Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 yaş altı 2022 maaşı ne kadar oldu?

yakupsnbl

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 18 yaş altı 2022 engelli aylığı 2013 yılının mart ayında alınacak sanırım.ne kadar olduğuna dair bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.(%90 ağır özürlü)

18 yaş altı engelli aylığı ya da diğer adıyla engelli yakını aylığı = 251.193474 x 3= 753,580422
Yuvarlayalım bu miktarları:
1 aylık tutarı= 251,19 lira
3 aylık olarak = 753,58 Lira maaş alacaksınız.
2 aylık fark hariç. Mart dönem aylıgında bu miktarla birlikte bir de 2 aylık fark ödenecektir.

Özür oranı % 90 olması değiştirmiyor bunu. Aylık miktarı (engelli yakını aylığında) özür oranı isterse % 90 olsun isterse % 40 ve üstü, farketmez, aynı miktarda ödenir.

NOT: engelli yakını aylığı ve % 40 - % 69 özürlü aylığı Mart döneminde 2 aylık farkla birlikte 769,68 lira ödenecek.

hımmm anladım melek hanım.ben 1000 tl civarı biliyordum.demek yanlış bilgi almışım.tşk ederim.bu dediğin rakam en güncel hali dimi?

tamam mart dönemini yazmışsın zaten.demek en güncel hali bu

Evet, en güncel hali bu. Notta Mart Dönem aylığı miktarını yazdım. 2 aylık farkla birlikte toplam alacagınız mart dönem aylığı bu.

Haziran dönem aylığını ise 753,58 lira olarak alacaksınız.

Evet, yanlış biliyormuşsunuz engelli yakını aylığı tutarı ile ilgili olarak. Engelli yakını aylığı özür oranı kaç olursa olsun % 40 üstü olanların hepsi için aynı miktarda ödenir.
Mart'da: 2 aylık farkla birlikte 769, 68 lira
Haziran'da: 753, 58 Lira

NOT: bu miktarlar 2013 ilk altı ayı içindir. 2013 son altı ay için yeniden hesaplanacaktır. 2013 son altı ay için de memur katsayısı belli aslında. Ama enflasyon farkı da söz konusu olursa -ki olur- Maliye bu katsayıyı yeniden düzenleyecek ilgili Hakem kararı gereği.
1 Temmuz'dan önce netleşir bu da. Netleşirse o zaman hesaplarım yine. Zaten gösterge sayısı da yine aynı= 1620

ne yapalım bunada şükür))

kaç gündür açmıştım bu konuyu dedim bakalım kim yazacak cvp diye.bekledim kimse yazmadı.dedim kimse bakmamış demek konuya.yine sen yetiştin bize.:)

Üst Alt