Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

17 yerden bıçaklı ağır yaralanma sonucu izlenecek yol nedir?

ymnsrkn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba;

026.01.2017 tarihinde sokak ortasında faili bilinmeyen kişi tarafından 17 yerimden ağır bıçak darbesi aldım. Hayatta kalmış olmam bir mucize olarak hekimler tarafından söyleniyor. Bu olay neticesinde akciğerimden iç kanama nedeniyle ameliyat oldum. Solunum sorunun yok ama eskiden daha iyiydi.

şimdi olay sonucu mevcut durumum.

*Ensemden aldığım darbeyle omuriliğimin yarısı kesik vücudumun sol tarafı göğüs hizasından ayak ucuma kadar acı, sıcak, soğuk hissetmiyor. Hareket fonksiyonu ve dokunma hissi var.

* Sağ ayağım düşük ayak oldu, ayağımda hiç his yok, dizden aşağı sağ tarafım da hissetmiyor. Kas atrofisi başladı.

* Sağ elim pençe el denen vaziyette, elimin sağ tarafını hissetmiyorum ve serçe ve yüzük parmağım kasılı vaziyette his kaybı da var.
İş görmezlik ve engelilik raporu ayrı oluyor sanırım bana heyet tarafından kaç oaran verilir? ve nasıl baş vura bilirim ne yol izlemeliyim.

Geçmiş olsun hangi cani bunu yapmış olabilir ki?Husumetinizin olduğu birileri var mıydı?Emniyet süreciniz ne şekilde ilerledi bir iz bir işaret yok mudur?O caninin hala aramızda dolaşabiliyor olması gerçekten sakıncalı.Bu arada kaç engelli yüzdesi verirler bilemiyorum ona heyet karar verecek ancak bilgisi olan konuya vakıf olan arkadaşlar sana yardımcı olacaktır.

Husumetli biri yok, sanırım madde bağımlısı olmalı aklı salim insan bunu yapamaz. emniyet çok ilgilenmedi, olayın olduğu bölgedeki kameraları bizim tespit etmemizi istediler. Şehir merkezi bir yerde hiç görüntü bulamamışlar. Avukat aracığıyla dosyayı karakoldan savcılığa sevk ettirdik. Olay savcıya düşünce avukatımız gidip bu konuda ne yapabiliriz demiş ve aldığımız cevap RESMİNİ GETİRİRSENİZ YAKALARIZ. Pes dedik ve öyle kaldı olay. Hala aramızda dolaşan bir caniyle yaşıyoruz.

@ymnsrkn,

Geçmiş olsun. Hangi insan yapabilir ki bunu emniyette resmini getir demiş. Zaten ben onu bulsam aynı konuma sokarım hayatı değişir.

Şimdi sorunuza gelelim

Rapor oranınızı en iyi doktorlarınız bilir. Bireysel olarak bulunduğunuz ilin Sağlık Kurulu Raporu vermeye yetkili hastanesine sağlık kurulu raporu almak için müracaat ediniz. %40 ve üzeri rapor alır iseniz kağıt üzerinde engelli sayılırsınız ve bazı haklarınız olur. Ben emeklilik için olan haklarınızı yazacağım ama bunu için bir kaç soruya cevap vermenize gerek var.

Çalışıyor musunuz?
Hangi statüde çalışıyorsunuz?
Doğum tarihiniz?
Çalışıyor iseniz toplam prim gün sayınız.?

İlgilenmiyorlar başlarından savıyorlar oysa ki ortada cinayete teşebbüs var nasıl olurda kovuşturmayı yapmazlar.Şaka gibi bir ülkedeyiz ondan sonrada diyorlar ki haline şükret,edilgin olduğumuz için herkes tepemize çöküyor zaten.Yani kameraları siz tespit edecekseniz bu heriflere ne diye maaş veriliyor.

Geçmiş olsun😟 emniyetin verdiği Cevaba bak Resmini getirin yakalarız.
Sizi insan konumuna koymamışlar.
Kim acaba Suriyeli birileri mi ya da tanıyor musunuz?

Raporunuz %40 üstünde çıkar

Durum o kadar acı ki resmen sen kendi adaletini sağla git katil ol diyorlar. Neyse şeytana uymayalım allahından bulsun daha ne diyeyim.
İlker abi sorularına hemen cevap veriyorum.
çalışıyorum, özel sektörde memurum, 13.12.1983 doğumluyum, 2004 sigorta başlangıcım var ve 2964 gün primim var. 2 hafta önce 9 aylık rapordan sonra tekrar iş başı yaptım.

