Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
16 yaşımdayım, 35 derece skolyozum var. Ameliyat olmalı mıyım?
merhaba ben 16 yaşındayım 2 sene önce skolyoz çıktı 30 dereceydi bir yıl snra 35 dereceye çıktı. doktorum ameliyat listesine yazalım dedi ama yazdırmadım baltalimanına gidiyodm şimdi çapada tekrar muayene olucam. ameliyat olmaya korkuyorum benm yaşımda ameliyat olan arkadaşlar yada skolyoz hastalığı olan arkadaşlar bana bu konu hakkında biraz bilgi verebilirlermi?
betül erken yaşta tehşis konmus cok sanslısın.... eğer doktorun ameliyat diyorsa muhakkak ameliyatını ol!! bak ameliyattan sonra kısa süreli ağrıların olucak ama ameliyattan hemen sonra seni ayaga kaldırıp yürütücekler
kabul ediyorum sancıların ağrıların olucak ama hepsi gecicek... özelliklede dikişlerin alındıgı zaman cok rahatlıyorsun
evet betül 35 derecede ameliyat gerekli!! nekadar erken ameliyat olursan skolyozunun ilerlemesi okadar erken durur.... ayrıca platinlerin kalması herzaman daha iyidir bu senin vücuduna baglı ve ameliyat sonrasındaki hallerine.... mesela ben ameliyat sonrasında kendimi cok zorlayıp platinlerimi kırmıstım ama aşırı zorladım sonrasında 2 ameliyatı olmak zorunda kaldım.. platinlerin kalmasından veya cıkmasından korkma
derecen cok olmadıgı için 2 bir ameliyat olucagını düşünmüyorum benim hanımın dereceside 35 idi fakat ameliyat oldugu gibi duruyor ve platinlerle beraber gayet rahat
hmm ameliyatınız kaç saat sürdü? 20-30 saatlerden bahsediliyo ve nerde ameliyat oldunuz? doktor ve hastane için kararsızım tavsiye edebiliceğinz doktor varmı son olarak ameliyattan sonra iz kalıyomu? ve ameliyattan sonra tekrar o eğriliğin oluşabilme ihtimali var mı?
20. 30 saat sürmez 6 8 10 12 civarlarında benimki 6,30 saat sürdü 30 derece... vakıf gureba hastanesinde oldum fakat simdi ameliyat teknikleri cok gelişti betül icin rahat olsun.. baltalimanı kemik hastanesindede muayene ol. maalesef iz kalıcak betülcüm dikiş izleri hayatımızın bir parcası olarak kalıcak ameliyattan sonra o eğrilik olusmicak zaten ameliyat olmanın sebebi o eğriliğin durdurulması ama kendine dikkat ediceksin
muhakkakki ameliyat sonrasında sırt agrıların olucaktır ama zamanla agrılara alısıyosun senin bir parcan oluyor o agrılar
sakınhaa ameliyat muhakkak gerekliyse ol
yoksa ilerde olmadıgına cok pişman olursun!! bak kabul ediyorum her ameliyatta muhakkak bir risk oranı vardır
ama hayatında risk almak zorunda kalıcagın anlardan birindesin ve herzaman risk alıcagın muhakkak birşeyler cıkıcaktır karsına!! buyüzden korkmabeeee düşeş gelicek rahat ol içini ferah tut allaha dua et gerisine karısma
felc olma ihtimali skolyoz oranı cok ilerlemiş ve üstelik yaşıda cok ilerlemiş hastalar icin
senin yaşın iyi oranında yasına göre ilerlemeye baslamış ameliyat olman bence senin icin kurtulus olur....
bak 15 20 25 dereceli skolyozlarda korse tedavisi uygulanmakta tabi yaşı kücük hastalarda seninki 35 dereceyi buldugu için korse tedavisiyle skolyozun düzelmez arastırdıgım kadarıyla öyle biliyorum cünki bende kafayı cok takmıstım ama tabiki allah korusun felc olma riski her ameliyat bir risktir öyle düşünüceksin
Betül bence ameliyat olmalısın ama en son çare olarak )
Benim skolyozum ilk 28 derecede fark edildi 2 sene içinde de 43 e yükseldi ve ameliyat şart oldu yani bu hastalığın ilerleme şansı çok yüksek hatta %100
Çünkü gelişme çağında olduğumuz için sürekli ilerliyor ve durdurulması gerek bi şekilde buda ameliyat diye düşünüyorum
Ayrıca burada yazılanlara fazla kulak asma ben ameliyat olmadan önce burdakileri okumuştum ve acayip korkmuştum unutma iyi bir doktor ve iyi bir hastanede olduğun sürece sakııın korkmaaa e birazda doktorlara güven
Azıcıktaa risk alıver bee nolcak hayatta risk almadan hayatı yaşamanın anlamı olmuyor kiii
bende de skolyoz başlangıcı olmuş yüzmeyi tavsiye etti doktor benim yüzmeye vaktim yok :/ nasıl geçecek bilmiyorum.başlangıç şuan betüldemir geçmiş olsun Allah şifa versin.
Buşra hanım skolyozu hafife alma önce dereceni öğrenmen gerek korse yaşını geçmişsiniz büyük ihtimal daha öncede vardı farkına yeni varmış olabilirsiniz genelde 40 derece ve üzeri ameliyat yapıyorlar eğer derecen düşükse ameliyata gerek yok mümkün olduğunca yüzeceksin çok ağır işlerden kaçınacaksın yıldada bir kez film çektirerek derecenin takibini yaparsın eğer artış yoksa bir problem yok demektir sakın 40 derecenin altındaki yorumlara kulak asma eğer ciddi anlamda bir sıkıntın yoksa kızım 42 cderece idi hiçbir sıkıntısı yoktu agrı gibi çok geçmiş olsun
benim ağrılar oluyor evet farkında değildim hiç umursamıyordum ameliyatlı olduğum için belden bel ağrısı geçer diodum taa ki kız kardeşim fizyoterapi bölümünü okuyor bak Büşra skolyoz başlangıcı var dedi gittim hastaneye dediği gibi de çıktı tabanlık aldım kendime onu kullanacağım inşallah düzelir önceden yorulmuyordum yorulmalar başladı hem çok endişeliyim hemde hiç umursamıyorum bilemedim ben istemiyorum ameliyat olmak zaten iki tane var inşallah en kısa zamanda düzelirim. size de çok geçmiş olsun rabbim şifa versin umutskry