor ile malulen emekli olabilir miyim yoksa yeni rapor mu almam gerekir.
2)en son çalıştığım yer Antalya ve rapor aldığım hastane Kayseri devlet hastanesi eğer sevk istersem Antalya da bi hastanede mi muayene olmam gerekir.Yoksa burası kabul edilir mi.
3)Bu işlemlerin hepsi ne kadar zaman alabileceği hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim saygılar,

1- %63 raporunuz ile evet malulen emekli olabilirsiniz.
2-en son bağlı bulunduğunuz ilden rapor alabilirsiniz. Şuan Kayseri de iseniz bir iş yerinde 10 gün ssk lı olun yeterli.
3- 3-5 ayı bulabilir.
Yapmanız gereken ilk olarak Kayseri de bir iş yerinde 10 gün ssk lı olun sonra ssk ya askerlik borçlanması için müracaat edin 1800 gün primi doldurmamış iseniz malulen emeklilik talebiniz işleme alınmaz. İlk önce 1500 olan prim sayınızı 1800 güne tamamlamak olacak.
Sonrasında ise ssk ya malulen emekli olmak için müracaat edin. Kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecektir.%60 ve üzeri rapor alıp o raporun incelenmesi sonucunda malulen emeklilik talebiniz onaylanacak.

malul demek ssk sgk demek özürlü demek hükümet demek.hükümet prim istemez.sgk prim ister.malul emekli sgkdan olursun.özürlü emekli hükümeten olursun hükümetin aylıgı düşük 800 civarı saygılar geçmiş olsun hastalıgınız için.

sgkda primin yetmezse askerligi ekletebilirsin.

cevabınız için teşekkür ederim,
Kayseri'de sigorta başlatmak için çok uğraştım ancak herhangi bir iş veya yardım edecek kimse bulamadım.Antalya ya gidip orada yapmak istesem daha mı zor olur,askerliği Antalya üzerinden borçlandım şimdi parayı yatırıp ,Antalya ssk nın sevk ettiği yerden tekrar heyete girsem uzun mu sürer acaba,yoksa kayseride bir yer bulma konusunda israrcı olmamı tavsiye edersiniz.Eğer Antalyaya tek sefer gidilip halledilebilirse Antalyadan yapmak daha kolay olmaz mı burda bi yerde sigortalanmakla uğraşmak yerine

Antalya ya yol masrafı yapmak tan ise Kayseri de bir iş yerinde ssk lı görünmek daha mantıklı yok mu hiç tanıdık. 10 gün ssk lı görüneyim ssk ücretini ben ödeyeyim de..

Yok olsa keşke hemen yapacaz ama Tekrardan arayayım bakalım belki bu defa
bulabiliriz.

bir inşaat müteahiti bul olayı anlat çözüm bulurlar.10 gün prime saygılar.

ben maluluk icin başvuruda bulunacaktım maaşı sordugumda 450 ıle 500 tl arası dedıler. maaşı da bence sor bana öyle dedıler

teşekkürler tavsiye için araştırırım

Malüllük maaşı sabitlenmedi mi 971 tl olarak oyle biliyorum ben.Değişebiliyor maluliyet şartlarına göre?Sorayım o zaman ben onu teşekkürler bilgi için.

Yalnız, % 63 oran gözden verilmesi malulen emekliliği zora sokar. Çünkü sgk ille de maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı olmasını şart koşuyor. Ve görme kaybı bu kapsama girmiyor. Maluliyet cetveli'ni iyice inceleyin lütfen. Olmayacak yere süreç başlatıp zahmet çekmeyin

kardeş benden sana tavsiye askerlik borçlanmasını sgk taahhüd et maluliyetin onaylanırsa borçlanmanı ödersin boş yere ödeme yapma sgk söyle memura askerlik borçlanmamı taahüt etmek istiyorum malülen emeklilik için sev istiyom de

tekrar merhabalar,

en son mesajlarımda 1500 gün sigorta ve 300 gün eksik demiştim ancak sgk ya yaptığımız başvuruda 300 gün başkasının adına çıktı ve şu anda engelli kapsamında bir fabrikada çalışıyorum.1800 gün bu ayın onbeşinde dolacak bu aşamadan sona nasıl bir yol izlemeliyim malulen emeklilik için. işe girerken raporu kullanmıştık.
cevabınız için teşekkürler,

asilhan

Toplam prim ödemeniz 1800 gün olduğu vakit sgk ya malulen emeklilik için müracaat edeceksiniz. Maluliyet cetveline göre %60 ve üzeri rapor alır iseniz ve sgk nın raporu incelemesinden sonra malulen emekli olup olamayacağınıza karar verilir.
Bence ilk önce sgk ya maluliyet tespiti için müracaat edin malulen emekli olabilir derseniz sonrasın da malulen emekli olmak için müracaat edersiniz.

Cevaplarınız için teşekkürler, Hayırlı Ramazanlar,

Başvuruları yaptık, sgk dan fakülte hastanesine sevk edildik ordan heyet raporu çıktı. Bize herhangi bir oran solemeden sgk ya sonucu gönderdik dediler. sgk ile görüştüğümüzde % 60 kayıp olmadığını soyledi. Tekrar başvuru yaptık bu defa Sigorta günlerinde başkasının adına sigorta günleri çıktığı için 1800 gün olmamasına takıldık. Yani sgkdan hiç bir şey çıkmadı. Tkrardan 2022 maaşına başvurduk şimdilik onunla idare ediyoruz. Bilgilendirme aamaçlı geç de olsa yazmak istedim. Aklıma takılan bir konuda Bağkur dan malülen emeklilik var mı ? Teşşekür tekrara hepinize

Üst Alt