Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

16 yaşında, 2000'den beri çalışıyorum. %40 raporla ne zaman emekli olurum?

dji

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Değerli arkadaşlar

1984 doğumluyum, 16 yaşımdan beri çalışıyorum.(ilk işe giriş 15.07.2000) 2001 yılında kalp ameliyatı oldum. Bana sağlık kurulundan %56 rapor verdiler, Ankara'ya vergi indirimi için başvurdum. %40'a düşürdüler ve 3. sınıf engelli statüsüne alındım.

Daha önce BİMER aracılığıyla sorgulama yaptığımda 18 yıl çalışma ve 4080 prim gün sayısını doldurduğunuz zaman 15.07.2018 tarihinde emekli olabilirsiniz cevabı geldi. Bugün emeklilik işlemlerine başlamak istediğimde 18. yaşımın dolduğu 2002 yılından itibaren 18 yılı doldurmam gerektiğini ve 2020 yılında emekli olabileceğimi söylediler. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz kanunları fazla takip etmediğimden sizlerin görüşlerini almak istedim.

SGK 18 yaşını doldurduğun gün baz alır..

19 yıl ve 4240 gün prim tamamlanması halinde emeklisin
18 yaşına bastığından itibaren 19 yıl geçmesi gerekiyor.

1984 doğumlu biri
18 yaşını doldurduğu 2002 yılı baz alınır
2002+19=2021 yılında emeklilik hak kazanırsınız... Ayrıca pirim tamamlarsanız...

Diğer yol...
pirim tamam yıl eksik ise dinlenebilirsiniz ve yıl doldurduğunuzda bir işe girip çalışarak emeklilik talep edebilirsiniz.

18 yıl ve 4080 gün olan kısım dikkatle hesaplanmamış 2000 de işe başladığın yıl kabul edilerek cevaplanmış. oysa 18 yaşınızda gün aldığınız 2002 yılı hesaplanmalıydı.

Tabloya baktım. sizin işe giriş tarihiniz 2002 yılı başlangıcı yılınız olursa 18 yerine 19 yıl oluyor. primlerde artıyor 4080 yerine 4240 oluyor. İsterseniz; siteden araştırın yada googleden engelli emeklilik tablosu yazın görün.

Bilgilendirmekti amacım moralınızı bozmayın..

Erol Bey 6061 prim gün sayım var. Bu durumda erken sigorta ödemem bir işe yaramıyor ve 2000 yılını değilde 2002 yılını baz alıyorlar. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

İşçi olarak aldığınız aylık maaşınız aşağı yukarı 3000 den fazla ise primler ise yarıyor.. az maaş alıyorsanız primler arttıkça emekli maaşı eriyor..

benim emekli olmak gibi düşüncem yoktu zaten bilgi amaçlı sordum ve bana 2018 yılında emekli olabilirsiniz dönüşü yapıldı. Evet o tutardan yüksek

Merhaba arkadaşlar
gelen bilgi aşağıdaki gibidir.

**Ayrıca yine aynı Kanun gereğince, 18 yıl sigortalılık süresi hesabında, 18 yaşınızı doldurduğunuz 12/06/2002 tarihinin esas alınacağı ve bu nedenle 12/06/2020 tarihi itibariyle yaşlılık aylığına hak kazanacağınız hususunu,
Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.

Üst Alt