Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1600 TL maaşım var. Evde 3 kişiyiz. Evde bakım parası..?

kafkas36

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
benim maaşım 1600 lira evde 3 kişiyiz oğlum ağır özürlü evde bakım parası alabilirimiyim

ağır özürlü 3 kişi ve başka gelir yoksa alırsınız..kişi başı572,64 tl den1716 tl yapar asgari geçim indiriminin altındasınız..

okan kardeş ama bana mektup geldi sonuç olumsuz diyorlar bende neden diyorum kime başvurmam lazım nasıl etmem lazım bildiğin bir yol varmı acaba?? teşekkürler

yok sadece maaşım var birde kendi oturduğum evim var aile ve sosyal politakalar zaten bana yok diyor anlamıyorum ben bu işten bişr şey

ayrıca sakatlık vergi indirimi gelire hesaplanıyormu yoksa onlar ayrı ayrı kurummu??

evde bakım parası

iyi günler 3.5 yaşında ağırlı özürlü bir oğlum var evde 3 kişiyiz 1600lira maaşım var fakat ben evde bakım parası alamıyorum .

Ama ben sakatlık vergisi indirimide alıyorum 130 tl gibi bunun etkisi varmı acaba yoksa onlar başka bi kurummu ben vergi

indirimine başvuru yaptığımda oradaki görevli biz başka kurumuz onlar başka diyor bu durumun bana etkiiisi varmı yoksa

itiraz etmem gerekiirmi evde bakım parasını nasıl alabilirm bana yardımcı olursanız sevinirim..teşekkürler

kafkas36 kardeş sen kendi sorunu kendin cevaplamışsın zaten Hanede kişi başı 572,64 tl den 1716 tl yapıyor.
oysa sizin geliriniz toplamda 1600+130=1730 tutuyor. sadece bu kriter bile bakım parası almanıza sorun teşkil eder.

Gelir kriterine, ele geçen tüm gelirler dahil edilecektir.
Aylığınız,vergi indirimi,agi gibi tüm ödemeler dahil net ele geçen miktar olarak baz alınacaktır.

%96 ağır engelli kardeşim var.Evde bakım ücretini annem kardeşimi götürdüğü özel eğitim de öğrenmiş ve müracat edelim dedik.
sosyal hizmetlerin istediği bütün evrakları bizzat kendim ilgilenip kuruma teslim ettim.bizden gelirle ilgili herhangi bir belge istemediler,sosyal devletin yükümlülükleri adı altında engelli kişiye baktınız için bi destek dediler.
ilk yıllarda sık sık kontrole geldiler kontrollerini yaptılar.taaki 2 hafta öncesine kadar yine bir heyet geldi ve bizden bir sürü evrağımızın eksik oldunu gelir tespiti yapmamız gerektini ikametgah adreslerimizi aile sicil beyanlarını ailede emekli olanların sgk dan son aldığıu maaşı,tapdan üzerimize bir mal varlığı olup olmadığını ,dükkanımızın 2014 yılına ait gelir beyanını,kira kontralarını istediler.
tabi ki dedik biz de.

bi ararştırdımki bu aylığı almak için gerekli kriterler varmış.
Ben evliyim ve kendi evimde yaşıyorum annem babam ve engelli kardeşim kendi evlerinde yaşıyor. Annem evde bakım ücreti alıyor babam emekli annemde emekli babmın dükkanı var 2 kiracısı var(2 kiracı var derken gecekondu ev geliri düşündüğünüz gibi değil )
bunları hesapladığımda biz enbaştan beri bu yardımı almayı hak etmiyormuşuz bu konuda hemfikiriz.
bizde bu paraya ihtiyacımız var diye almadık hak tanınmış diye aldık ve bize bu şekilde izah edildi.
maaş bağlandıktan 4 ay sonra annem emekli oldu diğer gelirler değişmedi.bizede geliriniz nedir diyede bişey hiç sorulmadı ve gelir artışınız olursa bize bildirin diyede ne bir yazı ne bir imza ne de sözlü bişey söylendi.

gelir yüksek olduğu için 80 000 tl civarında bir para isticekmiş bizden sosyal hizmetler suan evrakları topluyorum nasıl bir yol izlememiz gerekiyor acaba.
maaş bağlanırkenki evraklarıda inceledim dosyamıza baktık hakikatten bizden sadece kardeşimin özürlü olduna dair rapor almışlar başka bişey yok. 4 sefer kontrole gelmişler neden uyarmamışlar.
illegal bir iş yapmadık ve yapmayızda fakat şuan mağdur duruma düşücez.

