Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

17 yıl hizmet, 5000 günden fazla primim var. Emeklilik şartlarım nedir?

Pray

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba 95 de ssk başladı 1200 gün primim var. 2004 te memur olduktan sonra 2015 te %64 sürekli engelli oldum. Toplam 17 yıl hizmetim 5000 günden fazla primim var. Vergi indirimi alıyorum. Malulen emekli olmak istemiyorum. Vergi indiriminden emeklilik devlet memurlugunda var mı çünkü ikinci iş yapma şansı var. Bulunduğum ortam engelli için çok ağır çünkü emekli olup ikinci iş yapmak istiyorum. Ayrıca ne kadar maaş bağlanıyor şimdiden teşekkür ederim

prav öle bi iş varsa banada bul nerde öle bedaya ekmek.devlt memurluğunda öle bi emeklilk yok

Pray

Sonradan sakatlanan memur olarak 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre erken Yaşlılık emeklisi olacaksınız:

"a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır."

Yeniden çalışmaya dair bir bilgim yok maalesef. Emekli Sandığı Kanunu olsa çalışılamaz, orası kesin. Ama 5510 geçici 4. maddeye istinaden emekli olanlarda durum nasıl, bilmiyorum. Bence SGK'ya yazılı dilekçe ile sorulmalı bu konu

Üst Alt