Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1600 motordan daha yukarı otomobil alabiliyor muyuz?

bros

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Bu konuda var mı bir değişiklik ?ÖTV İNDİRİMİNDEN FAYDALANABİLİRMİYİZ ?

Almıyoruz ötv siz
ama paran çoksa tabi alırsın yanlız ötv ve bandrolerini ödemek şartı ile :d

burada biraz düşünerek yazın yazılarınızı PARAN ÇOKSA TABİİ demenin bir anlamı yok .KENDİ KENDİMİZE KÖSTEK OLMAYALIM

Yok hala aynı 1600 motordan yukarı araç alamazsınız ayrıca kdvyi önce ödeyip sonra vergi dairesine ordan da mahkemeye itiraz edip geri almak gibi bi durumda var arkadaş şaka yapmak istemiş paran çoksa diye bunda agresiflik aramak olmaz saygılarımla

Biz engelliler vergi muafiyetli 2000 CC motor hacimli araç ne zaman alabilecek?

Düşününce çok komik,

Devlet diyorki sen engellisin ben sana 1600 motora kadar vergi muafiyetli araç veririm :)

Bu konuda ne yapmak lazım acaba

alfi kardeş eskiden sınır yoktu ( ama sınırladılar tekrar deyiştirilece,ginede hiç sanmıyoum çünkü 1600 cc ye kadar olan araçlardfa öt v yüzde 37 enfazla ama 1600cc üzeri olnca yüzde 80 kadar çıklabi,liyor ötv ( örne 380 bin tl lik bir 3000cc ceep alacaksın engelliye maliyeti ötvsiz hali bu aracın 120 tlyi geçmiycek) işte bu 1600 cc sınırnı aşmazlar ama normal olarak ötvsini yani ödeyerek istedigin güçteki aracı alabilirsin )

Engelli kisilerin pozitif ayrimcilik yaparak hayatlarini kolaylastirmak ve konforlarini artirmak icin verilmis olan bu OTV indiriminin sinirinin bukadar dusuk olmasi anlasilir gibi degil. Ortada vergisi yuzde 80 olan bir arac, onu vergisini odemeden alacak olan bir engelli vede vergisini odiyerek alacak engelsiz bir kisinin oldugu seneryoda tabiki devletin bir kaybi olurdu. Fakat seneryo bu degil. Engelli kisiler gayet dogal olarak kendilerini daha guvende ve daha konforlu hissedecekleri araclar kulanmak istemekte gayet haklidir. Birileri birilerinin uzerine arabalar almis devlette bunu motor hacmini kuculterek cozmus. Keske denetim sistemleri gelistirilerek bu sorunun onune gecilmis olsaydi. Ailesinde birden fazla engelli olan insanlar var ve bu insanlar evet kocaman guvenli ve guclu araclari hak ediyorlar. Yurt disinda bir cok ulkede birakin belirli bir motor siniri icin uygulanan muhafiyetleri vatandaslar hayatlarini rahat sursunler diye faizi olmayan cok uzun sureli krediler veriyorlar. Ben sinir hic olmasin ama illada olmak zorundaysa bari benzinliler icin 2000 CC dizel motorlar icinde 3000 CC olsun diye dusunuyorum. Muhafiyetin 5 yilda bir olmasiysa hem teknolojiyi takib etmek icin hemde arac yenilerken madi kayiba ugramamak icin cok uzun. Buda 3 yil olmali diye dusunuyorum. Bunlarin hicbiri luks degil kesinlikle ihtiyactir. Araba icin odenen KDV soyle dursun kulanilan benzindeki vergiler bile muhafiyete girmeli.

Üst Alt