Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1600 cc jip ÖTV'siz alınabilir mi?

seyithan

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
arkadaslar benim merak ettigim 1600 motor suv yani daihatsu cery suzuki jimy cipler var onları vergi muhafiyeti ile nasıl alabiliriz.bu arada benim yasadıgım yer daglık yani arazi koyde yasıyorum bunun icin bir yasal bosluk varmı acaba

seyithan 1600 cc yi geçmediği sürece istediğin arabayı alabilirsin. Tabi ticari olupta bi gelir sağlamadığı sürece..:)

yha bu vergiindirimini anlamadım ben.bize zaten bı ındırım yokmuydu.şimdi bu indirim önceki ındırımın uzerınemı eklendı yoksa bızım ındırım hala yerınde sayıyormu...

yani 1600 cc bir cipi vergi indirimiyle alabiliyormuyuz.yani binek oto olması sart degil oylemi oluyor

Alabilirsin tabi. Ticari aracıda binek otoya çevirttirip alabilirsin.

Talip indirim halen yerinde sayıyo. :) Ötv %37 iken %18 oldu çok bişey değişmedi yani.

Jeepin ruhsatında ne yazıyor. Binek otomobil mi? Binek otomobil kıstası GTİP' a göre belirlenir.

alabilirsin ben nissan QASHQAİ NİN 4+2 jeepini aldım 4+4 alabilirdim 1600 cc geçmediği sürece ruhsatında suv da yassa alabilirsin canlı örneği ben

Arkadaşlar merhaba. ben istanbul da yaşıyorum.araba almayı düşünüyorum.Ehliyetimi alalı çok zaman geçti.Bu nedenle araba almadan önce tekrar kullanmayı öğrenmek istiyorum, Acaba engellilere özel araçlarla ücret karşılığı ders veren varmıdır

[FONT=&quot]Yasaya göre;
[/FONT]

[FONT=&quot]Malül ve engellilerin ÖTV ödemeden iktisap edebilecekleri taşıt araçlarını şu şekilde sıralayabiliriz:[/FONT]
[FONT=&quot]-Motor silindir hacmi 1600 cm3 ü aşmayan binek otomobilleri ve esas itibariyle insan taşımak üzere imal edilmiş diğer motorlu taşıtlar(steyşın vagon,arazi taşıtı ve jeepler dahil),[/FONT]
Dolayısıyla ÖTV'siz jeep alabilirsiniz.
[FONT=&quot][/FONT]

arkadaslar verdiginiz bilgiye gore yurt icinde 1600 cc jip alabiliyoruz aynı durum yurt dışı icinde gecerlimi acaba yani yurt dışından 1600 cc suzuki grant vitara jimny nissan @ashqai alabilirmiyiz alabiliyorsak nasıl ve nerden detaylı bilgiyi alabiliriz

bu arada daha önce alan arkadasalar yazarsa cok sevinirim

Alabilirsin.Gerekli detayı Ankara gümrük ve nakilhane müdürlüğünden öğrenebilirsin.

alabilirsin yalnız nissan QashQai ötv siz türkiyeden alman daha karlı yurt dışı araba sitelerine bakıcak olursan fiyat farkı bu model için büyük değil türkiyeden ötv siz alman daha karlı yurt dışından aldığın arabayı 10 sene satamıyorsun türkiyeden aldığını 5 sene sonra satabiliyorsun

kardes ne kadara maloldu acaba bu araç.her sey dahil fiyati nedir. bilgi verirsen sevinirim.

benimkinin modeli nissan QASHQAİ 1.5 tekna ötvli fiyatı (3 aylık yeni ötv indirimi olmada önce)52000 tl ötvsiz fiyatı ise 38000 tl bana kaskosuyla beraber 39500 buldu

Üst Alt