%96 ağır engelli kardeşim var.Evde bakım ücretini annem kardeşimi götürdüğü özel eğitim de öğrenmiş ve müracat edelim dedik.
sosyal hizmetlerin istediği bütün evrakları bizzat kendim ilgilenip kuruma teslim ettim.bizden gelirle ilgili herhangi bir belge istemediler,sosyal devletin yükümlülükleri adı altında engelli kişiye baktınız için bi destek dediler.
ilk yıllarda sık sık kontrole geldiler kontrollerini yaptılar.taaki 2 hafta öncesine kadar yine bir heyet geldi ve bizden bir sürü evrağımızın eksik oldunu gelir tespiti yapmamız gerektini ikametgah adreslerimizi aile sicil beyanlarını ailede emekli olanların sgk dan son aldığıu maaşı,tapdan üzerimize bir mal varlığı olup olmadığını ,dükkanımızın 2014 yılına ait gelir beyanını,kira kontralarını istediler.
tabi ki dedik biz de.
bi ararştırdımki bu aylığı almak için gerekli kriterler varmış.
Ben evliyim ve kendi evimde yaşıyorum annem babam ve engelli kardeşim kendi evlerinde yaşıyor. Annem evde bakım ücreti alıyor babam emekli annemde emekli babmın dükkanı var 2 kiracısı var(2 kiracı var derken gecekondu ev geliri düşündüğünüz gibi değil )
bunları hesapladığımda biz enbaştan beri bu yardımı almayı hak etmiyormuşuz bu konuda hemfikiriz.
bizde bu paraya ihtiyacımız var diye almadık hak tanınmış diye aldık ve bize bu şekilde izah edildi.
maaş bağlandıktan 4 ay sonra annem emekli oldu diğer gelirler değişmedi.bizede geliriniz nedir diyede bişey hiç sorulmadı ve gelir artışınız olursa bize bildirin diyede ne bir yazı ne bir imza ne de sözlü bişey söylendi.
gelir yüksek olduğu için 80 000 tl civarında bir para isticekmiş bizden sosyal hizmetler suan evrakları topluyorum nasıl bir yol izlememiz gerekiyor acaba.
maaş bağlanırkenki evraklarıda inceledim dosyamıza baktık hakikatten bizden sadece kardeşimin özürlü olduna dair rapor almışlar başka bişey yok. 4 sefer kontrole gelmişler neden uyarmamışlar.
illegal bir iş yapmadık ve yapmayızda fakat şuan mağdur duruma düşücez.