Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

17 ay önce T7 parapleji oldum. İyileşme süreci nasıl olur?

akdenizli33

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 2016 mart ayında ats sonucu t7 seviyesınden yaralandım yaklasık 17 aydır tedavı gorüyorum bende kasılma ayaklarda karıncalanma ve ıstemsız kendıni cekme ayak altlarında yanma goruyorum doktorum bana 2 yıl da bellı olur dedı iyileşme sürecim ben ilk günden bu yana bazı değişiklikler hissettim ve sabırla beklıyorum birde şu an seviyem 9.10 larda benim gibi hasta olan bana bilgi verebilirmi baska ne yapmam lazım şimdiden teşekkür edrim

Öncelikle geçmiş olsun. Fizik tedaviyi bırakmayın devam edin. Geriye dönüş olup olmayacağı konusunda hiç kinse net bir şey diyemez. Ama eklemleri çalıştırmak adına fizik tedaviye devam edin. Bu süreçte yatak yarası olmamaya ve eğer geçmediyseniz TAK a geçmeye çalışın. Beklemekten başka çare yok. Geri dönüş olabilir de olmayabilir de. Ne çok umutlu ne çok umutsuz olun. Tekrar geçmiş olsun.

akdenizli33

Klasik fizik tedavi ve mümkünse yüzmek iyi gelecektir.

TAK'a zaten geçmiş olduğunu varsayıyorum? Günde 6 defa TAK yap. Her TAK'da 400-500 cc idrar gelecek şekilde sıvı alma alışkanlığı edin

4-5 günde bir büyük tuvaletini yapacak şekilde ritim tutturmaya çalış. Beslenmene dikkat et. Kilo alma

İyi bir sandalye al ve tam bağımsız olabilmeni sağlayacak transfer ve sürüş becerilerini geliştir.

Mutlaka havalı minder kullan. Aman bası yarası olmasın!

Kendini hasta gibi değil, sandalye kullanan biri olarak gör. Sandalyenle yapamayacağın hiç bir şey yok. Yaralanmadan önce her ne yapıyor idiysen o hayata geri dönmenin planlarını yap. Ya da kendine yeni bir hayat ritmi tuttur. Sakın eve ya da hastanelere hapsolma!

tesekkür ederim şilan hanım bilgi verdiğiniz için Allaha Şükür bası yaram yok tak kullanıyorum tedavı devam edıyor hem mersın hem ankara buyuk bir çaba içindeyim gun içinde normal falıyete katılıyorum kendıme bırde bağımsız olmak için araba aldım hayatı idame ettiriyorum tekrar teşekkür ederim

Üst Alt