Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

17 yaşında işitme engelliyim. 2022 maaşı alabilir miyim?

mevt88

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Doğuştan geçirdiğim bir hastalık sonucu iki kulağımdada ileri derecede işitme kaybı var.
1993 doğumluyum yani 17 yaşındayım. babamın bağkurundan (babamda 5510/28.maddesinden erken emekli) faydalanıyorum...
Özürlü aylığından faydalanabilir miyim? faydalanabilirsem ne yapmam nereye başvurmam gerekiyor.

Saygılarımla teşekkür ederim...

18 yaşından küçükler kendi adına engelli aylığı için başvuramazlar... O yüzden sizin adınıza size bakmakla yükümlü yakınınız başvurabilir... Babanız emekli olduğundan dolayı engelli yakını aylığı alamaz.

18 yaşını doldurmuş işitme engelli kızıma 2022 engelli aylığı nasıl bağlatırım.?

Ben bir ilçede ikamet etmekteyim.Kızım daha yeni liseden mezun oldu 19 yaşında işitme engelli.şimdiye kadar benim sigortamdan yararlanıyordu.ancak bundan sonra okumayan kız çocukları kapsamında sigortadan yararlanıyormuş. ben şimdi iş-kura gidip işçi bulmadan kağıtmı alacağım. veya yeşil kart çıkartıp ondan sonramı mal müdürlüğüne başvuru yapacağım.lütfen bu konuda başvuru sürecini okudum böyle birşey yazmıyor yazdığınız şeylerde. lütfen yardım...saygılarımla

Üst Alt