Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 ay önce T12 seviyesinden omuriliğim yaralandı. Ne önerirsiniz..?

böyle kaderin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
s.a abilerim.. ablalarım.. ben yeni kayıt oldum... ben 18 ay önce trafik kazası sonucu t12 seviyesinde omurilik yaralanması olustu.. ameliyat oldum 8 adet platin takıldı..doktor bey ameliyatın basarılı gectini fakat hasarın cok oldunu söyledi... ve biz elimizden geleni yaptık..bundan sonra yapılacak tedavi fizik tedavi dediler..ama halen fizik tedavi göremedim..yata yata kaslar iiyice zayıfladı...ayakları içten olusan yana sızlama vs olayları biliyorum ama diştan bir his yok...fizik tedavi görünce yürüyen varmı benim seviyede.. yada durumunda ilerleme olan varmı.. bide hastane ismi söylerseniz seviniim tesekkürler şimdiden...allah herkesi bu dertten kurtarsın biran önce insallah...

Zaman çok önemli geriye ne kazanabilirsen kar kardır kardeşim bi an önce fizik tedavi görmen lazım kısa sürede ne kazanırsan odur zatn sonraan olacak die bekleme inş iyi olursun allah yardım etsin yatak yarası olmaması içinde elinden geleni yap bide o sıkıntı çıkmasın başına allah yardımcımız olsn

kardeiş fizik tedavi için biraz geç kalmış olablirsin ama daha rahat yaşaman için muhakkak fizik tedavi ye git önerim ankara fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi devletin maddi durumun iyi değilse yeşil kartla lada her türü masrafını karşılıyorlar şu anda hastalığın durumu nası ilk gün ile şimdiye kadar geçen süre içerisinde durumunda bir değişiklik oldumu bunlarda önemli tabi ayrıca fizik tedavi tek başına yapabileceğin hareketlerde sana çok büyük fayda sağlayacaktır.

sagolun abilerim.. benim diştan en ufak bi his hareket felan yok.. ama içten his ediyorum yanma sıcaklık sızlama v.b durumları içten biliyorum.. bunu bana bi faydası varmı... iyi bişimi bunları bilmem... bunyamın abi ben gatadan sıra almıstım ordan haber gelmedi bir türlü.. ankara fizikle nasıl irtibata gecebilirim...randuvumu alınması mı lazım ordanda nasıl oluyor..

bence otur yerinde kendine eziyet etme bende t12 zedelenmeyim 7 sene oldu en az bir hareketlenme olmadı olmicakta azda olsa iyileşen biriini gürseydim zorlada olsa mücadele edip bende yürümeye çalışırdım ama gel gürki olan olmuş biten btmiş

18 aydan bu yana herhangi bir iyileşme oldumu, şu anki durumun nasıl, kendi başına oturabiliyormusun, yoksa hep yatıyormusun, Fizik tedavi ameliyattan 2 ay sonra başlanabilirdi, 3 aydan sonrada belirgin iyileşme olduğu taktirde devam edilirdi fiziğe ,fizyoterapist eve gelmesi avantaj ama butcede bir yere kadar,hiç olmazsa 3 ayda öğrendiklerini kendin veya yetişemediğin yerde hareketleri ailen yaptırırdı.Şu anda ilaçınız fizik tedavi.İyileşen olmasaydı ben iyileşmezdim, herkezin durumu tedaviye yanıtı farklıdır, eğer sinirde kopma olmadıysa.Karamsar olmayalım, iyileşecek hastalar bile sırf fizik görmediğinden iyileşemez buna bende katılıyorum.Çok geçmiş olsun.

Bu kadar uzun süre fizik tedavi görmemek kas boylarının kısalmasına ve eklemlerin tam açılıp kapanmasına olumsuz etki etmemiştir umarım?

Şuradaki hareketlerii evde yapabilirsin: http://www.engelliler.biz/forum/sag...yapabilecekleri-fizik-tedavi-hareketleri.html

Ayrıca Nevşehir'deki fizik tedavi merkezine 1 ay yatman iyi olur diye düşünüyorum: http://www.engelliler.biz/forum/sag...izik-tedavi-hastanesi-hizmete-acilmistir.html

Ve, geçen bu sürenin ardından felç olmadna önceki yaşamına geri dönmelisin... Okuyor idiysen okuluna devam etmeli, çalışıyor idiysen çalışmaya başlamalı, sosyal faaliyetlerini aksatmamalısın... Hayat uzun, uzun ara vermeye gelmez... :)

Bir de, malulen emeklilik, 2022 maaşı, evde bakım hizmeti vb. hakların için ilgili forumlara göz atmayı unutma: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

devran sen fizik tedavi gördünmü hiç.. gördüysen ufakta olsa faydası oldumu.. senin beldedemi platin takılı... hiç his geri gelmedimi tuvaletlerini sen kendin yapabiliyormusun, his varmı yani geldini ne biliyormusun.. yoksa tak sontamı kullanıyorsun... allahım hepimize biran önce şifa versin. insallah... bizi bu millete muhtaclıktan kurtarsın biran önce...

Arkadaşım geçmiş olsun mevla şifanı versin hiç üzülme kendini salma ben t-10 dan yaralandım tam kesi var 11 yıldır engelliyim yürüyemedim belki ama 7 yıldır bir fabrida çalışıyorum 4 yıllık evliyim 2 yaşında bir kızım var okulumu açık öğretimden bitirdim yaşım 27

oldu çok ilerleme oldu yürümekten öte uçuyorum iman gücüyle:D Bak güzel kardeşim verende o alanda o nedir senden gidecek telaşını görenler canı senin zannedecek yitirdiklerine üzülmeyip elinde var olanları güçlendireksin bende önce isyanları oynuyordum o kadar insanın içinden neden ben diyordum o bunlar boş laflar sadece kendini üzmekten öteye gitmiyorsun her yerimde yaralar açılmıştı 35 kiloya kadar düşmüştüm kazadan önce 68 kilo 1.82 boyunda 16 yaşında lise gidiyordum evet kolay bişey değil ama bununla yaşamayı öğretiyor zaman bir çok araştırma var bu konuda sabrediceksin hayat senle değil sen hayatla dalganı geç ben bu isyanlardan islama dine sarılarak kurtuldum namaz kıları dua ederim hemde çok mevla işte verdi eşte bide evlat isyanıma devam etseydim her yerim yara olup ölücektim ama en hayata sarılmayı seçtim burası adı üstünde fani geçici et sabrını mevladan iste şifa herkesin cehennemide cennetide içindedir.

öyle abi öylede böyle yasamak zor.. allah basa vermesin yoksa... böyle yasanmaz...

öncelikle geçmiş olsun . sana en yakın kozaklı fizik tedavi hastanesi bir git bak istersen ben gittim fayda görmedim fakat fayda görenler olmuş.

Üst Alt