Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

17 yaşındayım ama erişkin sağlık kurulu raporu verildi?

dnzzrl

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba iyi forumlar. 17 yaşındayım yani erişkin sayılmıyorum ancak bana bundan iki ay önce aldığım engelli raporu ÇÖZGER yerine Erişkin Sağlık Kurulu Raporu olarak verildi. Sistemin nasıl işlediğini bilmiyordum gerekli kurumlara Engelli Kimlik Kartı için başvuru yaptığımda öğrendim. 2 aya kadar yani 18 yaşıma girdiğimde Engelli Kimlik Kartı ve diğer engelli hizmetlerine başvurmak için yeniden rapor almak zorunda mıyım, yoksa 2 ay önce aldığım rapor geçerli olacak mı?

dnzzrl
Rapor da yaş farketmez yaşınız 18 olduğunda eğer hastalığınız da bir artış olduğunu hissederseniz yeniden rapor için başvurursunuz Erişkin olduğunuzda da maaşınızı kendiniz alırsınız şu an rapor oranınız % olarak kaç ?

Raporun son tarihine kadar geçerli sıkıntı yok

İşte hiçbir yerde uygulamalar bir olmuyor bugün engelli kardeşim için erişkin rapor çıkarmaya gittik hastaneye 18 ine 5 gün var sırf o 5 gün için 18 yaşını 1 gün geçsin öyle gel dediler şanslıymışsın..

Üst Alt