Malesef evde bakim ayliginda gelir kriteri diye bir kavram var ve ilk maas almaya başlamadan önce birsürü evrak imzalatiliyor ve evraklarin içinde hane gelirindeki değişiklik olduğunda kuruma bildirmek üzere bakim ücreti alan kisiyi sorumlu tutuyor

Siz bize böyle bir durumdan hiç bahsetmediler diyorsunuz egerki herhangi bir belgeye vs. Birseye imza atmadiniz ise çıkarılacak borca karsi itiraz ederek ve dava açarak kesinlikle kazanırsınız gelişmeleri buradan paylasirsaniz iyi olur

evet sosyal hizmetlerdeki dosyamıza baktık ve gelir tespiti ile ilgili bir evrak yok ve gelir artışını beyan edicemize dair bir belgede imzalatılmamış bize.zaten öyle bişey istenseydi biz gerekli evrakları kuruma eksizksiz teslim ederdik ve gelir düzeyimiz yüksek olduğu için 2007 de maaş bağlanmazdı.evrakların hepsini seçimlerden sonraki hafta teslim edeceğim.1 ay gibi sürede karşımıza borç çıkacağı söylendi sonra savunma verebilirmişiz savunma neticesind ekurum bizi haklı görürse mahkemelik olmadan çözücez gerekirse mahkemelik olucaz sonuçlar hakkında adım adım bilgilendiricem tüm arkadaşları burdan.saygılar.

Söylediğiniz şeyler kesinlikle olması imkansız ne yani siz gittiniz sadece sağlık raporu verdiniz ve onlar size maaş verdiler siz ya bir torpil ile almışsınızdır yada başka bir yol denemişsinizdir bu nedenle şuan evinde ekmek bile bulamayanların hakkını gasp etmişsiniz ilahi adalet yerini mutlaka bulacak ama devletin adaleti yerini bulurum oda muamma siz onunda bir yolunu bulursunuz haklı çıkarsınız

evde bakım parası

Selamlar ben ilk defa 15 aralık 2015 de evde bakım parası aldım.Ocak 2016 da param kesilmiş öğrendiğimde ise raporum bitmiş dediler ben daha önce rapor yenilemiştim ama bilmiyordum yeni raporu aile ve sosyal politikalara verileceğini raporumun yenisini verdiğimde bana eve gelip inceleme yapacaklar dediler. benim maaş almam ne zaman başlayacak raporu verdiğim günmü yoksa icleme sonundamı yine 5 aymı bekleyecem...

kafkas36
aldığınız yeni raporda özür oranı kaç ve ağır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli mi?

ewet melek hanım %97 ağır özürlü var.yeni bir dilekçe ile raporu kuruma verdim. bana evinize gelip tekrar inceleme yapacaklar dediler.bende onun için sordum bana tekrar maaş bağlanması icleme yapıldıktan sonramı verecekler yoksa raporu işleme aldığı zamandanmı itibaren..eski raporum %80 agır özürlüydü. yenisi % 97 ye cıktı..kolay gelsin melek hanım..birde kuruma sordum kişi başı geliri resmı yazı gelmedi diyorlar.

kafkas36
hanede kişi başına düşen aylık gelir 784,97 Tl altındaysa, çocuğunun bakıma muhtaçlık durumu devam ediyorsa evde bakım aylıgınız baglanacaktır. yeni raporun kurum kayıtlarına geçmesinden sonraki bakım hizmetinin ücretlerini alırsınız.

Üst Alt