Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

16 yaşında sigortalı oldum. Emeklilik koşullarım nelerdir?

mimfatih

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
ssk girişim 16 yaşında ve 1990 yılında meslek lisesinde okurken oldu. %52 raporum var ancak... arada çalışmadığım yıllarım var.
şu anda prim gün sayım 3100
sigortaya ilk girişimden bu yana 19 yıl geçmiş 3600 gunu doldurduğum anda emekli olabilir miyim.

İşe giriş tarihin ilk priminin yattığı gündür.Bu önemli SGK hizmet cetvelinde ilk yatan prim hangi tarih görünüyor?

ilk primim sigorta girişimle başladı. ama o anda 18 yaşının altında olmam farkedermi?

18 yaşından önceki sigortalılık (veya staj sigortalılığı) sigorta başlangıcı olarak sayılmaz. Staj dışında ilk sigortalı olduğun , ssk poriminin tam olarak yattığı gün sigorta başlangıç tarihi olarak dikkate alınır.

Not: Bebişi çok çok öperim :)

benim işe girdiğim tarihte ben 15 yaşındaydım ve özel bir şirkette çalıştım (staj değil ) primlerim tam yattı. Benim sigorta başlangıç yaşım 15 mi oluyor. Teşekkürler.

emeklilige ayın 14 dünde müracat mı etmek gerek duyduguma göre ayın 14 dünde müracat edersen hem iş yerinden hemde ssk dan maaş alınırmış bir defayaa mahsus

ssk lı isen ayın son iş günü için işyerine dilekçe ver ve sgk ya başvuru yap.Emekli sandığı isen sanırım 14.gün ayrılıp başvurursan bir kaybın olmaz.

17.03.1976 doğumluyum ve 1991 sigorta girişliyim

17.03.1976 doğumluyum ve 1991sigorta girişliyim.(meslek lisesinden).
10 yıldırda bir şirkette çalışıyorum. yaklaşık 3600 prim günüm ve %48 vergi indirimi raporum var. ne zaman emekli olurum saygılar...

Staj sigortan emeklilik hesabında sigorta başlangıcı sayılmaz. Ondan sonraki, 18 yaşını tamamladıktan sonra ilk kez sigortalı olduğun tarih nedir?

Üst Alt