Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

175 TL zam engelliye ne kadar yansıyacak?

kumsaati78

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
2
memura ocakta verilecek olan 175 TL kesintilerle 123,76 gibi rakamlara düşecek peki engelli memur ne kadar zam alacaklar gelir vergisinden muaf olduklarından dolayı

aynı miktarda.vergi indirimi ve asgari geçim indirimine yapılacak küçük zamlarla 130 tl. yapıyor toplam artış.şu an aldığın maaşa 130 tl.ilave et.

Neden oyleki vergi indirimine tabi olanlarlardan gelir vergisi alınmıyor benim hesabıma göre 150 küsür olması lazım diye düşünüyorum

MEMURA VARDA ...ENGELLİ EMEKLİSİ İÇİN EKZAM FALAN YOKMU :) bu konuda bilgisi olan varsa BİLGİLENDİRSİN LÜTFEN :)

turkuaz06;

vergi indirimi veya geçim indirimine zam olmayacak, 175 tl brüt 2008 den önce işe başlayanlar için maaşa 122 sonra başlayanlar için 119 tl olarak yansıyacak. Ek olarak son kez, enflasyon farkı olursa bu farkta yansıtılacak.

Yahu herkese eşit değil mi 175 liralık zam?
1. dereceden vergi indirimi alanlarada mı kesintili net ödenecek?

birinci dereceden engelliye 150-51 civarında yansıyacak.

halilibrahim bey; bu bilgi ve hesaplama doğru mu acaba?
bu tutarı nasıl buldunuz peki?
ben şu an 1. derece vergi indirimi alıyorum 61 lira, bu seyyanen 175 tl zam da nasıl uygulanacak kesinti, her kamu kurumunda aynı net ücret mi yansıyacak maaşa?
birde enflasyon zammı ne kadar olur sizce?
geçen temmuz ayında enflasyon ücreti 63 lira yansımıştı net olarak, bu seferde bu tutara yakın olur mu sizce?
cevaplarınız için teşekkürler şimdiden. kusuruma bakmayın lütfen.

Aldiginiz tutarin % 15 oraninda gv stopaji yapilir ..b Irinci derecen vergi indiriminde agi de dusuldumu veerecek vergi kalmiyor sadece damga vergisi kesintisi var binde alti velhasil...matrahiniz cok yuksek degilse, yani yuvrarlak bir hesapla enf farki +taban artisi 200 yakin bir artis olabilir tabi eflasyon farki onemli bekleyip gorecegiz

bu zam memur ve memur emeklileri için geçerli.ssk lılarla ilgisi yok.

ssk'lı değilim zaten, memurum, o yüzden sordum.
hem ssk nereden çıktı anlamadım, ben kamu kurumları için soruyorum, yazım da belliydi.
halilibrahim bey çok ama çok teşekkürler.

Üçüncü derece vergi indiriminde ne olur bu artış?

bence vergi muafiyeti olanlar 145 ile 150 lira gibi bir rakam olması gerekli. çünkü vergi indiriminin uygulaması gerekli.

%15 gelir vergisinin vergi muafiyeti olanlardan kesilmemesi lazım

Bu konu hakkinda editörlerin bilgili yorumu olsaydi cok güzel olurdu. :(

rica ederim..anlamlandıramadığınız konu ne?

Seyyanen demek artı aynı düzeydeki örnek veriyorum aynı statü içeresindeki çalışana prim düzeyi verilen artıştır bu artış o statüden etkilenen diğer birimleri yok saymaktır şu anki hükümet çapındaki akıl birikimi bazı memur maaş artışlarındaki farklı mecradan yaralanma içersinde olan durum dakileri yok sayanbir durmdur ilk etap engellilerdir bir garip durumdur son üç yılda dört kez tekrar eden durumdur zavallıyız zavvalılığımızı bilelim farklıyız farkımızı görmemizdeki en büyük en dikkat çekici durumdur.

Daha açık hali ise seyyanen yapılan zamlar o memur maaş zammından faydalanacak durumdakleri etkilemz o fark sadece meura verilir.

1.konu:175 tl.zam brüt zamdır.net 123 tl.ye tekabül ediyor.
2.konu:vergi indirimi,belli bir matrah üzerinden hesaplanır.şu an 1.derece engelliler için 800 tl.2.derece engelliler için 400 tl.3.derece engelliler için 190 tl.matrah vardır.bunun %15 i gelir verginizden düşülür ve maaş artışı sağlar.bu da şu an,3.derece için 28,5 tl.2.derece için 60 tl.1. derece engelli için 120 tl.demektir.vergi indirim matrahları hersene bir kez artar.yalnız,örneğin 1.derece vergi indiriminden faydalanıyorsanız,maaşınızdan kesilen gelir vergisi 120 tl.nin altında ise(96 tl.olduğunu varsayalım),o zaman gelir vergisinden 120 tl.değil,96 tl.indirim yapılır.
2014 başından itibaren matrahların tahminen 3.derece için 200 ,2.derece için 420,1.derece için 840 tl.matrah olacağını zannediyorum.
buda 1.derece için 6 tl.2.derece için 3 tl.3.derece için 1.5 tl.artış demektir maaşta.
3.konu:asgari geçim indirimi,brüt asgari ücrete göre hesaplanır.a.geçim indirimi,vergi indirimi ile karıştırılıyor.evli,bekar,çocuklu,çocuksuz oluşuna göre memur maaşlarına yansır.a.geçim indirimi,önceden fiş toplama yerine getirilmiş bir indirimdir.tahminen 5-6 tl.bir artış olacağını sanıyorum bunda da.
----------------------
1.derece vergi indirimi alan bir kişinin maaşında 2014 ocakta tahmine 123+6+5=134 tl.artış olacak.
3.derece vergi indirimi alan bir kişide ise 123+1,5+5=129,5 tl.artış olacak.
................................................................................................................
enflasyon farkı zammı olacağını zannetmiyorum.çünkü son 6 aylık enflasyon %3 ün altında olacak büyük ihtimal.enflasyon zammı verilmesi için son 6 ay,1 temmuz-31 aralık 2013 enflasyonunun yüzde 3 ün üstünde çıkması lazım.ı

ya bu zam % olarak verilseydi daha avantajlı olacaktı memurlar için bu seyyanen 123 ne biçim bir rakam üstelik 6. aydada zam yok bunu kabul eden sendika gidip kendini law etsin böyle sendika anlayışımı olur hesap kitap bilmiyormu bunlar nasıl bunu masada kabul ederler bari iş uzlaştırma kuruluna gitseydi bundan yine daha iyi olurdu hukumet sendikayı eline almış heralde

özel hizmet tutarında da artış yapıldı ort 150 olur birinci dereceden engelli için.. enf farkı oluşacak büyük ihtimal gidişat o yönde.

vergi muafiyeti yok anlaşılan. herkes 135 lira zam alacak.

turkuaz06 bilgileri vermiş. muhtemelen de böyledir.

pardon 135 değil 125

Üst Alt