Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

16 aylık oğlumda tek taraflı işitme kaybı..?

alptugcetin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
16 aylık oğlumda tek taraflı işitme kaybı.

İyi günler. Şu an 16 aylık olan oğlumun sol kulağında kilik ABR testi sonucunda 60 dB işitme kaybı olduğu anlaşıldı. Sağ kulağında işitme kaybı yok. Doğumsal olarak yüzünde asimetri var. Yüzünün sol tarafı küçük bu yüzden sol kulağı sağ kulağına göre daha küçük. Odyolog 6 ay sonra testi tekrarlamak istedi ona göre işitme cihazı kullanılmasına karar veririz dedi. 6 ay gelişim için uzun bi süre olarak düşünüyorum. Bu yüzden İstanbul' da önerebileceğiniz KBB doktoru var mı?

Son düzenleme:
tek kulak saglam diyorsunuz. iyi bence. obur kulakta cok ileri degil.acele atmeden doktorunuzu dinlemeniz daha mantikli bence.dogumsal kayiplilarda azda olsa isitme duzldigi iddiasini birkac yerde okumustum. sizde bir ebeveyn olarak kaygilisinizdir ama insanlar tek kulaklada mukemmel duyar. fazla bir kaybiniz olmaz doktorun dedigi zamanda cihazlansa bile.

saglam tek kulak olunca isitme cihazi pekte ise yaramaz. duyan kulak gibi degil isitme cihaziyla duymak.

Tesekkur ederim. Tek sıkıntısı kulak olmadığı için endişeleniyoruz haliyle. Kusura bakmayın geç cevap yazdım.

nasıl gönderebilirim hocam?

Üst Alt