Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

17 yaşındayım. Babamın sigortasından dolayı 2022 alamıyorum. Ne yapmalıyım?

ahmet3847

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
benim %64 oranında sağlık raporum var 2022 maaşına başvurdugumda onaylamadılar sebebini sordugumuzda babamın sigortası oldugu için dıyolar yaşım 17 oldugu için babamın üzerinde kayıtlıyım benim ne yapmam nelerden yararlanabılırım?

babanızın ssk sından yararlandığınız için 20022 engelli maaşı alamazsınız ancak 18 yaşına girdiğiniz zaman tekrar başvuru yapabilirsiniz

raporun % 64 müş raporunda ağır engelli ibareside var ise evde bakım maaşı alabilirsiniz evde bakım maaşı almak için şartlar hanede yaşayan kişi başı düşmesi gereken miktar 467 Tl olması lazım ve engelli kişi temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor olma şartı aranmakta bu temel ihtiyaçlar neler banyo yemek yeme elbisesini değştirme beden temizliği gibi ihtiyaçlarını bir başkasından yardım alamazssızım yapamıyorsa bulunduğunuz ildeki sosya hizmetler çocuk esirgeme kurumuna müracaat edebilisiniz

iyi günler

hayır ağır özürlü hayır yazıyor :'( yeni bir rapor cıkarttıracam doktoalrdan rıca etsem evet yazmazlarmı :'(

Ahmet
Keşke bir rica ile işler yoluna girseydi maalesef olmaz ama acele etme bir kaç ay içersinde 2022 yasasında önemli değişikler olacak inş diyeyim maaşını almana engel bir şey kalmaz ve alırsın.

inşallah benimde bir ikizim var onunda %68 raporu var babamızın sıgortası var dıye bırde ağır özürlü ''hayır'' yazdıgı için yararlanıyoruz :'(

Üst Alt