Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

16.03.2011 tarihinde Alt ekstremde kısalık ve incelikten %20 rapor aldım. Haklarım?

mythbusters

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
slm lar

ben 16/3/2011 heyet raporu ilkdefa aldım özür durumum alt extremde kısalık ve incelik var bacagımın en fazla fonksiyon hareketi % 50 sini kullanabiliyorum ve bana verilen raporda % 20 verediler nedir bu çektigimiz ben özürlü ehliyet e başvurmadım hepsini ilkdefa yapacagım malulen emeklilik için nerelere başvuracagım aylık nasıl alacagım ötv nasıl vermeyecem ben

yardımcı olursanız sevinirim

Özürlü statüsünde sayılabilmeniz için %40 ve üzeri raporunuzun olması gerekir..

Bu demektir ki;
Malulen ya da erken emeklilik hakkından yararlanamazsınız.
2022 maaşı ve Evde bakım aylığından yararlanamazsınız.

Araç alımı hakkında;

1- Sol alt ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Otomatik vitesli araçları kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunması
2- Sağ alt ekstremiteden veya her iki alt ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunması gerekir..

Sağ/sol hangi alt ekstremiteden rahatsız iseniz, rahatsızlığınıza uygun ibareli rapor alıp, aynı ibareli H sürücü belgesi aldığınız takdirde araç alımında ÖTV'den muaf olabilirsiniz..

Üst Alt