Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

17 yaşında skolyoz hastasıyım. Derecem ne zamana kadar artar?

madstorm

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben 17 yasındayım boyum 185 Kg 82 13 derece skolyozum cıktı
1.Sorum şu : Ergenlik bittikten sonra derece büyürmü?
2.Sorum şu : Ergenlik bittikten sonra eger body buıldıng gibi agır spor yaparsam derece büyürmü bunların cevaplarını bekliyorum. Ha bide benim şöyle bi sıkıntım var arastırma yaptım biraz skolyozla ilgili hastaların bi cogunda agrı belirtisi olmuyor benim derece az olmasına ragmen şiddetli agrılar cekiyorum bu neyden kaynaklı olabilir yatak oturma yada yaptıgım hareketler vs. kaynaklımı merak ediyorum. Eger ergenlik bittikten sonrada derece artarsa ameliyat olmayı düşünüyorum ameliyatın riskleri nelerdir yardımcı olucak kişilere şimdiden teşekkür ediyorum.

Selam bende 17 yaşında skolyoz hastasıyım :) 13 derece çok küçük bir açı :) benim 52 dereceden fazla suan skolyozum :) 2 sene önce farkettim ozaman 49 dereceydi ameliyat olacaksın dediler olmadım simdi 52 den biraz fazla. tüm gittiğim doktorlar ilerlemesini durdurmak istiyorsan yüzmeye gideceksin dediler ve barfix yapacaksın dediler(tabikide belli şartlarda kas yapma amaçlı değil) 8 ay falan düzenli yaptım sırtım çok iyi duruyordu sonra pes ettim bıraktım sırtımın sol üst tarafında büyük bir şişkinlik oldu kambur gibi sağ tarafa doğruda akciğer kafasimde kayma oldu . dik oturmadığım zaman akciğerime baskı yapıyor sağ tarafım sıkısıyor. valla daha ne yapacam bilmiyorum :) bu sene öss ye gireceğim öss den sonra büyük ihtimal ameliyat olurum :) bana ö.m den istediğin kadar yazabilirsin yardımcı olurum inşallah :) ama suan senin hiç bir sıkıntın yok sırt üstü yüz barfix al eve barfixte asılı dur 1 dakika 2 dakika yerine otursun oturduğun koltuk için sırt destek minderi al tam omurganı kavrıyor sırtını asla çıtlatma sakın ama sakın omurları sıkıstırıp kaymasına neden oluyor boynunu asla çıtlatma boyun çıtlatmam yüzünden sol omuzum biraz aşağıda duruyor yürürken hep kasarak yürümek zorunda kalıyorum. valla yapacakların bukadar tedbirli ol ters hareket yapma ağırlık kaldırma body ilede uğraşma :) kolay gelsin

anladığım kadarıyla sen body buildingle ilgilenmeye başlamışsın ancak gençliğin verdiği telaşla kaldıramayacağn ağırlıklara girmişsin ya da ters hareketler yapmışsın. Sinir sıkışması olduğu için çok ağrı çekiyosun. Ya da bi yerlerden düşmüş de olabilirsin. Barfix ve yüzme dışında basketbol da oynayabilirsin. Çok fazla aynı pozisyonda kalma. Amelliyat dedikleri şey, omurgana platin takıyorlar. Ortez ya da protez tarzında olabiliyo, büyük sıkıntıları var. Derecen daha küçük, dikkat edersen düzelir. Dikkat etmessen ergenlik bitse de 100 yaşına da gelsen artar en son 2 büklüm olur kalırsın. Yaşla çok ilgisi yok.

dostum benım bazı sorularım olucak sana kafamda sorular varda özel mesaj felan pek anlamıyorum msn adresin veyahut baska ulasabilcegim bilgin varsa ordan sormam daha rahat olıcak yardımın ıcın sagol buarada. rocekrhaktan dostum ben body buldıng yapıordum gecen sene 3 ay yaptım sırt calıstıgım gun calısmam bıttı mekige gectım sırtımda bısıler oldu hıssettım dedım kalp krizi geciriyorum heralde o tarz bi agrı oldu ondan sonra 1 sene felan gecti doktora gidince anladım dikkat edersen düzelir derken doktorum bana düzelme ihtimalı yok sadece sabit tutabiliriz demişti onun içinde bişey onermedi 20 derece olunca oneririz dedi 6 ayda bir film cektir dedi vede ergenlikten sonra hiç artmaz dedi belki 40 yılda 2-3 derece oda sıkıntı yaratmaz dedide bakalım

abicim gittiğin doktor cerrah'sa 20 derece olmadan amelliyat önermez. 20 derece olmadan da düzeltemez. Ancak fizik tedavi doktorları (fizyoterapistler) durumu daha sağlıklı değerlendirir. 3 ay spor yaptıktan sonra kendini skolyoz oluşması zor bi durumla baş başa bıraktığın için ayrıca tebrik ediyorum. (başında hoca yok muydu? gittiğin spor merkezine dava aç) Ben 22 yaşındayım, doğuştan yürüyemiyorum ve hiç skolyozum yok. Ama yine de halen çok dikkat ediyorum bunun için. Her yaşta artabilir.

Doktor zaten cok onemsemedi ya dedi senin sorunun yok sen normal giibisinden bi tarz konusma yaptı hiç egzersiz felanda vermedi o yüzden yüzme imkanın varsa yüz dedi ama zorunlu degil felan dedi. Ayrıca gittigim salon kucuk bi salondu aslında hocamında sucu yok agırlıklara karısmıor kendi gücüne oranla basıcanda ben yasıma göre biraz abarttım sanırsam ki pişmanım suan ama oldu artık yapcak bişi yok

Üst Alt