Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1749 gün prim ödemesi olan biri nasıl emekli olabilir?

Cagdasa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

1962 doğumlu 51 yaşında, Dul ve Yetim bayan bir yakınımız var.(Eşi yaşıyor, Babası rahmetli üzerinden Dul ve Yetim aylığı başvurusu yapıldı)
1983 / 1989 tarihleri arası 1749 gün prim ödemesi yapılmış.
işe başladığında sağıklı fakat şuan astım ve sinir hastası (özel bakıma ihtiyacı yok. herhangi bir rapor alınmamış)
Akrabalarının yardımıyla geciniyor
Bu yakınımızı kendi sigortası ile emekli etmek istiyoruz. nasıl bir yol izlemeliyiz yardımcı olabilirseniz sevinirim.
teşekkürler.

1. pirimini 1800 tamamlayıp malülen emkli olabilir sgk ya müracat edip hastaneye sevk alarak % 60 iş gücü kaybı olarak rapor alırsa emekli olur hemen 2.inçi o oranda rapor alamazsa 3600 pirimi tamamlayıp engelilere tanınan erken emeklilikten yararlana bilir bir yerde calışıyor gözüküp vergi indirimi için baş vurup% 40 rapor alması yeterli aksi taktirde bu oranlarda rapor alamaz ise emekliligi saglam insanların gibi yaşı beklemesi gerek

Sayın allakasi ve diğer arkadaşlar bende sizlerden bilgi almak istıyorum.sitenızde bende yenıyım.Ben nefrotık sendrom, yuksek tansıyon ve her iki bacakta derin venöz yetmezlığı var.Bu hastalıklardan ozel raporlarım mevcut.İlk işe giriş tarıhım 01.11.1993 prım gun sayım 3000 askerlik borclanması dahıl.Hastalıklarımın baslangıc tarıhlerı ilk işe gırıs tarıhımden sonra 1994 yılı ilk aylarında.Daha once bu rahatsızlığım varmıs ama ben fark etmedim.calışmaya baslayınca ortaya cıktı.nefrotık sendromdan 5 sene tedavı gordum 1998 yılına kadar kontrollerım oldu.2012 de tekrar basladı ve halen tedavı goruyorum.eskı tarım ssk dan prımlerımı oduyorum.Benım erken emeklilik hakkım varmı rahatsızlıklarım calışmaya basladıktan sonra ortaya cıktı.Raporlarım sadece hastalıklarımı belırten raporlar.İbni sina hastanesınden nefrotık sendrom raporu,ege tıp fakultesı derın venoz yetmezlığı ve medıkal hast yuksek tansıyon ve nefrotık sendrom raporu.ayrıca 1998 yılında askerde GATA da broşektazi tedavısı gordum.akciğer fılmlerınde halen cıkmakta .Eğer boyle bır hakkım varsa ve rapor almam için nereye basvuru yapmalıyım.Çunku ben prımlerımı kendım yatırıyorum eskı tarım ssk 4225 sayılı kanun.15 gun uzerınden odeme.

Allakasi karedşimizin de söz ettiği gibi sgk ya müracat ederek gereğini öğrenebilirsiniz yinede kısaca ilk sgk müracatınızda özür oranınız %60 altında idiyse ve sonrasında %60 ve üzerine çıkmış ise 1800 günle emekli olma şansınız var yok sizin rahatsızlığınız özel raporlar ile değilde sgk nın göndermesi ile % 40 ve üzeri ise vergi indirimine müracat edip 3600 gün ve 15 yıl sgk lık süresi ile emekli olma şansınız var

Üst Alt