Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

17 yıllık memurum. Vergi indirimi alıyorum. Ne zaman emekli olabilirim?

gül bay

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merheba İlker bey
yıllar önce ben yüzde 40lık bir rapor aldım. buna istinaden vergi indiriminden yararlandım.
1993 yılında göreve başladım. Bir kamu kurumunda 17. yılımı çalışıyorum. Emekli olabilmem için değişik söylemler var.
Bu arada sağ alt ekstremite polio sekeliyim .Bana bu konuda nasıl bir yol izlemem gerektiğini yazabilir misiniz.

Aldığınız raporu ankaraya yollayıp 3.derece vergi ind. hakkı aldıysanız emekli olabilirsiniz....

İlk memur olduğunuzda sakat statüsünde memur olmuşsanız, ya da ilk memur olduğunuzda %40 ve üzeri işgücü kaybınızın olduğunu sağlık raporuyla belgeleyebiliyorsanız, 15 yıl (5400 gün) sigortalılık süresini tamamdaığınızda emekli olmayı da hak etmiş oluyorsunuz.
Yok, sakatlığınız memurluğa girişten sonra ortaya çıkmış ise, o zaman işler karışık... kurum 15 yılda emekli etmek için emeklilik talebinde bulunacağınız tarihte sizi hastaneye sevk edip, %40 ve üzerinde rapor almanızı ister. Varolan vergi indirim hakkınızı felan da umursamaz! Böyle ceberrutluktan da geri kalmaz yani...

Bir tartışma: http://www.engelliler.biz/forum/eme...ken-emekliligi-1-ekimde-gerceklesecek-mi.html

Üst Alt