Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

16 yıl sigortalılık %88 vergi indirimi ile emeklilik şartlarım nedir?

erkandomur

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
20
Bu gün telefonda %88 ile vergi indirimi onaylanmis.16 yıl sigortalılık süresi görünüyor ama 240 gün prim eksiğim var 3600 e tamamlamak için.askerlik borclanmasi yapip primi odesem.Yarin muhasebeci den belgeyi alıp ssk ile görüşeyim dedim.Emeklilk hakkını elde ettik sanırsam

erkandomur

Merhaba,

01.10.2008 tarihinden önce SGK ilk işe giriş başlangıç tarihiniz mevcut ise,Engelli Vergi indirimi belgenizin 1.derece olduğunu bildirmeniz ile süresiz ise ömür boyu ,süreli ise süresi boyunca vede 3.600 SGK prim günü ile Engelli Vergi indirimi ile emeklilik hakkınız mevcuttur.

Bahsettiğiniz gibi Engelli Vergi Belgeniz ve kimliğiniz ile SGK emeklilik servisine başvurmanız durumuda emeklilik işlemlerinize başlayabilirsiniz.

Askerlik borçlanması ile SGK prim gününüzü artırabilirsiniz.Sizin istediğiniz durumu gerçekleştirecektir.

Saygılar.

%88 vergi indirimi ile emeklilik için yardım

Teşekkür ederim.

arkadaşlar herkese iyi günler dilerim.

20/07/2022 tarihinde vergi indirimim %88 olarak onaylanmis.Bu gün belgeyi alıp SGK ya müracaat ettim.Askerlim borçlanması çıkarıldı 250 gün eksik 3600 e tamamlamak için.Sgk dan çıkıp bankaya ödemeyi yaptım.Makbuzu aldım.Simdi bu aşamadan sonra ne yapacağım.Sgk ya gidip dilekçe mi vereceğim.Yoksa ilk önce muhasebeden işten cikisimi mi yaptırmam gerekiyor.İslemleri sırasıyla antalabilirmisiniz

erkandomur

08 koduyla işten çıkış bildirgenizi alıp,vergi indirimi yazısı ile birlikte sgk ya gideceksiniz.vergi indirimi aldığınız raporunuzuda yanınızda bulundurun.

Not : eğer tazminat hakkınız varsa önce sgk dan emekli olur yazısını alıp işyerinde buna göre işlem başlatın.

De-kont çok sağol kardeşim.Zaten vergi indirimi almak için arkadaşın işyerinde sigorta girişi yapmıştım
Yani tazminat yok.

İlk emekli maaşı hakkinda bilgi alabilirmiyim

Herkese iyi günler dilerim.1. dereceden vergi indirimi ile emekli dilekçemi 27.07.2022 tarihinde verdim.Sgk evrak takip te 04.08.2022 tarihinde aylık bağlandı ibaresi var.11.08.2022 de birikmiş ödeme yapıldı bankadan cektim.Maasimi ne zaman almaya başlayacağım. Tahsis numaramin sonu 3.Ben bu ayın 20 sinde bekliyordum ama yatmadı.E devlette de maaşla ilgili bir şey yazmıyor. Bilgisibolan yardımcı olabilir mi

benim de tahsis sonu 3 ve ayın 20 de alıyorum.

Üst Alt