Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

17 yaşında yiğenimin yüksekten düşme sonucu L3 seviyesinden omuriliği yaralandı..?

veyseldelibalta

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle herkeze çok geçmiş olsun. Biz bu sayfada yeniyiz. Sizden kardeşim hakkında bilgi almak istiyorum .
Tarih 29.07.2016 kız kardeşim yuksekten düşerek L3 omurga kemiğini kırdı . Hemen o gün ameliyata alındı . Doktor ameliyattan sonra omirilik felcli kalacak dedi ömür boyu.
ayaklarinda Ne his olur dedi ne de hareket . Ameliyattan 2 gün sonra kardeşim ayaklarını oynatmaya başladı . Ve bacakları nın her yerini hissediyodu. Yalnız parmak uçlarını hissediyo ama oynatamiyor.
Her iki bacağını dizinden çekiyo, az da olsa itebiliyo.
Sizce yürüme şansı var mı daha 17 yaşında ve olay yeni yaşandı

veyseldelibalta

geçmiş olsun hastanız şu anda spinal şok denilen dönemi yaşıyor. bu dönem de benim anladığım kadarıyla sinir hücreleri hasarın durumuna göre bir şok içerisinde ve beyinden gelen komutları vücudu o bölümlerine yeterince iletemediği için çeşitli his veya hareket kayıpları gerçekleşiyor. sizin durum iyi bir geri dönüş varlığından bahsediyorsunuz. hastanız kendini biraz toparlarsa değneklerle yürür şu haliyle tabi L seviyesi ve diz çekmelere dayanarak bunu söylüyorum. fakat emin olun fizik tedaviler ve rehabilitasyonlar sayesinde değnekleri atabilir ya da atamaz bu durum zamana, azime ve iyileşmeye bağlı. geçirdiği kaza çok ciddi bir kaza fakat gelişmeler iyileşme olacağına dair inşallah.
yürüme ihtimali olmasına sevinmek çok güzel değil mi? sakın geçirdiği kazayı küçümsemeyin ve hep bu ihtimale şükredin. durumu bize ayda bir yazarsanız seviniriz.
2 yıllık hızlı gelişim süreci var bizim gibi hastalarda sonra yavaşlıyor ama gelişmeler devam edebiliyor.
terapist ve doktorlarınızın önerilerine uyun. Allah'a emanet olun.

oncelikle gecmis olsun...omurilik sok.doneminde oluyor ilk 3 ay 1 sene arasi..ilk zamanlar hareket ve his olmasi iyilesmeye yonelik bir gelisme olabilir...ilk 3 ay hizli bir gelisme oluyor 6.aya kadar sonra yavasliyor...iyi bir rehabilitasyonla daha iyi olacaktir...

Tskr ediyorum cvplariniz için insallh düzelecek ... şu an oturmaya başladı ayaklarını içe dışa kapatiyo oturduğu yerde ama kaldıramiyo. Heralde kaslardaki gucsuzlukten kaynaklaniyo saniyorum.

Fizik tedaviye devam ediniz sitede bolca bilgi mevcut arama yaparak birçok bilgiye ulaşabilirsiniz....

TSRAHMAN

Tekrar dan merabalar hastanın şu an ki durumu iki kişi nin omzuna tutunarak adım atıyo .. desteksiz oturabiliyo .. bacaklarını dışa doğru sert açıyo içe biraz daha yavaş kapatiyo. Diz çekme var. Diz çektikten sonra itmesi zor oluyo biraz ama yinede itebiliyo bacaklarını. Baldır da ki kasları sıkabiliyo. Kalça kaslarını da sıkıyo . Yani bu gelişmeler oldu . Sizce iyileşme nin göstergesi mi arkadaşlar .

Yalnız parmak uçlarında his var ama hareket yok hala

1.5 ay oldu tam olarak

veyseldelibalta

İyileşme ne, koşar adım iyiye gidiyor her şey! :) Bu kadar kısa sürede bu kadar gelişme olması harika. Gelecek için daha da ümitli olmamak için hiç bir neden yok. Klasik fizik tedavi, mümkünse yüzme, sağlıklı beslenme, kendi başına yapabildiği her şeyi kendi başına yapma ve kasları diri tutma, moral, temiz hava, ille de sokağa çıkma ve sosyalleşme... Her şey çok daha iyi olacak.

Bu doktorun tavri hosuma gitmedi ya taseroncu yada ameliyata girmedi.bir hastanin hic yuruyememesi icin beldeki sinirin tamamen kopmasi veya kesilmesi gerekir.kismi hasar varsa hasta kosmasada bir sekilde deynekle falanda yurur.gelismeler cok hizli bir fizyoterapisten fizik tedavi alin bunu aksatmayin haftada 2 veya 3 gun ilk aylarda yeterli olacaktir.ilk 5-6 ayda baya bir iyilesme olur.yanliz ayak bilek hareketleri gelmeyebilir.birde mesane idrar yapamama tumama problemi olusabilir.gecmis olsun.

Cevaplarınız için tskr ederim . Dün ve bugün kardeşim emeklemeye başladı diz üstünde dizleerini sağ sol çekerek emekledi bi 5 metre ... ama halen bilek ve parmak uçlarında hareket yok

Bilekler icin afo yapilmali, bilekler iyice dusmesin, fizik tedaviye baslandimi.

tutmaktan kastınız dizini kilitleme ise mükemmel bir gelişme.

Selam arkadaşlar şu anda hasta lavabosunu kendisi yapıyo küçük büyük . Hissediyo ikisinide öyle yapıyo lazımlığa... Sizce nasıl gidiyo durumu ...

İyi gidiyor.Bu ufak buyuk tuvaletini yöneten sinirler belden geçiyor.Zamanla dahada iyileşme olacaktır.Hepsi bir anda gelmez.

maşallah maşallah her şey yolunda morallerde iyidir inşallah. geçmiş olsun Allah şifa versin. sadece sağlık şifası değil kalp şifası da versin.

Üst Alt