Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

16 yıllık sigorta girişi ve %46 raporla emeklilik şartım nedir?

Samet23

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Mrb ben %46 surekli engelli bir vatandaşım. raporum psikolojiden.
3000 gun sigorta gunjm var ve 16 yıllık sihorta girişim var ama engelli olarak hiç çalışmadım emekli nasıl olurum

Samet23
Engelli kontenjanında çalışıp çalışmadığınızın hiç bir önemi yoktur. Raporunuzla 3. derece vergi indirimi hakkı elde ederseniz 19 yıl ve 4240 prim gün sayısı şartlarıyla erken emekli olabilirsiniz.
Yapmanız gereken işyerinden orada çalıştığınıza dair belge alıp raporunuzla birlikte ilinizdeki vergi dairesine müracaat etmek. Raporunuz ilgili son yönetmelik tarihi olan Mart 2013 tarihinden sonra alınmış ise vergi dairesi tarafından kabul edilir. Değilse rapir için hastaneye sevk edilirsiniz.

Teşekkurler

Ufuk bey bişey daha sorucam ben şuanda asgeri ucretli bir işte normal çalışıyırum eger vergi indirimine baş vurursam çalışmama engel oluşurmu şofor olarak çalışıyotum

Samet23
Hayır, aksine vergi indirimine başvurabilmek için zaten sigortalı bir çalışıyor olmanız gerekiyor.

Üst Alt