Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1600 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

rexorex

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Slmlar ben benim prim günüm 1600 emekli olmak icin 3600 beklemem gerekiyor dimi bide bu arada özürlü maasi almam icin sigortamin olmamasimi gerekiyo yoksa hem sigortali bir iste calisip hemde özürlü maasi alabilirmiyim.

2022 alamazsınız hem çalışıp,
ama % 50 ve üzerinde 'ağır özürlü' ibareli raporunuz varsa ve hanede kişi başına düşen gelir 486,85 TL'yi geçmiyorsa evde bakım aylığı için başvuru yapabilirsiniz, eve gelecek olan heyet bakıma muhtaçlık kriterlerine uyduğunuz yönünde karar verirse bunu alabilirsiniz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne yapmalısınız başvuruyu.

Emeklilik için şunları netleştirebilir misiniz,
sigorta başlangıcından önce % kaç raporunuz vardı,
sigorta başlangıcından sonra rapor aldınız mı, aldınız ise oranı nedir?
ve ssk'dan mı emekli olacaksınız?

1600 gunun hepsi raparum yokkendi raporu yeni aldim

10 yıl 1800 gün tamamlandığında malulen emeklilik başvurusu yapabilirsiniz o zaman. malul sayılmazsanız ve buna rağmen % 60 ve üzeriyse rapor oranınız dava açabilirsiniz:
http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

erken emeklilik şartlarınız için,
rapor oranınızı,
sigorta başlangıç yılınızı ve
doğum yılınızı
ssk'dan mı emekli olacaksınız
bunları netleştirmeniz gerekiyor...

Üst Alt