Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

16 yaşındaki oğlum adına aldığım 2022 maaşı kesilmiş! Sebebi ne olabilir?

databox

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar allah rızası için bana yardımcı olursanız çok sevinirim.16 yaşında zihinsel engelli oğlum var.allah hepimizin yardımcısı olsun.2008 de özürlü maaşı için müracaat ettim.2009 da toplu bir miktar para aldım.12.04.2011 de işe girdim.18.10.2011 de de eşim işe girdi.ben 05.01.2012 de işten ayrıldım.eşim hala çalışıyor.bugün yani 06.03.2012 de üç aylık özürlü maaşını almaya gittim.ptt deki arkadaş maaşın iptal edildiğini söyledi.bende 2022 evrak takibinden baktım,ki durumu geçici durdurma aylık durdurulma tarihi.01.03.2012 aylık durdurulma nedeni tanımsız yazıyor. bu nedemek ne yapmam lazım.bilgilendirirseniz çok sevinirim allah razı olsun.

arkadaşım sosyal dayanışma vakfına giderek nedenini öğrenmelisiniz

sosyal dayanışma vakfına gittim biz bilmeyiz ankaradan yapıyorlar dediler

geriye dönük ödeme talebi olurmu acaba.

rapor süreli ise raporun tekrardan rapor isteyebilirler sizden veya bimere yazı yazın ve aylığın neden durdurulduğunu öğrenin

Databox, çocuğun şu an halen anladığım kadarıyla 18 yaş altında yani 16 yaşında di mi?
Databax, çocuğun 18 yaş altında olduğu için onun 2022 aylıgına başvurması mümkün değil. Onun adına ebeveyni olarak sen başvurdun ve sana özürlü çocugun adına 18 yaş altı diye bilinen 2022 engelli yakını aylıgı baglandı.
2022 aylıgı alan sen oldugun için senin muhtaçlıgın dogrudan sorgulanır.
Sen 12 Nisan 2011 de çalışmaya başlamışsın sigortalı olarak. Ocak 2012 tarihine kadar da işe devam etmişsin. 2022 engelli yakını aylığı alıyorken neredeyse 9 ay kusurat çalışmışsın. Bu yersiz ödeme konusudur dogrudan. Bir sene içinde 90 günden fazla sigortalı çalışma durumunda aylık hakkını kaybedersin çünkü.Ayrıca sen çalışıyorken aynı zamanda eşin de çalışmaya başlamış. Halen de devam ediyor.
2022 engelli yakını aylıgı alan sen, aylık alıyorken muhtaçlıktan çıktıgın halde bu durumu da vaktinde sgk'na bildirmemişsin.
Aylıgının durdurulması yasal olarak dogru. Yersiz ödeme konusu incelenir ve sana ödenen aylıklar için borç tahakkuk ettirilir. Sana borç yazısı gelecektir üzgünüm.

evet ablam çocuğum 16 yaşın da nekadar borç gelir bilgi verir sen sevinirim

geriye dönük tümümü yoksa 9 aylık mı ödeme talep ederler

bilginize eşim asgari ücretli olarak çalışıyor

not:geçici

Bildirim de yapmadıgınız için size ödenen tüm aylıklar geri tahsil edilir. Şu an yürürlükte olan Yönetmelik'ten önceki tarihlerdeki ödemeler için % 50 faiz işletilir ödenen aylıklar için. Yürürlükte olan Yönetmelik yürürlük tarihinden sonraki dönem başından itibaren olay aylıklar için de kanuni faiz işletilir sadece. Şimdi bunun hesabını yapmayalım di mi?
Borç yazısında sana tahsil edilecek borcun ayrıntısı hakkında bilgi verilecektir. Borç yazısı geldikten sonra burada paylaşırsın kontrol ederiz o zaman.
Borç yazısı geldikten sonra burada paylaşırsın.

teşekkür ederim ablam allah razı olsun yalınız gerçekten bilmiyordum.böylebirşey olacağını bilgilendirilmiyoruz.benim durumumda olacak bir çok vatandaş ola bilir diye tahmin ediyorum.

Olan olmuş bunlara canını sıkma sen şimdilik. Bir borç vakası olacagını bil ve ona göre tedbir al diye açıktan yazdım. Sadece aylık kesilmiştir diye düşünerek bütçenizi sarsmanızı önlemek adına...
Hele bir borç yazısı gelsin bir de borç yazısına bakalım inceleyelim ona gore bir ödeme planı ayarlaman için maliyeye yönlendirriz artık.
Borç yazısı gelmeden şimdi konuşmak yersiz.
Her şeyin üstesinden gelinir üzülmeyin tamam mı?

Slm kardeş öncelikle bi ufak eliştirim var sana yardımcı olabilemem icin kayıt yapmak zorunda kaldım ben bu siteye herzaman girecek değilim bana göre ufak bi engel burdada karşıma cıktı :) neyse kardeş bendede oldu aynısı bi ay da çözüldü yapman gereken tek şey bilir bir yazıcığa gitmek onlar senin adına yazıp gönderiyorlar ve %100 işin hal oluyor hemen yazıcıya gitt durumu anlat saygılar

Petrus, sorunun neydi ve nasıl çözdün buyur anlat boylece herkes öğrensin.
Sen de 2022 aylığı alıyorken yaklaşık 9 ay sigortalı çalıştın ve çalıştıgın halde sgk'ya bildirmedin ve gelen borcu bir yazıcıya giderek hallettin öyle mi? mahkeme surecine taşıdıysan buyur tecrubelerini bizimle paylaş.
Ama öncelikle sorunun neydi onu yaz ve nasıl çözümlediğin konusunda lütfen detay? Bu şekilde daha yardımcı olabilirsin. Yoksa yukarıdaki mesajında sadece "yazıcıya git" demekle olmuyor bu işler. Mesajında bir çözüm yok yani.
Paylaşacagın şeyleri açık ve net ifadelerle yazarsan herkes faydalanır.

Üst Alt