Sağ bacağımdan saplayıp sinirlerimi kesince yere düştüm kafamı kaldırınca yüzünü gördüm o arada bir kez daha sol omzumun trapez bölgesine saplayıp bıçağını kapatıp kaçtı. Dahada trajik olan şey bu olay 18:45 de oldu gece yarısı olsa neysede gündüz ya daha nediyeyim

Geçmiş olsun kardeşim. Bundan sonraki hayatında inşallah gün yüzü görmez o cani. Oran olarak %40 üzeri olacağı kesin. Engelli sağlık raporu vermeye yetkili bir hastane de heyete gireceksin. Çalıştığına göre çalışacak durumdasın sanırım (zor da olsa). Benim fikrim erken emeklilikten faydalanıp (gün ve prim şartını tamamlayarak) istersen çalışmaya devam edersin. En azından gelirin artmış olur. Ya da EKPSS ye girip memur olarak hayatına devam edersin. Malulluk konusun da alsan bile maaş az nasıl geçineceksin ki. İnan bunu yapanın hala nefes alması sinir bozucu. Allah yardımcın olsun.

Çok sağ olun, çalışa biliyorum işim masa başında, yürümek ve merdiven çıkmak zor oluyor, dengemi kaybediyorum ayağımda afo var onun çok faydasını görüyorum.

@ymnsrkn,

Alacak olduğunuz raporu %40-59 arası olarak hesap yapıyorum. Rapor aldıktan sonra daha bu oranlardan yüksek bir rapor alır isen ona göre düzeltmeleri yaparız.

3.derece (%40-%59 arası) vergi indirimi aldığını varsayarak hesaplıyorum;

20 yıl 4400 güne tabi olursun.
gün/ay/2004+20 : gün/ay/2024 tarihinde emekli olmayı hak edersin. bu tarihe kadar 2964 gün olan prim günlerini 4400 güne tamamlamalısın.

İlk olarak sana vergi indirim hakkı alalım yapman gerekenleri maddeler haline yazacağım.

1-İş yerinden çalıştığına dair bir yazı al
2-Sende bir dilekçe yaz
3-Bulduğun ilin Maliye mükellef hizmetler birimine Vergi indirimi için müracaat et
4-Maliye seni Rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecek (sen de istediğin hastaneyi seçebilirsin) Tedavi gördüğün hastane de olabilir tabiki rapor vermeye yetkili olması gerekli..
5-Raporun hastane tarafından direk mükellef hizmetler birimine gönderilecek
6-Sonuç iş yerine bildirilecek (insan kaynakları ile irtibat halinde ol..

NOT: dilekçe yazmada veya iş yerinden alınacak belgede sorun yaşar isen özelden ulaş dilekçe örneklerini yollarım.

@officer

Merhaba İlker bey, bu esnada ben de hemen bir soru sorayım. Raporu alacak olduğum hastane daha önce hiç Maliyeye posta yoluyla göndermemiş rapor ve evrak. Söz konusu rapor ve evrklar İstanbuldaki vergi dairesine mi yollanacak yoksa Ankaradaki maliyeye mi?

Teşekkürler

İlker abi dilekçe örneğini senden alabilir miyim.

@ymnsrkn
Sen şimdi o katili hiç bulamıyor musun ipucu yok mu?
bunun için uğraşmalisin?

Geçmiş olsun Allah şifa versin, polis kamera görüntülerini kendin getir resmini getir buluruz bu nasıl bir şey aynı şaka gibi gerçekten pes artık polisin işi neymiş madem ilgilenmiyormuş o zaman bunu yapanın resmini polise götürmeye gerek yok kendi işini kendin yapacaksan o kişiyi bulunca git öldür, bir insan 17 yerinden bıçaklanırmı tinerci, madde kullanan vs.biri bu kadar bıçak darbesi atarmı sanki biliyormuşda kinlenmiş gibi memurum diyorsun biri takmasın o an işini yapmazsın başka bir şey şey malum manyak çok,

polis niye üzerinde durmuyor kimmiş bu biliyorlarda saklıyorlarmı irdelemiyorlar gerçekten tuhaf dalga geçer gibi
kendin için herkes için bunu yapanın yanına bırakma bu sağlık sorunları seninle ömür boyu gidebilir sen acı içinde oda keyif çatmasın
çık bir tv programına mesela Müge Anlı'ya cezasını bulsun

erdal merhaba,

emniyet birimlerinin çaresiz kaldığı yerde bizim bulmak gibi bir meziyetimiz olamaz, lakin şunu yapacağım "Ana yasanın 125.maddesi; Gereği devlet vatandaşının uğradığı zararı gidermekle mükelleftir" bu işten büyük zarar gördüm ve devlet bu zararı neden gidermedi sorusunu hukuki yollarla arayacağım.

ymnsrkn

Sorduğunuz mevzuat&yönetmelik konularını pek bilmem de geçmiş olsun diye yazmak istedim.

İlker abi merhaba;
%48 rapor aldım ve 3. derece vergi indiriminden faydalandım bu ay maaşıma eklenecekmiş, zor ve yorucu bir süreç maalesef her şey prosedür memlekette.

Üst Alt