Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 16 raporum var. Araç almak için yeterli mi?

özka1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar,bir konuda desteğinize ihtiyacım var,bugün engelli sağlık kurulundan ½ 16 rapor aldım,h sınıfı ehliyet ve araç almak istiyorum,bu yüzde oranı bunun için yeterlimidir,nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum,bilgilerinizle yardımcı olursanız çok sevineceğim,şimdiden çok teşekkürler

yol gösterecek kimse yok mu ??

sağ elimin 3,4 ve 5. parmaklarımda sorun var,iş kazası sebebiyle o parmaklarımı kullanamıyorum,rapor ise engelli sağlık kurulunun vermiş olduğu %16 rapor

Rapor oranı önemli değil engeliniz ortopedik olduğu için. Rahatlıkla o oranla araç alırsınız. Ancak raporunuzda araç kullanımı ve ehliyet değerlendirilmemiş ise yeni rapor almalısınız. 'özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibaresi olmalı. Bu ibareler raporunuzda varsa yeniden almanıza gerek yok, yoksa almalısınız kesin olarak.

KELEBEK,verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim,söyledikleriniz bana ışık oluyo,ancak sorun şu ki halihazırdaki raporumda araç ve ehliyet ibareleri yok,bu ibarelerin olması için rapor alma süreci sil baştan yeniden mi başlayacak benim için,hastaneye gittiğimde sanki beni kapıdan kovacaklarmış gibi hissediyorum,h sınıfı ehliyet ve araç almak istediğimi söylediğimde bana zorluk çıkartırlar mı diye endişe ediyorum,vereceğiniz bilgiler için tekrar çok teşekkür ediyorum...

Sorun çıkaracaklarını zannetmiyorum, başka bir hastaneden almayı denersiniz en fazla. Alış amacınız farklı olduğu için izah edersiniz durumu öncelikle. Bu sizin hakkınız sonuçta, umutsuzluğa kapılmayın. Kovarlarsa siz de ona göre davranırsınız. Maalesef Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden yeniden rapor almalısınız. :( Ve iki şeye dikkat edin:
1. rapor ile sürücü kursu aynı ilden olmalı.
2. rapor tarihi üzerinden 1 yıl dolmadan ehliyetinizi almalısınız, yoksa yeni rapor isterler sizden tekrar uğraştırırlar. aracı istediğiniz zaman alırsınız bunun için bir süre yok.

çok çok teşekkür ediyorum eksik olmayın,verdiğin bilgiler doğrultusunda sabah hastaneye gidecem inşallah,ne ile karşılaşacam şimdiden merak etmeye başladım,tekrar çok sağolun eksik olmayın...

iyide %16 raporla ne 0 araçta ne kadar ındırım yapılırkı

Benim suçum ne :)

Benim %52 ÖTVsiz alamıyorum. Güle güle kullanın

KKELEBEKK;
kelebek hanım benım demek ıstedıgım otv sız araç alımı ıcın ıllakı %80 gıbı bı ozurluluk oranımı gerekıyor

rus67,
Araç alımı için ortopedik engel varsa rapor oranı gerekmiyor. Önemli değil, % 1 de olabilir.
Ama ortopedik engel yoska % 90 olması gerekiyor rapor oranının.
Ve ortopedik engel ya da rapor oranı % 90 üzeri olduğunda herkese aynı ötv indirimi uygulanıyor % 45 oranında.
Yani orana göre ötv gibi bir durum söz konusu değil, ben bunu anlamıştım bir önceki mesajınızda.

KKELEBEKK;

kısmet hanım uğurlu geldınız bana ;) % geldı

Üst Alt